Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak casto čůrá?
Autor Zpráva
bisonka
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 19:07
- Nahlásit

Ahojte,
chtěla bych se vás zeptat jak často se chodí venčit váš hafík. My máme bišonka frise a připadá mi, že když chodí tak 3x , max 4x denně ven je to málo na to že je jí teprve 7 měsíců. Sice je pravda že když baští přes den třeba jen granule tak asi hodně vody co vypije ,,vsákne" do těch granulí ale i tak.. co vy na to?

Syska
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:42
- Nahlásit

bisonka
hodně vody co vypije ,,vsákne" do těch granulí
To si nemyslím, že je ten důvod. Myslím, že 4x na čůrandu u sedmiměsíčního pesana je docela ok. V sedmi už byla naše pejsina stoprocentně čistotná a šla ráno, po práci a večer před spaním, takže si myslím, že je to v normě.

bea
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:50
- Nahlásit

Když už je řeč o čůrání - chtěla bych se zeptat. Nevíte někdo, jestli lze psa naučit chodit na záchůdek? U štěněte by to asi šlo. ale my máme starou fenku (asi 15 nebo víc) a v poslední době dělá za noc 3-4 louže, i hromádky. Přitom jde ven ve 23.00 a ráno v 6.00. Ráno je první práce vytřít celou halu, ale i tak se mi zdá, že to u nás začíná být cítit. Nemáte někdo zkušenosti?
Má špatné ledviny a užívá léky, takže to celá rodina tak nějak toleruje, ale je to nepříjemné . Kdyby alespoň chodila na jedno místo, ale to je mokro po celé hale.

sarax
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:39
- Nahlásit

bea
našeho starýho psa to fakt naučit nešlo..neb v noci lidi většinou spí...taakže nosí pleny na noc a teda i na den a je klídek

bea
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:24
- Nahlásit

To sarax - to myslíš jako ty pleny, co jsou pro ležící pacienty? Na suchý zip? A kde je kupuješ?

sarax
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:52
- Nahlásit

bea
nevím jak máš velkou pesinu..náš wořech má kolem 9-10 kg a kupuju plenkový kalhotky pro děti Babylove na 15-25 kg..nejsou na lepíky ale vcelku..natahujou se jako kalhotky..

Misery
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 16:26
- Nahlásit

Staryho psa asi ne, ale kamoska naucila stendo chodit na balkon, kde byly noviny, na ktery mohla curat (protoze byla este malicka a nemela plny ockovani a navic chytila nakou virozu, takze nesmela chodit ven).

bea
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 08:35
- Nahlásit

Sarax, díky. Naše vořešina mívala kolem 10 kg, teď po tom zánětu ledvin pohubla - na 8 kg. Tak ty kalhotky vyzkouším, jen mám hrůzu, že teď, protože ná často průjem, ji pak budu muset každou chvíli koupat a to ona strašně nerada. Ale zkusíme to.

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 08:38
- Nahlásit

bisonka
já nevím,já se psem (tak do 8-9 měsíců chodila - když sem byla doma - ráno, dopoledne, po poledni, pozdě odpoledne,večer a nekdy ještě i v noci....) - mám tutéž rasu co SYSKA, ale psa a ne fenku - psi maj prý obecně menší "držák" než feny....
teď je mu 11 měsíců a chodím 3x denně

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:55
- Nahlásit

bea
zkus..nám se to osvědčilo..jen na ty průjmy je problém to koupání pak....to chce zjistit původ průjmu..u našeho pesana se obávám nějakejch metastáz do střeva neb má průjmy a krvácí takže razíme k vetovi..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání