Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Stronghold
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 07:32
- Nahlásit

Je mozne po aplikaci Strongholdu (spot-on) psa normalne koupat? Nemyslim hned, ale treba po tydnu? V navodu maji napsano, ze samponovani a koupani psa 2hod po aplikaci nema na účinnosti pripravku zadny vliv. Prijde mi to divne, ale je fakt, ze se pry ucinna latka vstrebava do krve, tak by to snad vadit nemelo... Ja jan abych zbytecne nevyhodila penize (neni to zrovna nejlevnejsi pripravek proti parazitum), az psa za tyden vykoupu...

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 07:35
- Nahlásit

Barica
ptala sem se na to našeho veta, a říkal,že tak po 3 dnech už se 100% se psem může dělat uplně všecko,protože už to má dávno vstřebaný v krvi

Barica
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 07:40
- Nahlásit

Mar3

To jsem chtěla slyšet!

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 07:50
- Nahlásit

Barica
já ho taky potřebovala vykoupat už 4.den po aplikaci (proto sem se na to tehdá ptala) a v pohodě!

wensday
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 07:59
- Nahlásit

Barica
ale to je potom divný, co píšou v návodu, ne ? když to píšou, že 2 hoďky po aplikaci je to Ok, věřila bych tomu.... co ?

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:08
- Nahlásit

Barica
no uplně levnej tedanení,to máš pravdu jo a ještě - není proti klíšťatům (jenom kdybys nevěděla - protože já to teda nevěděla, když sem ho brala a jaxi mi to i tam, kde sem to kupovala, zmamlčeli - řekli,že to je proti všem vnitřním i vnějším parazitům,,.....)

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:08
- Nahlásit

Barica
a nedávala si spot Frontline? Zase aby si mu zbytečně nedávala moc té chemie najednou.

jindriska
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:14
- Nahlásit

Mar3
není proti klíšťatům, tak to koukám. Do vnějších parazitů počítám i klíště. Tak dík za info.

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:17
- Nahlásit

jindriska
no fákt! já dolítla k vetovi, pes na sobě asi 3 klíšťata a von mi řekl,že na klíšťata stronghold není tak sem musela koupit i frontline . . .no a dyž si pořádně přečteš ten papírek u toho, tak tam fakt klíště uvedený není... (trochu na houby,ještě dž stojí 2x tolik co normální spot na blechy x klíšťata....)

jindriska
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:20
- Nahlásit

Mar3
tak už kvůli té ceně, bych si myslela, že to zničí všechno. Tak to je vážný nedostatek Strongholdu.

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:22
- Nahlásit

jindriska
hm,je to tak, já to kupuju jenom 2x za rok (kvuli těm komářím červům nebo co to je....)a jinak mu dávám normálka frontline pořád (stronghold jenom přes léto ajko takovej drahej "doplněk") je zase ale dobrý v tom, že i odčervuje....

jindriska
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:30
- Nahlásit

Mar3
taky jsem kupovala Frontline, na staršího psa zabírá stále, i když už míň, ale u fenečky nezabírá vůbec, byla nastříkaná pár dnů a normálně měla blechy, starší pes ne. Takže teď kupujeme Advantix a dobrý.
A odčervování - já si pořád myslím, že ty tablety jsou hrozný svinstvo pro zažívací trakt a střevní mikroflóru, takže raději beru vzorky a posílám je do laboratoře na vyšetření.

Barica
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:38
- Nahlásit

fromeli

spot Frontline jsem davala nekdy pred 14 dny, od te doby uz jsem ji ale koupala, takze to samozrejme uz neucinkuje, radili mi, ze je lepsi (na zniceni dravciku) pouzit ten strikaci, jenze to strasne smrdi, gor, kdyz by se pes mel nastrikat tak, ze je mokry a pak to ususit fenem?!

Mar3

já vím, ze není proti klíštatům, já jsem ho koupila kvůli dravčíkům...

wensday
oni v navodu napisou kde co.. a skute utek... proto jsou lepsi ty zkusenosti. U Frontlinu maji take napsano, ze kdyz psa vykoupes 2 dny po tom, co na nej prostredek aplikujes, tak se ucinek nesnizi, ale to je take blbost, kdyz se ucinna latka z Frontlinu drzi v koznim mazu...

jeje
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:38 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit

Mar3
Stronghold sice aj odcervuje, ale predstavuje aj pomerne velku zataz pre organizmus - bezne odcervovadla, ak pes nie je nakazeny, zatazuju v zasade len zazivaci trakt. Ak pes nejde do rizikovej oblasti s vyskytom srdcovych cervov, tak to podla mna nie je najlepsia volba.

Na dravciky staci (dokonca by malo byt ucinnejsie) povrchove osetrenie pomocou Frontline (psa aj priestorov, kde sa zdrzuje). Stronghold sa dostava do celeho organizmu...

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:51
- Nahlásit

Barica
no na frontline mi zase říkal vet, že se koupáním účinek sicesníží,ale nezmizí, a když ho vbykoupeš tak 1x tak se ani nesníží (pokud nekoupeš šamponem,tak je to uplně jedno a i při koupání vodou vydrží celou tu dobu - ty 4 tejdny nebo co...)

Barica
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 09:02
- Nahlásit

Mar3

no já samozřejmě šampónem koupu..., takže nevydrží...

jeje

frontline sice ucinnejsi byt muze, jenze jen, kdyz clovek pouzije dvojitou davku, tzn., ze maji byt chlupy uplne mokre?! na dlouhosrsteho psa mi to timto zpusobem dost dobre aplikovat nejde, o smradu ani nemluve... (asi ji necham ostrihat a bude klid od dravciku i od koupani)

jeje
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 09:57
- Nahlásit

Barica
Ak mas hunateho psa, rozhodne pouzi pipetu (spot on) - ak je obor, daj mu to nielen na kohutik, ale aj nad koren chvosta - proste kam si jazykom nedociahne. Nesmies ho ale kupat aj niekolko dni ale najma pred aplikaciou! Frontline sa rozlezie po povrchu psa v tukovej vrstve na kozi psa (ak tam ta vrstva ale bude).
Treba zabranit opatovnej nakaze na cheyletielózu - ta moze byt aj nepriama, nielen od ineho psa, ak na lezovisko psa na zahrade prichadzaju napr. macky. Dravcik vydrzi podla pohlavia 4-10 dni bez hostitela a az mesiac na nevhodnom hostitelovi, napr. aj na cloveku.
Spray pouzi na prostredie, kde sa pes vyskytuje. Psovi daj pipetu...

jeje
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 10:05
- Nahlásit

Ak sa ale nedokazes zbavit opakovanej nakazy, pouzivaj podla navodu dlhodobo specialny antiparazitarny sampon proti cheyletielóze (dravcikovitosti)...

Barica
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 11:07
- Nahlásit

jeje

No my jsme to vcera na vet studovali i v nejake jejich specialni knizce, na terapii tam bylo doporucovano nekolik latek, jednu z nich ma Frontline, jednu z nich ma Stronghold a pak jeste nejake pripravky, takze by to melo stacit...

Sampony jsme zatim neresili, snad to zabere...

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 08:24
- Nahlásit

taky jsem kupovala Frontline, na staršího psa zabírá stále, i když už míň, ale u fenečky nezabírá vůbec, byla nastříkaná pár dnů a normálně měla blechy, starší pes ne. Takže teď kupujeme Advantix a dobrý.
A odčervování - já si pořád myslím, že ty tablety jsou hrozný svinstvo pro zažívací trakt a střevní mikroflóru, takže raději beru vzorky a posílám je do laboratoře na vyšetření.

Tak já na odčervení kupuju jednou do roka tablety a jednou do roka Stronghold. Na klíšťata to na mého psa účinkuje taky, ale jen po krátkou dobu cca 14 dní. Podle toho co nám říkala veterinářka, tak to zbaví psa všeho kromě tasemnice (kdyby nějakou měl). Jinak na klíšťata používám Advantix, protože Frontline už na ty klíšťata nějak nezabírá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání