| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 12:13
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s krmivem Frolig (snad se to píše takhle)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:28
- Nahlásit
já znám akorát pamlsky Frolic.....a ty moc kvalitní nejsou....tak nevím, zda mluvíme o té samé značce....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:47
- Nahlásit
Já nevím tohle by mělo být normální krmivo ne pamlsky. Nejsou to prý přímo gramule ale "polosuché krmivo". Doporučili mi to známí. A moc levný to prý taky není. Třikilovka prý stojí okolo 300. (jestli tedy vůbec můžu brát vyšší cena = vyšší kvalita). Moje čubina totiž granule odmítá a známých pes tohle baštil i když jiný granule mu nejely. Zkusim se na to přeptat ještě v prodejně s chovatelskýma potřebama....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:18
- Nahlásit
Já myslím, že je to opravdu Frolic, jak o tom psal Evik. Na obalu to má napsaný, že je to kompletní krmivo pro psy, ale většina lidí to dává jako pamlsky.
Já to dávala psovi taky, ale jednou toho sežral nějak víc a pak mi týden blil. Takže Froliky už mu radši nedávám
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:22
- Nahlásit
anonymní
já psala "značka". Spousta firem vyrábí jak pamlsky tak granule....jak to popisuješ dál, tak už vím, co myslíš....Je to opravdu Frolic.....Pokud máš nějaké penízky "navíc", raději investuj do kvalitnějšího krmiva, Frolic opravdu není to pravé ořechové.....Já osobně to nekupuju ani jako pamlsky....Tohle krmení obsahuje spoustu "dobarvovadel a dochucovadel", aby to ti psi vůbec žrali....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:23
- Nahlásit
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:36
- Nahlásit
Asi je to Frolic. Já teď používám granule K9. Ale baští to jen pokud do toho přidam maso. Tak jsem myslela že bych vyzkoušela ten Frolic. Ale jestli je šmejd to tak to kupovat nebudu. Možná bych měla zkusit jiný granulky. Ale už nevim. Zkoušel jsme Anku - nežrala, pak nám vet nabídnul Acanu - taky nic. Teď ku K9 - když jí k tomu dám maso tak jí baští - pokrok!!!!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:40
- Nahlásit
A co jehněčí?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:49
- Nahlásit
Já se v tom moc nevyznám, ale vždycky mi připadalo, že mýmu psovi chutnaly takový "mastnější" (aspoń tak vypadaly) granule. Možná se to dá poznat podle procenta vlhkosti.
Ale jinak můj pes to má tak, že stejně nic jiného nedostane, takže nakonec sežere to, co mu dám. Samozřejmě se mu snažím dávat to, co mu chutná, jenže si myslím, že tak po měsíci se mu přejí všechno, takže to neřeším. Teď mu dávám Diamond a připadá mi, že to celkem baští
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:56
- Nahlásit
to anonymní:
jestli ti pejsa granule žere, když mu je něčím ovoníš, tak je to v pohodě. Já mám oba psy děsný žrouty, takže tenhle problém neznám, ale známí pají psa nežravce a hodně jim pomohlo za prvé: změnili značku granulí na jinou s vyšší kvalitou a za druné mu ty granule ovoňují masíčkem, rybou, prostě tím, co psovi jinak chutná....Ta ryba se jim osvědčila nejvíc.... (pejsům pěkně voní )
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 16:12
- Nahlásit
nedám dopustit na krmivo MASTERY ADULT, modrý pro psy ve výkonu.. jinak adresa mastery.cz, tam máte fotky
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 18:32
- Nahlásit
ala_baionette
mám problém, že mam psa pořád hubenějšího i po všech možnejch zátěžovkách... MASTERY jsem ještě nezkoušela, krmíš s tim?
|
vlk
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 18:57
- Nahlásit
Moje čubina nežrala vůbec žádný granule nevím jestli vyhlásila protestní hladovku, pak mi někdo poradil ROYAL CANINE a ejhle čubina baští a celkem i s chutí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Dub 2005 21:39
- Nahlásit
Frolic až takový šmejd není,ale je v něm dost barviva.Taky poměr živin v něm není nijak vysoký.Pro jeho cenu ho majitelé používají jako pamlsek.Žerou ho téměř všichni psi.Znám pár psů malého plemene,kteří jsou krmeni převážně Frolicem a vypadají v dobré kondici.Protože to dobře žerou,mají sklon k tloustnutí.
Jinak chovatelské potřeby Pet Market nabízejí masové poloměkké kostičky super dog od Bogeny.Ve zverimexu jsem taky viděla poloměkké kroužky Bonzo.Všechna poloměkká krmiva mají oproti granulím vyšší cenu a snížený poměr živin.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 23:38
- Nahlásit
WhiteWolf
Ahoj, jo, kkrmím s ním, je to opravdu chutné krmivo, ješťe se mi nestalo, aby mi ho nedojídali.. jinak je docela drahé, ale vydrží...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 06:53
- Nahlásit
ala_baionette
Tak já to časem vyzkouším, až zpotřebuje zásoby, co máme doma.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 07:10
- Nahlásit
Tak jsem včera byla u nás v Kauflandu a tak jsem na ten Frolic narazila. Já nevim, ale jak to z marktetů tak k tomu moc důvěru nemám.
No zatim stejně dokrmíme tu K9. Přidávám jí do toho vařený kuřecí nebo hovězí tak to docela jde. Tu rybu vyzkouším.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:06
- Nahlásit
A proč chodíš do marketu,když v něj nemáš důvěru?Nebo si snad myslíš,že prodávají pro psy šunt a pro lidi něco lepšího?Krmení ze supermarketu je na stejné úrovni jako krmení pro psy.Jestli nakupuješ jen v koutku zdravé výživy,tak promiň.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:00
- Nahlásit
Taky mě asi někdo nepochopil. Já nevim jak u vás, ale u nás v maretech mají granule 10 kg za 200 a to teda fakt ne! Granule pro čubinu chodim kupovat do chovatelských potřeb!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:23
- Nahlásit
A co si myslíte o Friskies od Puriny? Purina celkově myslím špatné věci nemá, jen nevím jestli tohle není jejich nejspodnější rada...?
|
Mirka
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:45
- Nahlásit
Někdo jste tady psal, že krmíte Mastery. Četla jsem, že to není typické granulované krmivo. Mě totiž pes odmítá jakékoliv granule, tak bych chtěla zkusti něco jiného. Je to kvalitní krmivo?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:10
- Nahlásit
Taky by mě zajímalo něco víc o Mastery. Jaký je rozdíl mezi Mastery dog a Mastery pro dog? Nějak se v tom nevyznám. Jakým přesně krmíte?
Díky Lenka
|
vrana
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 19:51
- Nahlásit
Anonymní
čo tak mu dať žrať do misky a keď to nezožerie do 10-15 minút tak jej to zobrať a tak pokračovať každý deň až kým nebude chcieť sama žrať to čo jej dáš, to ju chceš rozmaznať? klačať pri psovi a prosiť ho aby preboha aspoň cosi zožral,to nieje zrovna postoj vodcu svorky. Ty jej zabezpečíš krmivo a ona nech si to žerie. Samozrejme je na tvojej zodpovednosti ake-len nie Tesco krmivo a spol., aj take varenie nieje špatny nápad, len na to treba trochu viacej času než to dať psovi do misky(ozaj, nemohol žrať keď bol malý u chovatela varenu stravu?-môže to byť aj tým).
prajem pekný deň.
|
malika
|
# Zasláno: 28 Dub 2005 13:01
- Nahlásit
Frolic má bejt fakt normální kompletní krmivo, ale neznám nikoho kdo by tim psa krmil... Myslim že je to na úrovni Friskies či pedigree no a něčim takovym bych se psa krmit neodvážila...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Dub 2005 14:08
- Nahlásit
vrana
Právě že byla zvyklá na vařenou stravu od chovatele. Tak jsme jí nejprve vařili. Protože když jsme zkusili dát granule tak čuchla a odešla.
Teď jsme byli v ČB na výstavě (jen se podívat) a tam jsme dostaly vzorky Calibry a světe div se - vrhla se na to jako divá. Tak jsme konečně našli co jí chutná
|
vrana
|
# Zasláno: 1 Kvě 2005 11:41
- Nahlásit
ja mať varenú stravu, tiež by som nejedla granule.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2005 12:02
- Nahlásit
Anonymní
Calibru ted krmím taky. Psici jsem před tim davala Bosch, když jsem si domů donesla vzorek té Calibry a dala jsem ji do jedné misky Bsch a do druhé Calibru, tak šla po Calibře... Zkoušli jsme takhle asi 5 "testů" a Calibra vždycky vyhrála, tak jsme koupili celej pytel. Jediný, co mi trošku vadí, jsou velký bobany, ale moje psice je má velký skoro po všem.. Jako štěndo je měla docela velký po K-9, o Frieskies nebudu radši ani mluvit, po Boschovi měla taky docela velký, po Calibře sice má menší než po všech výše zmiňovaných, ale i tak jsem se bavila s paničkou od jedné fenečky a té přišly ty bobany pořád velký Ale ono to možná nezáleží jen na kvalitě krmení, ale i na zažívání danýho psa. Ale je fakt, že Calibra je první krmení, u kterýho psice sežere dávku,která je doporučená pro její hmotnost.
|
vrana
|
# Zasláno: 3 Kvě 2005 21:53
- Nahlásit
na travenie je dobre acidofilne mlieko
teda aspon u mna
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Kvě 2005 15:05
- Nahlásit
až kým nebude chcieť sama žrať to čo jej dáš, to ju chceš rozmaznať?[i][/i]
Přiklánim se k vranovi
|
Katy
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 00:21
- Nahlásit
Já krmím Royal caninem a nemůžu si stěžovat, ale je fakt, že moje holky jsou žravý, a snědly by všechno, co ňáký jídlo aspoň vzdáleně připomíná. Mastery je kvalitní krmení a prej chutný, ale vlastní zkušenost s ním nemám. Frolic používám v omezený míře jako pamlsky, rozhodně bych tím nekrmila, ikdyž jim to chutná. A protože mi na mých psech záleží, rozhodně bych jim nekoupila granule v supermarketu! Friskies od Puriny je opravdu nižší řada. Když už Purinu, tak Pro plan.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 07:13
- Nahlásit
Já jsem teď koupila od Puriny jako pamlsky nějaké "zinkové keksy" (dělají se myslím ve dvou variantách - losos s něčím a jehnečí s rýží). Prodavačka v chovatelských potřebách říkala, že prý jí to u bobtailice hodně zabralo na srst. Máte s tím někdo zkušenosti? Znáte to? Jinak krmím superprémiovkou Happy Dog - Toscana a ty keksy jsem jen zkusila jako pamlsky k výcviku. Pejsům to chutná.
|
mája
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 08:00
- Nahlásit
Tak koukam, jak se tady vaše názory střídají. Ono se moc pěkně říká, nežereš - nedostaneš. Další dávka bude příště. Ale..... Mě přestalo štěně granule žrát někdy po půl roce, už předtím to nebyla žádná sláva. Vystřídala jsem granule od Eukanuby, Royalu, Acany, různé veterinární, no nemá cenu to zde rozepisovat, nežere vůbec nic. Začala jsem tedy vařit. Ale ani to není takové jak bych si představovala. Je schopná odejít i od masíčka ať kuřecího, hovězího, krůtího. A jak tady radíte (samozřejmě že už mi to radila spousta lidí) pokud nesežere tak sebrat, tak to prostě u nás nepomáhá. Ona ne že by nežrala vůbec. Ale prostě si vezme trošičku a tím končí. Odhadla bych to, že sežere tak 1/4 dávky, co by měla slupnout (i když taky jsou výjimky, že toho sežere víc). Takže bych dala nevim co za to, aby se konečně rozežrala. Ty frolíky mi taky napadli, takže ač píšete, že to není to nejlepší, klidně je zkusim, jen kdyby jí to chutnalo a rozežrala se. Holky mi tady už taky radili (nevim, jak se to téma jmenovalo), abych jí dokrmovala rohlíkama, že potřebuje roztáhnout žaludek. To jsem tedy vyzkoušela, teď od neděle jsem přestala a zatím nežere. I když včera večer jsem byla spokojená, to sežrala celou misku. Ale... bylo tam pouze 100g granulí s krůtím masem. I když ty granule byly zátěžové, aby tam bylo alespoň víc tuku. No, kéž by se to dnes opakovalo. Můžu vám říct, že je to hrozný pocit. Děti se dají alespoň na něco nalákat, nějak přesvědčit, ale s tím psem neuděláte nic.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 09:22
- Nahlásit
mája
To znám, přesně tohle jsem měla doma. A musim říct že jsem byla uplně zoufalá. Vařila jsem hovězí kuřecí s těstovinama i bez, granule suchý, granule s mase, granule s vývarem a nic. Každý ráno jsem přišla do práce o hodinu dýl, protože jsem se snažila nasoukat do psa alespoň něco. A ono se všem dobře radí, nechat misku půl hodiny a když nebude chtít schovat. Ona si příště vezme - hlady nebude. Jenže ona by nežrala třeba tři dny. Já myslim že by klidně i umřela hlady kdyby to šlo. A když se pak koukáš na hubeňourá tak ti to nedá aby si se nesnažila vymyslet cokoli, jen aby to jedla.
Jenže u nás to nakonec bylo daný nemocí. Ale to určitě nebude tvůj případ. Tak vydrž nakonec určitě objevíš něco co jí bude chutnat a čeho zdlábne plnou misku.
Jo když už nic jinýho u nás zabírali Pribiňáky... ale ty zas nemůžeš dávat pořád. Ale byl to hezkej pocit když jsem jí kydla dva do misky a ona jí vybílila...
|
mája
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:43
- Nahlásit
Ala - díky, Pribiňáka zkusím, už jsem ho dlouho nezkoušela, protože jeden čas odmítala i tohle. A nebude ti vadit, když se zeptam, co to u vás bylo za nemoc, jaké byly příznaky, jak jste to zjistili? Co kdyby.....
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:57
- Nahlásit
U nás to byla vrozená nemoc srdce. A vet říkal že určitě kvůli tomu nemá chuť k jídlu. Možná že tam bylo ještě něco s trávením, protože i dost často zvracela, i když možná to bylo taky od toho srdce. Trávení jsme nezkoumali, prvořadý bylo srovnat to srdíčko aby to alespoň trošku šlo. Bohužel se nám to nepovedlo...
Zkoušej to ono nakonec něco klaplne!!
Nám vet dával nějaký vitamíny na povzbuzení chuti k jídlu. O víkendu se kouknu jak se jmenovali. A v pondělí bychti to napsala. Myslim že by byli k dostání i v chov. potřebách.
|
mája
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 11:10
- Nahlásit
Díky, budu ráda za cokoliv. Já jí teď dávám Pangamin na podporu chuti, to už mi taky někdo radil, ale zatím to zřejmě nezabírá.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 18:08
- Nahlásit
maja
no me ted vet radil, abych svy fence davala ten pangamin ale cisty bez pupalky a k tomu jeste kasi co se dava stenatum kdyz jeste nebasti pevnou stravu. Je ale pravda, ze me sni vsechno jen ma problemy s travenim a tak potrebujem aby pribrala. Jinak si myslim, ze by ti to taky mohlo pomoct.
|
mája
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 07:34
- Nahlásit
cerný Rex - díky, kaši zkusim. A k tomu tvému přibrání - pokud ti žere všechno, zkus buď do granulí nebo pokud vaříš, prostě do žrádla přidávat vepřové sádlo. Zpočátku pomalu, aby si na ně pes zvykl (mohl by mít průjmy) a postupně zvyšuj dávku až na 2 polévkové lžíce, určitě to pomáhá. Mě, jak ta potvora nežere, tak jak mi někdo radil "docpávat" jí těma rohlíkama, tak jsem je máčela ve vývaru a v rozpuštěném sádle a už za 3 dny to na ní bylo vidět.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 07:42
- Nahlásit
mája
Tak jsem se doma koukala na ty vitamíny co jsme dostali pro naší feňuli. Ale ani na jedňech jsem nenašla že jsou na podporu chuti k jídlu. Tak teda nevim co jsem si vsugerovala. Tak ti moc nepomůžu.
Ale víš co u nás ještě zabíralo. Polévky - hodně hustý. To občas taky baštila.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 04:14
- Nahlásit
maja
no u nas s tim sadlem je velky problem, protoze diky spatne lecbe ma spatne zazivani a tak mi skoro po vsem zvraci. Ted se to sice trosku zlepsilo, ale zase ji nechci nicim zatezovat. Ja i pamlsky musim konzultovat s veterinarem, aby ji po nich nebylo zle.
|
mája
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 07:28
- Nahlásit
cerny Rex
Aha, tak to jsem nevěděla. Tak to vážně radši jen ten Pangamin, po něm by se prý taky mělo trochu tloustnout. A už jsi koupila nějakou tu kaši? Já jsem se včera na ní byla zeptat a měli pouze 7 kg balení, což jen tak na vyzkoušení, jestli mi to vůbec bude baštit, je docela přepych. Nevíš, jestli se dělá i něco menšího? (když tak zkusim nějakou dětskou)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 13:14
- Nahlásit
No len ku granulam som este chcela, mali sme doma psika krizeneho spica, zrala cely zivot nejake neznackove granule predavane na kila a umrela v 15rokoch na vek... Akoze nevravim ze nie je pekne krmit psika kvalitnym krmivom ale cele mi to pride viac ako honba vyrobcov za co najvyssi zisk ked Vam nablabolia o tom ze toto a toto je to najlepsie a vsetci vyplacnu tisice za par kil... nepride Vam ze toho psa krmite kvalitnejsie nez sami seba? Pochybujem ze pre seba pozerate aby ste mali iba vyzivne a zdrave jedla ha ha.... Akokolvek je to zivy tvor a roztomily pritulny priatel stale je to pes... Cim nechcem nikoho urazit tiez mam doma psika a mam ho moc rada... Len si myslim ze sa to celosvetovo trosku prehana...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 19:04
- Nahlásit
maja
ja cekam az mi ji dovezou, ale bude to taky velke baleni. Jinak nevim jestli se dela nejake mensi. Kdysi jsem psa krmila sunarem s ovesnyma vlockama, ale u tyhle potvurky si to nerisknu, protoze nevim co by to s ni udelalo.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 19:17
- Nahlásit
Anonymní
A víte jistě, že zemřel na věk? Nechávali jste dělat pitvu? Já krmím svoji psici nejlíp jak mužu z jedinýho důvodu - o tom, co budu jíst sám si můžu rozhodnout já sama, zdraví si taky ničím jen sama sobě. Ale nebudu vědomě zadělávat na problémy někomu jinýmu, ať je to zvíře nebo člověk...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 09:50
- Nahlásit
To Eimy
Ok berem... len ostava otazkou ci to ze 3kg stoja namiesto 2stoviek napriklad 700 a ze na obal napisu nieco ineho nez na ten prvy je zarukou zdravej vyzivy...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 09:54
- Nahlásit
Anonymní
No, mě by spíš zajimalo, u kterýho krmení stoí 3 kg 700? ;) Protože i třeba proplanka stojí 15 kg 1277, což je jen o 300 víc, než to, čím krmím teď, docela silně začínám uvažuvat, že až dokrmím ten pytel ,co má psice doma, tak testnu malej pytel proplanky a pak koupim i velkej..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 09:56
- Nahlásit
Eimy
Jo a este k tej pitve... uz len to ze sa v zdravi dozila 15rokov coz mi na psa nepride nejak strasne malo ma tak nejak privadza k myslienke ze az tak zle sa u nas nemala... A uprimne neverim tomu zeby nejake krmivo mohlo napriklad psovi predlzit o niekolko rokov zivot... Kazdy pes je individualny tak ako my, tiez sa neda vseobecne povedat ze ak ja neviem nebudeme jest maso ale iba zeleninu ze sa automaticky dozijeme vyssieho veku, ze... Cela ta vec okolo krmiv mi pride v style honby farmaceutickych firiem za ziskom ked predavaju rovnaky liek pod inym nazvom v inej krabicke za 4nasobne vyssie ceny... Myslim ze vyrobcovia krmiv k tomu zaujali nie prilis nepodobne stanovisko...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:06
- Nahlásit
Anonymní
No, já schválně zkoušela dát fence na vybranou mezi Boschem a vzorkem Calibry (Bosch je o něco levnější) a psice šla neomylně pokáždé po Calibře a Bosche si potom už ani nevšimla... ;) Možná by bylo fajn se zamyslet, pokud, kdyby byl pes krmenej lepšíma granulema, nedožil by se fakt o trochu vyššího věku... ;) Jinak i když to bude znít uhozeně, tak jsem i chutnala všechny granule, co psi kolem mě žrali a krmiva ze supermarketů jsou fakt přisolený, což pro psy moc dobrý není, radši nemluvit o barvivech atd... ;)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:15
- Nahlásit
Je to jako u lidí. Samozřejmě není daný, že když někdo jí zdravě musí se automaticky dožít vyššího věku. Taky je spousta lidí, kteří žijí totálně nezdravě a jsou vesměs zdraví a žijí dlouho.
To už je pak na každym člověku, čím krmí sebe a svého psa. Já taky radši dávám přednost kvalitnímu krmení pro psa (a pro sebe se taky snažim ).
Eimy
Ty pokusy s krmením jsem zkoušela taky, jenže když pes dlouhodobě žere jedno krmivo a pak dostane na vybranou z něj a jiného, je jasné, že si vybere to druhé. Teda aspoň ten můj to tak dělá. Zkus výběr z více krmiv
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:18
- Nahlásit
Eimy
Calibru bych taky chtěla vyzkoušet. Kolik stojí? A je to české krmivo?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:41
- Nahlásit
Mel
Calibru vřele dopručuju. Když už moje feňule sežrala nějaký granule tak to byla právě Calibra.
Sice si se neptala mě, ale já jsem platila za tříkilovku 273,-.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:53
- Nahlásit
Mel
Calibra je český krmivo, vyrábí ji Novico (nebo Noviko). Já kupovala 15kg pytel Adult za 977 (ale doporučená prodejní cena je 997, máme hodnou paní prodavačku ve zverimexu). Zatim po ní psice vypadá dobře... Ted mě napadlo zkusit ji dát vybrát zpátky z Calibry a Bosche, co si vezme
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:53
- Nahlásit
Ala
Mě spíš zajímá 15kilovka. No, ale na vyzkoušení stejně asi koupim tu 3kilovou.
mája
Můj pes taky není zrovna jedlík. Zvykla jsem si. Sice se říká, že se psovi nemá nechávat krmení pořád, ale ten můj to tak má. Prostě žere, když má zrovna hlad. Většinou je to když přijdu domů - radostí vyluxuje misku, pak po procházce a večer před spaním.
Kdybych mu dávala misku jenom na chvilku (a zkoušela jsem to), tak by mi taky nežral. A nemám nervy na to, aby pes 3 dny hladověl
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:55
- Nahlásit
Eimy
Ted mě napadlo zkusit ji dát vybrát zpátky z Calibry a Bosche, co si vezme
Zkus to, taky by mě to zajímalo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:57
- Nahlásit
Mel
Hm, takže když sem měla v levé ruce Calibru a v pravé Bosch, tak si vzala Bosch. Když sem měla v levé ruce Bosch a v pravé Calibru, tak si vzala Calibru Tak a teď se můžem dohadovat
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:59
- Nahlásit
Eimy
Asi má oblíbenou pravou ruku
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 11:02
- Nahlásit
Mel
taky si myslim Mám psa pravičáka... No, ale co teď, no večer zkusim vytahnout misky, aby si nemohla vybírat podle ruky a uvidim, ted se mi do toho nechce a navíc je stejně nažraná
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 11:04
- Nahlásit
Eimy
Ono taky jde o to, jak dlouho jí tou Calibrou krmíš. Mýmu psovi vždycky nové krmení "chutná" tak měsíc.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 11:17
- Nahlásit
Mel
No přes měsíc určitě... Bych se mohla kouknout na paragon ze zálohy...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 18:30
- Nahlásit
Eimy
jak ses ptala ktere granule stoji 3kg 700kc tak muzu rict, ze je to ANF a tim krmim. Je pravda, ze kdyz ji dam na vyber z nekolika druhu granuli tak nevaha a vzdy jde neomylne jen k ANFu. Nerikam, ze ostatni nezere, ale ten ANF ji evidentne vyhovuje a podle naseho veterinare je to jedno z nejlepsich krmiv.
|
misuna
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 20:30
- Nahlásit
Dneska mě mí milí přátelé seřvali, že svého pesana neúměrně rozmazluju, když jsem přiznala, že mu denně navečer, když jíme u telky oplatky a tak dávám taky nějakou kost nebo ucho nebo tak. Vet s tím taky nesouhlasí (vůbec s žádnými pamlsky, max. na cvičáku, prý k tomu jinak není důvod). Souhlasíte? Je to žrout, v útulku ho krmili tescovýma...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 07:20
- Nahlásit
misuna
ja ty svy tez davam ruzne pamlsky, ale jen ty co mi veterinar schvali. A na to, ze ma spatne zazivani tak mi ani veterinar nerekl, ze je to spatne. Jen pry musim davat vsechno v mensim mnozsti a pokud pozno hypoalergeni.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 10:25
- Nahlásit
Znate susenou byci zlazu, po ni se muzou moji pesani utlouct, asi prave proto, ze tak desne smrdi. Teprve nedavno jsem se dozvedela co je to vlasne za dobrutku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 10:51
- Nahlásit
Býčí žlázy jim taky dávám a moc jim chutnají.Škoda,že jsou tak drahé.Taky jim kupuju sušené hrtany.Mám malé psy,tak se jim bojím dát vepřové ucho nebo pacičku.Ale tyto sušené přírodní dobrůtky jsou určitě lepší,než kostičky z buvolí kůže nebo dokonce obarvené kousací suchary.Na těch malých psech je hned poznat,když jim něco nesedne.Sestra má velké psy a ti můžou zbagrovat cokoliv.
|
mája
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 12:27
- Nahlásit
Moje ségra má jorka a sušené uši mu s klídkem dává.
|