Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zoubky a granule
Autor Zpráva
Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:50
- Nahlásit

Ahoj.

Mám doma 3 měsice starou fenku retrívra. Zrovna jí lezou nové zoubky (v předu má nahoře 3 a dole 2). Zhruba od pondělka mi odmítá baštit granule. Předtím baštila úplně bez problémů jak granule tak vařené maso s přílohou. Jinak je úplně v poho, je hravá, čilá, všechno okusuje a po vařeném žrádle se vrhá jako tajfun a vyluxuje vše do mrťě, jiné zdravotní komplikace nemá. Baští i suchary, ale ty láduje stoličkama. Může být odmítání granulí spojené s tím, že ji bolí dásně u těch předních zubů a vždycky si je podráždí když se snaží vylovit granule z misky?

Díky za info.

abby
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:53
- Nahlásit

Sviště

Asi ti moc neporadím.My jsme ani při výměně zoubků tyto problémy neměli.Ale moc se mi nezdá,že by to spolu souviselo.Možná má jen období,kdy granule nechce jíst.

venda
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 13:50
- Nahlásit

Sviště
a namočené granule jste nezkoušeli?

Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 13:53
- Nahlásit

Zkoušeli.

Ty nežere vůbec.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:02
- Nahlásit

Sviště
co takhle nějaký menší? nebo zkusit jiný, třebají prostě tyto jen nechutnají...

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:04
- Nahlásit

Sviště
píšeš, že suchary baští, takže by jí asi nemělo vadit to, že granule jsou tvrdé... asi prostě se rozhodla, že granule jí nechutnají a bude papat jenom vařené. Já měla štěně absolutního nežravce, klečela jsem s ním u misky a zkoušela všechno možné... Nakonec nedostal nic jiného a naučil se to. Takže buď na ní musíte být doma tvrdí a nic jiného jí nedat nebo povolit a dávat vařenou, nebo zkusit zalít granule vývarem nebo nějak jinak obohatit.

Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:05
- Nahlásit

O tom jsem taky uvažovala.

Jen už jich zdlabala 3 kg, tak mi přijde, že mohla přijít dřív na to že jí nechutnají. No zkusím ještě nějakou změnu a pak se k nim vrátit. Je pravda, že zatím jsem většinou po těch zhruba 3 kg obnměňovala. Tohle je první velké balení, které jsem koupila. Prý není dobré ty granule často měnit.

Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:10
- Nahlásit

No upřímně ani by mě to nepřekvapilo kdyby jenom trucovala. Ona je strašně tvrdohlavá. Horší než jezevčík. Žere jinak všechno a je v poho tak by mi to nemělo vadit. Jen nad tím spíš přemýšlím, proč to dělá...

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:11
- Nahlásit

Sviště
mno pokud je to od pondělka tak bych vytrvala prostě nasypu granule...teda nemáčím,protože ony ty suchý zas čistěj toubky a počkala bych..taky mi čubina u přezubování žrala míň..ale když nebylo zbytí tak to zdlábla....a pokud máš dobrý granule tak je hnedka neměň a chvilku vydrž

abby
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:13
- Nahlásit

Sviště

Mě taky pes žral granule normálně a pak se najednou rozhodl,že je nechce.Musíš to zkusit překonat.Když to bude trvat delší dobu,tak to řeš.zatím je poměrně brzy

Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:14
- Nahlásit

no koupila jsem Trainerky (teda aspoň doufám, že se tot tak píše). Přijdou mi docela fajn. Mám v plánu vytrvat. Však zatím hladem neumírá. Ani to na ní není poznat, že žere míň. )

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:18
- Nahlásit

Sviště
no, musíš si rozhodnout, co chceš, aby žrala... když jí teď povolíš, bude vědět, že stačí chvilku nežrat a dostane něco lepšího. Takže já taky doporučuju vytrvat. Hlavně jí ale nesmíte dávat nic jinýho, aby nebyla nacpaná pamlskama, prostě, aby dostala pořádný hlad a zbaštila granule

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:19
- Nahlásit

Mel
souhlas...žádný mlsky..jako s dětma
nežereš..nic nebude ono to funguje

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:20
- Nahlásit

Sviště
taky si myslím, že fenka jen "trucuje", že jí granule nechutnají, ale jak píšeš, že měníš druhy granulí po 3kg baleních, tak to u štěněte není moc dobré takto střídat. Zkus najít nějakou značku, která fence bude chutnat a tím nějakou dobu krmit. Můj haf měl jako štěně ANF, má malé granulky, strašně mu to chutnalo...byl na tom skoro rok a dobrý.
Jinak většina psů, u kterých vím, že měli se žraním granulí problém, začala u granulí stávkovat spíš po nějaké době krmení jednou značkou...tj. zpočátku jim to třeba chutná, a po čase to začnou odmítat...Náš starší pes je taky nežravec a když jsme potřebovali, aby dobaštil pytel krmení, které už mu přestalo chutnat, zalévali jsme granule kuřecím vývarem, opatlávali taveným sýrem, atp....aby to pes vůbec snědl...někdy takhle žral třeba i půl hodiny....ležel u misky a doslova to zobal a každou granuli přežvýkal "100x"

Sviště
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:28
- Nahlásit

Jééé tak to jste mě uklidnili, že nejsem sama kdo má takovýhle problémy. Taky zastávám názor, že hlad ju donutí. Ale radši se zeptám někoho, kdo se s tím už potkal.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání