| Autor |
Zpráva |
lenka123lenka
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:20
- Nahlásit
Ahoj mám na Vás prosbu - máme doma malého křížence, fenka, má něco přes rok. Poslední 3 dny má hrozně velkou žízeň, předtím vypila tak jednu misku vody denně, teď potřebuje tak 2,5, a chce se jí pak často čůrat. Jinak se chová úplně normálně. Nemáte někdo podobnou zkušenost z čeho by to mohlo být? Granule ani nic jsme neměnili. Jediné, co mě napadá je že loni v září poprvé hárala a tento rok zatím nic, ak jestli se to tělo nějak nechystá, nebo nevím... Máme navštívit veterinu?
|
Ivana
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:23
- Nahlásit
Nadměrným pitím vody se také může ze začátku projevit i zánět dělohy,ledvinové problémy.Já bych určitě doporučila navštívit veterináře,protože pití skoro o dvě misky navíc není v pořádku a je potřeba najít příčinu proč se tak děje.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:15
- Nahlásit
Viděla jsem v televizi nějakou reportáž o pití psů a veterinářka tam tvrdila, že je to závislé na hmotnosti psa. Maximálně 1 litr vody na 10 kg hmotnosti. Pokud je to víc, je známka nějaké nemoci.
Já to sice nikdy neměřila, ale zkus to a uvidíš
|
Denisa
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 11:20
- Nahlásit
Může to být třeba jen teplejším počasím třeba, ale měli byste vyloučit zánět dělohy hlavně. S veterinou bych neváhala!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 11:43
- Nahlásit
Neměla by při tom zánětu nějaký výtok?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 17:01
- Nahlásit
pokud pes přehnaně pije, může to být i příznak cukrovky...každopádně pokud se Ti Lenko něco nezdá, tak alou na veterinu
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 20:08
- Nahlásit
EHm, možná budu ted trochu za blba, ale zrovna dneska jsem se bavila s kamarádem, jehož přitelkyně je veterinářka a zrovna mi vykládal, že psovi občas "rupne v bědně" a dožaduje se víc vody jak obvykle. Tak si ho vezmou na veterinu, páneček vyplazne za všechny vyšetření veliký peníze a oni nic nezjistí. Diagnoza potom je, že je to psychickýho rázu, že pije, protože ho to prostě baví... Řeknou majitelum, ať se mu věnujou, sou na něj hodní a tím to končí.
Nevim jestli něco takovýho fakt může nastat, ale stojí to taky za zmínku...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 22:51
- Nahlásit
Eimy
Musim rict, ze muj hafan ma obcas den, kdy chlemta neskutecne a pak zas treba dva dny pije uplne normalne. Treba kdyz ho sprchuju, tak se muze upit k smrti
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 22:58
- Nahlásit
niniel
No jako já fakt nevim, mám tu informaci z druhé ruky... Ale vim, že jednoui jsem přišla dom a byla u nás na navštěvě babička a řikala, že přišla k nám a chudinka pejsek měl prázdnou mističku (když někam jdu dávám čistou vodu), tak že ji teda nalila znovu plnou misku vody a to moje zlatíčko ne, že by tu vodu pilo, ale ono se ráchalo v misce (hrabala packama tak dlouho, dokud tam ta voda byla). Takže babička "vyhrála" musela ještě díky té svojí dobrotě vytírat kuchyn )
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 23:03
- Nahlásit
Eimy
Jo, taky miluju, kdyz si ji hafik bud vyhrabe z misky nebo si ji nabere do tlamy a jde ke mne a celou cestu mu ta voda tece z tlamy. Moooc sikovnej
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Dub 2005 08:05
- Nahlásit
nechci strašit,ale zanet delohy je pravdepodobny i u mladych fenek a neprojevuje se zpocatku vubec nijak!!! kdyz uz odteka hnis a krev,tak to je pejsina tesne pred umrenim a zachrana vyzaduje rychly zakrok - operaci. kdo nezazil zanet delohy u sveho psa, neumi si predstavit,co to je za hruzu,takze bych nevahala a uhanela na veterinu, lepsi vyhodit par stovek za vysetreni nez prijit o pejska
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 12:03
- Nahlásit
Anonymní
Jasně, že já bych s tím taky neváhala... Ty prachy bychdo toho dala, ale to vyšetření tě nevyjde na pár stovek, ale tisícovek, protože když vyloučí jednu možnost, budou zjištovat dál a dál... Třeba něco zjistí, třeba ne. Je fakt, že bych klidně pár tisíc za vyšetření dala, otazkou je, co bych pak řekla vetovi kdyby řekl, že to je psychickýho puvodu ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Dub 2005 15:08
- Nahlásit
no myslím,že to s tím vyšetřením nebude tak zlé - vet zánět dělohy určitě pozná snadno a vyšetření na cukrovku též nestojí tisíce.když by bylo tohle OK,tak bych to nehrotila, tím nemyslím,že se na hledání příčiny vykašlu,ale už to nebude asi psa bezprostředně ohrožovat na životě a bude se to moci řešit po dostatečné úvaze.mám štěstí na veta - netahá z lidí zbytečně prachy
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 15:46
- Nahlásit
testík na cukrovku si orientačně může každý udělat doma - dají se v lékárně koupit ty "papírky", které se po počůrání zbarví - na krabičce je návod jaká barva odpovídá jakému výsledku.....Jednou jsme to takhle dělali u našeho kníra, když se nám taky zdálo, že moc pije.....bylo to v pohodě, ale sranda byla lítat za pejsou po zahradě s papírkem v ruce a čekat, až se mu bude chtít na malou nechtěl se přitom nechat vyrušovat
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 00:06
- Nahlásit
Anonymní
No jo, ale pak to mužou být ledviny atd. A neřekla bych že špatná činnost ledvin psa neohrožuje...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Dub 2005 08:01
- Nahlásit
eimy
Jenže,když má pes špatné ledviny,tak se to projevuje i jinak (většinou přestane žrát,je hodně apatický a protože se zhorší metabolismus bílkovin, projeví se to na srsti a fyzickém stavu vůbec, navíc, pokud je selhání chronické,nepřijde se na to hned na začátku a když je selhání akutní,tak se to projeví takovým způsobem,že by tu původní dotaz vůbec nebyl:down
|
lenka123lenka
|
# Zasláno: 1 Kvě 2005 15:37
- Nahlásit
Ahoj diky moc vsem, cubinu to drzelo asi 3 dny a pak zacala pit normalne, staci je ted zase jedny miska vody na den jako predtim (pokud samozrejme nelita pul dne po louce ) mluvili jsme o tom s veterinarem po telefonu a rikal ze kdyby to trvalo dyl ze se mame stavit (co sme pak nastesti nemuseli) ale ze pokud je stale vesela a jinak ji nic nehrozi ze to bude nejspis zo stresu - byla predtim na nejakem ockovani po kterem mela alergickou reakci - tak ze to muze souviset s tim. Kazdopadne Vam vsem hrozne moc dekuji a preji pejskum hodne zdravi.. Lenka
|