| Autor |
Zpráva |
pajan
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2006 22:24
- Nahlásit
Dobry den, mame takovy problem, ali pred mesicem nam nase stene (5 mesicu) srazilo auto a nemuze doslapnout na nohu..byli sme s tim u veterinare a nejdriv ze to bude jen pohmozdeny..to se nelepsilo tak jsme tam sli znovu..no a to ze ma narazenou nakou bezvyznamnou kustku(myslim ze fabela) a ze to bude ok a ze dyz se to nebude lepsit tak mame zase prijit..takze se to pro zmenu nelepsilo tak jsme tam byli dnes znovu a dozvedeli sme se zase neco novyho..tentokrat uz celkem zavaznyho..ze prej ma susp. aseptická postraumatická nekroza hlavice femuru tzn. neprokrvuje se mu kycelni kloub a odumira. takze nam daly nasledujici moznosti.
bud uriznout kycelni kloub a tu nozicku tam nak prichytit a ze se vytvori nejaky pakloub a bude to fungovat nebo endoprotezu..
endoproteza je hodne draha a to prvni se pry bezne dela psum do 20 kilo ..ten nas je krizenec labradora takze bude mit vic, ale doktor rikal ze do 25 kg by to teoreticky melo byt ok..
muze mi prosim nekdo poradit co by bylo lepsi, jestli s tim ma nekdo nejakou zkusenost apod. diky moc. budu rad dyz mi napisete trebas na mail novotny.paja@seznam.cz
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2006 22:36
- Nahlásit
Zkuste zajít za jiným veterinářem, nejlépe přímo za ortopedem a poslechnout si i jeho názor. Víc hlav víc ví a třeba to nakonec bude úplně jiná diagnoza . Přeju Vám i pejskovi hodně štěstí.
|
pajan
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2006 22:52
- Nahlásit
tohle je primo ortoped MVDr. Zdeněk Ošmera pokud nekdo zna z Prahy Krce. Diagnoza asi bude spravna, podle rentgenu to tak vypada a i pejsek se podle toho chova..Zajimalo by mne jaka varianta by byla lepsi, jestli endoproteza nebo ta druha, kde se to nejak prychyti a vytvori se jakoby novy kloub..
|
kuk
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2006 23:29
- Nahlásit
Mám fenu (cca 23 kg), která prodělala resekci kyčelní hlavice z důvodu DKK před cca 4 lety a je úplně v pohodě. Není třeba se takového zákroku bát, jednoduše řečeno kloub zanikne, ale udrží to svaly a šlachy. Taky se mi to zdálo divné, ale funguje to. Jen je nutné po operaci několikrát denně s nohou poctivě cvičit, aby se obnovila co nejvíce hybnost nohy. Neznám dr.Ošmeru, ale určitě bych si pečlivě vybírala veta, který zákrok provede. Mojí fenu operoval dr.Jíša z Kolmé na Praze 9 a naprostá spokojenost
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 07:36
- Nahlásit
Znám jednu fenku, která měla podobný problém. Máme dobrého ortopeda, který řešil situaci provním způsobem, tj. uříznul celou hlavici kyč. kloubu. Možná se to bude zdát strašné a nepochopitelné, ale svaly pěkně obalily postižené místo, vytvořil se pakloub a fena dnes po zhruba půl roce běhá perfektně. Samozřejmě jako se zdravou nohou to není, občas jí ulevuje, ale vůbec nijak jí to na kvalitě neubralo. Dávám vám do placu tel. číslo na veterináře, jmenuje se Marek Minář, a i když je to mladý doktor, specializuje se na tyto kloubní potíže, doporučuji zavolat a konzultovat. Naší babce Berunce dělal náhradu křížového vazu v koleně a perfektně. Běhá jako fík a pokud není příliš unavená a neulevuje, tak neneí nic poznat. Tel. 583212280 , mob. 775212280
|
pajan
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 10:57
- Nahlásit
diky moc za odpovedi, urcite nam to moc pomohlo. Ted jen vybrat toho spravneho doktora.. ) jeste jednou diky. Pokud ma nekdo zkusenosti s operaci te endoprotezy tak bychom byli radi i za tuto informaci. diky moc
|
chovatel
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 14:46
- Nahlásit
pajan
Myslím, že vám může poradit pouze zkušený veterinář. Ikdyž jsou jistě za oba úkony rozdílné ceny, uvědomte si, že štěně má před sebou ještě mnoho let života. Být to můj pes, tak volím endoprotézu.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 15:34
- Nahlásit
Endoprotéza - jakou životnost má endoprotéza u psů? Lidská pokud vím, tak 10-15 let, pokud se s ní správně zachází, pak se začne rozpadat. Jak je to u těch, co se používají u psů?
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 15:44 - Změnil/a: Margaret
- Nahlásit
Znáte MVDr. Duchka? jaký je ortoped? Máme totiž vysoký stupeň DKK 3/4 a byl nám doporučen jako odborník....
|
pajan
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2006 20:11
- Nahlásit
tak dnes jsme byli u MVDr. Duchka, tezko rict jaky je ortoped, jen jsme si tam byli nechat overit diagnozu kterou rekl jiny doktor. V podstate nam rekl to same co ten prvni, ale vypada ze tomu opravdu rozumi, takze bych asi doporucil zajit za nim osobne.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 08:52
- Nahlásit
Ošmera nevím nevím, u mého psa nepoznal osteochondrozu ramene a nebýt toho, že jsem šla jinam, měla bych kulhajícího psa dodneška.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 18:56
- Nahlásit
Margaret
Jen za ním zajděte, je dost doporučován a přes DKK je asi kapacita (osobně nevím, ale plánuju teď někdy v zimě za ním také zajít na RTG a posudek)..
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 08:54
- Nahlásit
Maya
Pan doktor Ošmera nepoznal u našeho psa prasklé kolenní vazy. Bohužel jsme šli k jinému "ortopedovi" až po dlouhé době, ten dělal co mohl, ovšem koleno už bylo značně poškozené včetně menisku, pes prodělal náročnou operaci a při veškeré snaze naší i doktorově pes nechodí čistě a je ohrožen brzkou artrózou. Jsou mu 3 roky a byl Slovenský a Český šampion, nyní v důchodu.
Takže obecně - s ortopedickými problémy je vhodnější navštívit renomovaného ortopeda. Je lepší si připlatit pokud je to nutné, protože jinak přijdou celoživotní investice do chronicky nemocného psa. Zase poučení.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:07
- Nahlásit
Hodně si lidi chválej Musila z Českého Brodu (doufám, že jsem to jméno nezkomolila), ale ten Český Brod je tutovka
|