Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Můj pes má rýmu :o(
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 10:22
- Nahlásit

Už od minulého pátku trápí našeho Cllifa rýma. Minulou sobotu jsme s tím byli u veterináře, ten mu změřil teplotu, ta byla ok, prohlídnul ho a poslechnul, prý byt trochu zahleněný a tak dostal nesteroidní antiflogistika. Ty dobral už v úterý, ale rýmu má pořád. Ve čtvrtek jsem mu začala dávát céčko s postupným uvolňováním, jitrocelový sirup a echinaceové kapky. Když je doma v klidu, tak mu z nosu neteče, ale jakmile vyjdem ven (chodíme jen na krátké procházky vyloženě jen za účelem venčení), tak začne frkat a já mu musím nos co chvíli utírat, protože mu z něj teče takovej ten hlen (ne voda). Myslíte, že mám pokračovat v léčbě, nebo opět navštívit veta? Jinak je ale pes naprosto v pořádku, vymíšlí všeliaké kraviny, chce si hrát, chuť k jídlu má pořád.

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 10:35
- Nahlásit

suesie
Náš Bond měl rýmu dlouho, vždycky se to jakoby zlepšilo, tak jsme k vetovi nešlo a pak se to zas zhoršilo...nakonec už ty hleny byly hnusný zelený a taky mu něco podobnýho teklo z očí...tak jsme vyrazili k doktorovi a dostal antibiotika. To pomohlo hrozně rychle.
Jestli s tim už tvůj pesík bojuje dýl, tak v tomhle počasí to asi prostě nemůže sám překonat...človak skoro taky ne...co tomu vetovi zkusit nejdřív zavolat? - to je moje oblíbená levná varianta léčení na dálku
Jinak myslim, že ty sirupy a kapky - to je spíš prevence na posílení organismu, ale vyléčit to těžko může.

(Největší škoda mi přijde trápit psa doma v klidu a nemoct ho nechat vyběhat, i když on by měl chuť...)

suesie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 10:54
- Nahlásit

Karol
Volala jsem mu ve čtvrtek a říkal, že kdyby se to zhoršovalo, tak máme přijít. Že mu přijde zbytečný, do něj kvůli rýmě cpát atb. Tak nevím. V sobotu máme agility a tak bych byla ráda, kdyby už byl ok, abychom nezameškali další lekci.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 12:50
- Nahlásit

Nechci rejpat, ale mi v tomhle počasí taky teče z nosu, aniž bych měla rýmu...prostě blbý počas...čokliny mají taky docela mokré nosy a pořád pčikají...

suesie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 22:49
- Nahlásit

Mucholabka
Kdyby měl jen mokrej nos, tak to tady samo neřeším, ale jemu z něj tekly fakt celkem šílený hniavý snoplíky.
Ale musím zaťukat, dneska se rapidně zlepšil a už má rýmu jen vodnatou.

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 06:25
- Nahlásit

Ale musím zaťukat, dneska se rapidně zlepšil a už má rýmu jen vodnatou
suesie
tak víš, co se říká - rýma bez doktora trvá sedm dní a s doktorem týden

sněhule
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 07:44
- Nahlásit

suesie
Prosím tě a kolik toho céčka pejsovi dáváš? Moje setřanda začala včera taky pčíkat. Sice jí z nosa zrovna neteče, ale má ho mokrý. Zatím nechci běžet k doktorovi, ale lékárnice u nás v lékárně mi není nikdy schopna, co se léků a přípravků pro psy týče, poradit.

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 07:50
- Nahlásit

sněhule
podle aavetu 250 mg tab / 10 kg

sněhule
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 07:55 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit

fromeli
Díky.
Třeba to na začátku infekce ještě pomůže.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání