Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Žízeň
Autor Zpráva
lenka123lenka
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:20
- Nahlásit

Ahoj mám na Vás prosbu - máme doma malého křížence, fenka, má něco přes rok. Poslední 3 dny má hrozně velkou žízeň, předtím vypila tak jednu misku vody denně, teď potřebuje tak 2,5, a chce se jí pak často čůrat. Jinak se chová úplně normálně. Nemáte někdo podobnou zkušenost z čeho by to mohlo být? Granule ani nic jsme neměnili. Jediné, co mě napadá je že loni v září poprvé hárala a tento rok zatím nic, ak jestli se to tělo nějak nechystá, nebo nevím... Máme navštívit veterinu?

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:23
- Nahlásit

Nadměrným pitím vody se také může ze začátku projevit i zánět dělohy,ledvinové problémy.Já bych určitě doporučila navštívit veterináře,protože pití skoro o dvě misky navíc není v pořádku a je potřeba najít příčinu proč se tak děje.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:15
- Nahlásit

Viděla jsem v televizi nějakou reportáž o pití psů a veterinářka tam tvrdila, že je to závislé na hmotnosti psa. Maximálně 1 litr vody na 10 kg hmotnosti. Pokud je to víc, je známka nějaké nemoci.
Já to sice nikdy neměřila, ale zkus to a uvidíš

Denisa
# Zasláno: 22 Dub 2005 11:20
- Nahlásit

Může to být třeba jen teplejším počasím třeba, ale měli byste vyloučit zánět dělohy hlavně. S veterinou bych neváhala!

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 11:43
- Nahlásit

Neměla by při tom zánětu nějaký výtok?

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 17:01
- Nahlásit

pokud pes přehnaně pije, může to být i příznak cukrovky...každopádně pokud se Ti Lenko něco nezdá, tak alou na veterinu

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 20:08
- Nahlásit

EHm, možná budu ted trochu za blba, ale zrovna dneska jsem se bavila s kamarádem, jehož přitelkyně je veterinářka a zrovna mi vykládal, že psovi občas "rupne v bědně" a dožaduje se víc vody jak obvykle. Tak si ho vezmou na veterinu, páneček vyplazne za všechny vyšetření veliký peníze a oni nic nezjistí. Diagnoza potom je, že je to psychickýho rázu, že pije, protože ho to prostě baví... Řeknou majitelum, ať se mu věnujou, sou na něj hodní a tím to končí.
Nevim jestli něco takovýho fakt může nastat, ale stojí to taky za zmínku...

niniel
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 22:51
- Nahlásit

Eimy
Musim rict, ze muj hafan ma obcas den, kdy chlemta neskutecne a pak zas treba dva dny pije uplne normalne. Treba kdyz ho sprchuju, tak se muze upit k smrti

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 22:58
- Nahlásit

niniel
No jako já fakt nevim, mám tu informaci z druhé ruky... Ale vim, že jednoui jsem přišla dom a byla u nás na navštěvě babička a řikala, že přišla k nám a chudinka pejsek měl prázdnou mističku (když někam jdu dávám čistou vodu), tak že ji teda nalila znovu plnou misku vody a to moje zlatíčko ne, že by tu vodu pilo, ale ono se ráchalo v misce (hrabala packama tak dlouho, dokud tam ta voda byla). Takže babička "vyhrála" musela ještě díky té svojí dobrotě vytírat kuchyn )

niniel
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 23:03
- Nahlásit

Eimy
Jo, taky miluju, kdyz si ji hafik bud vyhrabe z misky nebo si ji nabere do tlamy a jde ke mne a celou cestu mu ta voda tece z tlamy. Moooc sikovnej

Anonymní
# Zasláno: 26 Dub 2005 08:05
- Nahlásit

nechci strašit,ale zanet delohy je pravdepodobny i u mladych fenek a neprojevuje se zpocatku vubec nijak!!! kdyz uz odteka hnis a krev,tak to je pejsina tesne pred umrenim a zachrana vyzaduje rychly zakrok - operaci. kdo nezazil zanet delohy u sveho psa, neumi si predstavit,co to je za hruzu,takze bych nevahala a uhanela na veterinu, lepsi vyhodit par stovek za vysetreni nez prijit o pejska

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2005 12:03
- Nahlásit

Anonymní
Jasně, že já bych s tím taky neváhala... Ty prachy bychdo toho dala, ale to vyšetření tě nevyjde na pár stovek, ale tisícovek, protože když vyloučí jednu možnost, budou zjištovat dál a dál... Třeba něco zjistí, třeba ne. Je fakt, že bych klidně pár tisíc za vyšetření dala, otazkou je, co bych pak řekla vetovi kdyby řekl, že to je psychickýho puvodu ...

Anonymní
# Zasláno: 26 Dub 2005 15:08
- Nahlásit

no myslím,že to s tím vyšetřením nebude tak zlé - vet zánět dělohy určitě pozná snadno a vyšetření na cukrovku též nestojí tisíce.když by bylo tohle OK,tak bych to nehrotila, tím nemyslím,že se na hledání příčiny vykašlu,ale už to nebude asi psa bezprostředně ohrožovat na životě a bude se to moci řešit po dostatečné úvaze.mám štěstí na veta - netahá z lidí zbytečně prachy

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2005 15:46
- Nahlásit

testík na cukrovku si orientačně může každý udělat doma - dají se v lékárně koupit ty "papírky", které se po počůrání zbarví - na krabičce je návod jaká barva odpovídá jakému výsledku.....Jednou jsme to takhle dělali u našeho kníra, když se nám taky zdálo, že moc pije.....bylo to v pohodě, ale sranda byla lítat za pejsou po zahradě s papírkem v ruce a čekat, až se mu bude chtít na malou nechtěl se přitom nechat vyrušovat

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 00:06
- Nahlásit

Anonymní
No jo, ale pak to mužou být ledviny atd. A neřekla bych že špatná činnost ledvin psa neohrožuje...

Anonymní
# Zasláno: 28 Dub 2005 08:01
- Nahlásit

eimy

Jenže,když má pes špatné ledviny,tak se to projevuje i jinak (většinou přestane žrát,je hodně apatický a protože se zhorší metabolismus bílkovin, projeví se to na srsti a fyzickém stavu vůbec, navíc, pokud je selhání chronické,nepřijde se na to hned na začátku a když je selhání akutní,tak se to projeví takovým způsobem,že by tu původní dotaz vůbec nebyl:down

lenka123lenka
# Zasláno: 1 Kvě 2005 15:37
- Nahlásit

Ahoj diky moc vsem, cubinu to drzelo asi 3 dny a pak zacala pit normalne, staci je ted zase jedny miska vody na den jako predtim (pokud samozrejme nelita pul dne po louce ) mluvili jsme o tom s veterinarem po telefonu a rikal ze kdyby to trvalo dyl ze se mame stavit (co sme pak nastesti nemuseli) ale ze pokud je stale vesela a jinak ji nic nehrozi ze to bude nejspis zo stresu - byla predtim na nejakem ockovani po kterem mela alergickou reakci - tak ze to muze souviset s tim. Kazdopadne Vam vsem hrozne moc dekuji a preji pejskum hodne zdravi.. Lenka

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání