Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Biotin pro bílého psa - prosím o radu
Autor Zpráva
Hubinek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 12:58
- Nahlásit

Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost s kvalitním biotinem pro bílého psa? Veterinář nám dal tabletky na srst (a kdovíco dalšího), jenže se prakticky nic nestalo. Potřebuju něco bez řasy a karotenu, aby se neposiloval pigment, ale jen srst. Existuje něco, co působí i třeba rychleji? Je mi jasné, že za 40 káče v obchodě asi nepochodím

joli
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:04
- Nahlásit

dávala jsem na srst zinek, buď v tabletách anebo takové zinkové "perníčky"

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:09
- Nahlásit

já dávám na srst olej z lososa od Kronch. Zatím to nedávám ještě tak dlouho, aby byla vidět nějaká radikální změna, ale kamarádka už to dává dlouho a říkala, že má po tom její pejsa srst pěkně lesklou a hustou. (ale my máme obě psy "černochy"), ale ta barva snad by neměla nijak utrpět tím olejem kupujeme to tady www.propejsky.com

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:15
- Nahlásit

Pro bílé psy dělá Roboran
URL

Marmorata
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:19
- Nahlásit

Mám zkušenost s Biocanem, kupuji ho přes internet u Altercanu na wwww.altercan.com , posílají a pokud jsi z prahy, dá se to i vyzvednout. Je i pro bílé pejsky, kolegyně ho teď na podzim před výstavou dávala maltézáčkovi a výsledek byl orpavdu vidět. Sama jsem ho dávala i kočce a o poznání méně línala.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:25
- Nahlásit

Hubinek
mám boloňáčka a dávám jí na srst tablety od Fitminu a ještě pivovarské kvasnice s pupalkovým olejem. Nebo můžete dávat jenom pupalkový olej (např. Dermanorm). Anebo Ungiotin, ten je s biotinem. Ještě vím o jednom biotinu, který je ale drahý, za to super. ale nevzpomenu si na jméno.

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:33
- Nahlásit

Ono taky záleží, jakej ten problém se srstí je.

RenataL
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:34
- Nahlásit

Marmorata
Také mám odzkoušený BIOCAN, kromě toho že pejsanům chutná, tak je opravdu účinný, výsledek je vidět. U jednoho jsme to použili i na lysinu (nikdo nevěděl, od čeho vznikla).
Kupuju taky u Altercanu, malé balení stojí něco přes 200, já si beru větší 400 tablet a stojí kolem 1500 ale zase docela slušně vydrží. Asi to zkusím i na tu kočku. Jenže dostat do ní tabletku...

RenataL
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:36
- Nahlásit

Hubinek
Zkoušet, zkoušet, zkoušet. Na každého pejska zabere něco jiného. Fakt je, že s Biocanem mají dobrou zkušenost i známí, chovatelka to používá už řadu let.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:40
- Nahlásit

Už jsem to našla http://www.nutripets.cz/project/section.asp?ids=14 tady je kvalitní,a le dražší biotin. I ty mořské řasy jsou super a nebarví bílé psy, jednou jsem se u paní, co to prodává informovala.

Markét
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:47
- Nahlásit

Tady je ten Biocan od Altercanu:

http://www.altercan.com/srst/Altercan-BIOCAN-Forte -500-H.html

sněhule
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:54
- Nahlásit

Já taky dávám lososový olej. Ale kupuju ho normálně v lékárně, firma Vital. Je to s přídavkem vitamínu E. Mám AS, má bílohnědou srst a je opravdu krásně lesklá a hedvábná.

RenataL
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:57
- Nahlásit

Verca
Trochu bych se bála, asi jich tam/těch řas není moc a pak to nebude mít extra význam. Před lety jsme zkoušeli Algocan, bral ho i bílý pes a barevný nádech v srsti se objevil.

Saita
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 17:10
- Nahlásit

Já mám biotin H5 z toho nutrietsu. Mám sice tmavého psa, ale přímo na obalu je napsáno, že je vhodný i pro bílé psy. Je tam dvoutýdenní startovací dávka a pak už se dává jenom polovina. Já jej dávám asi měsíc(bez té startovací dávky) a i když štěndo mělo srst hezkou, teď se mi zdá, že ji má ještě lepší.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 17:29
- Nahlásit

RenataL
a myslíte ty mořské řasy? Já se na to ptala přímo v té poradně a paní mi řekla,že mají královské bílé pudly a ti to berou už léta a žádné zbarvení se neobjevilo.

Hrdlik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 17:31
- Nahlásit

Saita
Zkoušela jsem toho víc, nakonec jsem zůstala taky u Biocanu Forte (od Altercanu). Dávkování se upravuje podle potřeby, udržovací dávka je nízká, když je akutní problém nebo před výstavou se dává 14 dnů vyšší dávka. Určitě jsou dobré i ostatní přípravky, ale Biocan kupuju už několik let stále u stejné firmy, a navíc jsou schopní poradit (aniž by mi vnucovali další přípravky), když je nějaký problém.

Hrdlik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 17:34
- Nahlásit

Verca
Asi není řasa jako řasa. Jednou jsme po zimě řešili problém s pigmentací a po 14 dnech se pejsek dobarvil, takže to bylo opravdu hodně účinné - a zlepšení jsme pozorovali i na barvě srsti (co mělo být hnědé bylo opravdu krásně sytě hnědé). Na název si nevzpomenu, ale byl od stejné firmy jako Biocan.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 17:50
- Nahlásit

Hrdlik
Ono to většinou bývá i o ceně.... Když je to bílý pejsek, tak tím tuplem se musí dávat bacha na to, aby srst nezežloutla. U těch dražších /hlavně ta, na kterou jsem dala odkaz) bych si byla mnohem jistější, že pes nezežloutne. Ale proto to taky nekupuji a doufám v přírodu, že pigment bude dobrý, je to totiž na můj vkus příšerně předražené.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání