| Autor |
Zpráva |
Vistra
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 15:44
- Nahlásit
Pe sežral klukovi snídani, kterou nechal na nízkém stolku. Byl to makovník plný máku. Od té doby stále zvrací žaludeční šťávy se semínky máku. Mám to nechat být nebo mají psi s mákem problémy? Pes není přehnaně citlivý, je hrozně žravý a nikdy neměl s ukradeným člověčím jídlem problémy.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 16:05
- Nahlásit
Vistra
Nechto, mák nijak škodlivý není. Spíš je mu jenom blbě.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 16:22
- Nahlásit
Vistra
já myslím, že taky že bude v poho.... naše Daisy na návštěvě ukradla celou bábovku ze stolu, sice nebyla maková....,ale taky jí nic nebylo...... vtipný je, že my podezíraly druhou fenku, Anne, která je hrozněj žravec, ale pak jsme podle hromady bobků odhalili pravýho viníka ))))
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 18:01
- Nahlásit
mák obsahuje hodně přírodního vápníku , takže jste mu vlastně přilepšili.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:15
- Nahlásit
teda - nedá se říct, že by mák byl uplně neškodný (třeba opium se vyrábí z máku a babičky dávaly makový odvar dětem na spaní, obsahuje poměrně dost přírodních alkaloidů) ale jestli ho pes vyzvracel, tak je to dobrý; předpokládám, že pak dobře spal, ne?
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:13
- Nahlásit
Díky za odpovědi. Byl to kašel, nastydnul nebo něco chytil. Byli jsme u veterináře, ty hleny nešly ze žaludku, ale z krku a ten mák z ukradené makovky se svezl s tím. Teplotu nemá, tak dostal sirup proti kašli. Dneska už jsme spali dobře, akorát venku když zaštěká, začne kašlat.
Kašel u psa prý vždycky vypadá jako dávení. Tak jsme zase moudřejší, je to jak s dětmi, člověk se pořád učí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:17
- Nahlásit
venda
mno si troufám tvrdit že ani opium a ani makovej odvar nelze srovnat s mákem nasypaným na makovce
takže mu to neuškodí..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 12:41
- Nahlásit
Kašel u psa prý vždycky vypadá jako dávení.
No, kym som ja na toto prisla...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:24
- Nahlásit
sarax
já si myslim, že tohle by neměl člověk podceňovat - vem si třeba kakao - člověka povzbudí, ale pes s nemocným srdcem po pár gramech čokolády může umřít, nikdy nevíš, jestli to zvíře na rostlinné alkaloidy nereaguje jinak než ty a v máku ten papaverin a jiné zůstanou i po pečení
netvrdim, že bych běžela hned k veterináři, kdyby muj pes sežral makovník, ale určitě bych ho pozorovala, to samé kdyby někde ukousl kus kytky, o které nic nevím
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 14:11
- Nahlásit
venda
Jo, taky jsem se bála, i pes může být alergik, kdyby sežral buřta, neřešila bych to, ale už jsem psala, byl to kašel.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 14:16
- Nahlásit
venda
asi zůstane..ale makovice nemá totožný složení s mákem ne???páč i odvar se dělal z makovic a na opium nezralý makovice ne??takže alergická reakce bejt může..ale to může bejt na cokoliv....
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 14:27
- Nahlásit
Jo, ještě jsem chtěla dodat, že k tomu veterináři jsme šli kvůli něčemu jinému, chronickému, byli jsme objednaní. To abych nevypadala jako úplný hypochondr, že blbnu kvůli máku. Alergická reakce asi vypadá jinak, nevím, nemám s tím zkušenosti.
|