| Autor |
Zpráva |
oliver
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 20:23
- Nahlásit
Napíše mi, prosím, někdo jak probíhá rentgen kloubů u psa (na zjištění DKK, DLK), zda je nutné ho uspat, zda je to snadné a pro psa v pohodě a také cca cenu, kolik to stojí. Mám psa bez PP a bez problémů, ale chtěla bych vědět na čem jsme. Děkuji.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 21:49 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
oliver
Kvalitni snimek k posouzeni se dle meho neobejde bez narkozy.. Mozna nejaky informativni snimek, kdy je pes pohodovy, ovladatelny a podvoli se dobrovolne i ne prilis prijemne manipulaci, pak lze udelat bez narkozy. Coz by pro ucely pejsy bez PP jen ke zjisteni nejakych moznych anomalii stacilo...
Cena - bez narkozy nevim, pred nedavnem jsem za DKK a DLK platila tusim 1200,- KC..v narkoze..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 21:57
- Nahlásit
oliver
Já jsem na tom stejně, taky chci pesanovi dát k vánocům rtg kyčlí (běhá coursing) a zjišťovala jsem podobné věci...
Myslím, že bez narkózy ti to nikdo neudělá, psovi se prý vytáčí nohy do nepříjemné a snad i nepřirozené polohy a ta narkóza je na tom to nejdražší. Pro mého psa narkóza vyjde na 800, to už mám vyzkoušený z jiného ošetření.
Chtěla bych to nechat posoudit a zrentgenovat od dr. Duchka v Praze ve Stodůlkách a cenu pro méha psa (28 kg) jsem odhadla tak na cca 2 tis.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 22:20
- Nahlásit
Mel
A chces delat DKK i DLK?
JInak - pri DKK mas psa polozenyho na zadech a natahujou se mu nohy do extremnich poloh.. Proste dozaadu a hooodne natazeny, navic presna poloha panve vuci rentgenu ..Nekdo tvrdi, ze uhladi psa i pri tomto ukonu, bez narkozy, ja tomu neverim.
U DKL se delaji snimky 3, pricemz pri jednom snimku pes lezi jakoby vzorove pri povelu down a hlava se mu zaklani nad hrbet, co to jde..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 22:53
- Nahlásit
Fifi
no, když už to bude dárek od Ježíška, tak bych asi udělala i to DLK.. dá se to taky udělat v narkóze? Protože, když už v té narkóze bude, tak ať to sfouknem všechno najednou... stačila mi jedna narkóza, když se pak pes probíral, bylo to děsný...
Já mám sice psa naučenýho na ošetřování (leží a ani neprotestuje), ale tohle bysme asi bez té narkózy nezvládli, hlavně pak stačí pohyb a rtg je v pytli a to, co by se třeba dalo ušetřit na narkóze, by se vrazilo do těch nepovedených snímků
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 23:01
- Nahlásit
Mel
Kdyz uz ho budes mit v narkoze, neni problem.. Presne tak, at se to sfoukne najednou.. DKK i DKL..
Ja bych taky RTG bez narkozy nedelala.
A me se nastesti zatim z narkoz holky probiraly bez problemu....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 23:20
- Nahlásit
Fifi
no, Gary dostal "probírací" injekci, ale vůbec se mu vstávat nechtělo... doktor ho neustále budil a on vždycky zvednul hlavu a pak ji zase položil a chrupal dál... Pak se teda probral, dobelhal do auta a celej den chrupal zase doma. Byl prostě takovej zblblej... žádná tragédie, ale že bysme to museli absolvovat často - to se říct nedá
A hlavně vůbec nechtěl usnout... bránil se statečně a i když už se pak konečně složil na tom stole, tak když mu pak doktor rval drápek, kňučel, takže podle mě ještě pořádně uspanej nebyl...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 23:43 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Mel
Ja "probiraci " injekce neuznavam.. radsi at si to pes v klidu vydejcha ve spanku doma. Tu probiraci jsme zazili jednou, a celkem mela stara fenule zatmeno.. Byla privazana u radiatoru v ordinaci, a nikdo se k ni z tech asistentu apod nesmel priblizit.. Nastesti nas poznala...
A rvani drapu znam u psu vic nez dobre... Ono to jde az od luzka, proste jak trhani nehtu u cloveka.. Bleee. A co muzu poradit - kdyz ma ted Garry tenhle problem s drapem - bacha na zapareniny v obvazu, radsi to nechat dychat, machat v hypermanganu, a zacit davat Pupalku..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 00:08
- Nahlásit
Fifi
No, my to teď máme podruhý a na tom samém prstu... Teď mu to nervali, jenom vyčistili, dali nám ATB a má to zatim zavázaný. Zítra jdeme k vetovi, tak uvidíme, jestli mu to už sundaj..
A to probírání nevím, já nikdy neměla s narkózou zkušenost, takže jsem doktorovi na všechno kývla... možná si myslel, že jsem tam pěšky a že bych ho neunesla.
Pupalku myslíš jako olej nebo něco jinýho?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 00:22
- Nahlásit
Mel
Pupalku myslim tobolky normal pro lidi.. A mas maila..
|
vidrbína
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 12:14
- Nahlásit
Tak naši psi prodělali narkozu všichni 4 a víc se mi to líbilo s tou probírací injekcí, protože normálně z ordinace odešli po svých. Když jí jedna feňule nedostala, musela jsem jí zbytek dne hlídat jak sebou mlátila. U prvních svou psů jsem platila 1500 za RTG a 350 za vyhodnocení, u dalších svou - u jiného veta 800 + 390 za vyhodnocení a teď nás čeká RTG u leonbergera a to jsem zvědavá kam se to vyšplhá ))
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 12:50
- Nahlásit
Mel
Pokud budeš moct, tak mu nedávej probouzecí injekci... Sáře jsem nechávala dělat RTG kyčlí i loktů, pak si jí naložila domů a během hoďky se začala probírat, sice se počůrala, ale jinak v pohodě...
Teď když byla na kastraci, tak jí naši nechali píchnout probouzečku a Sárina pak blila ještě dva dny...
Já jsem v Dobříši platila za RTG kyčlí i loktů platila cca 600 Kč, posouzení bylo "neodborné" /ono taky nebylo co posuzovat/ naší vete a to mi stačilo...
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 13:12
- Nahlásit
Fifi
Nekdo tvrdi, ze uhladi psa i pri tomto ukonu, bez narkozy, ja tomu neverim.
Orientační RTG na DKK lze u klidného psa udělat i bez narkózy - vyzkoušeno, mám takhle rentgenované dva psy. Pes však musí být opravdu kliďas (totéž veterinář) a je nutné si s ním pohrát. Možná to ovlivňuje i velikost psa, 80 kg hafana bez narkózy těžko natáhneš (my máme vyzkoušenou feňuli 24 kg). Pokud mají být snímky oficiální, tak to bez narkózy nejspíš nejde, ale pokud to potřebuješ orientačně, a pes i lidi kolem umí zachovat klid, tak to jde. Ono pro orientační vyšetření není potřeba to extrémní vytočení nohou a tudíž absolutní uvolnění psa. Pro běžný život je celkem fuk, jestli se zjistí (podle jakýchsi úhlů) DKK 3/2 nebo 4/3, prostě tam je a člověk se podle toho musí zachovat. Pokud to někdo potřebuje oficiálně, je to samozřejmě úplně jiná otázka, tam je narkóza na místě.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 13:30
- Nahlásit
tosca
Vsak jo, souhlas, ja taky nikde nepsala, ze bys kvuli informativnimu snimku musela psa davat do narkozy... Tez jsem s fenuli byla na nekolika rtg orientacnich vysetrenich, a bez narkozy...
Ale oficialni snimek - ten jsme vzdycky meli v narkoze..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:00
- Nahlásit
Mel
nam delal rtg kyclli, i loktu Duchek... vzhledem k tomu ze pry se jeste se psem jako je moje sandy nesetkal, delala rtg bez narkozy....sandy se ani nehla... (to je prave to, s cim se nesetkal ) a snimky byly ostre..mame dkk 0-1 aspon ze tak
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:02
- Nahlásit
nika00
a můžu se zeptat, kolik to stálo? My teda tu narkózu asi budem potřebovat, ale kolik stojí snímky a to posouzení...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:14
- Nahlásit
Mel
ja uz si to presne nepamatuju....ale zitra bych ti to rekla presne...
ty snimky stoji myslim kolem 300...my meli celkove vysetreni vc krve a nasledne i leku...a stalo me to 7000...
mrknu se doma na rtg..a zitra ti dam vedet..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:19
- Nahlásit
nika00
OK, já už stejně počítám tak s těma 2 litrama, ale kdyby to třeba bylo míň, potěšilo by to
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 15:22
- Nahlásit
Mel
jo to se nedivim...ja se vzdycky bojim kdy budu muset jit zase na vet...vetcentrum stodulky je hodne dobry...ale dost to stoji... ale rekla bych ze ty 2000 to tak bude..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:01
- Nahlásit
Mel
tak jsem se doma prohrabala a nasla vypisy...
takze klasicky rtg 30*40 stoji 370,-/1ks
dalsi rtg (to tusim nezahrnuje lokty ani kycle) stoji 180,-/1ks
ortopedicke vysetreni 350,-
konzultace 160,-
posouzeni nevim kolik stoji...me to neuctoval, neb jsem to nechtela jako oficialni..a uz i tak jsem tam vyplazla dost..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:29
- Nahlásit
nika00
díky, díky, dobrá vílo... já to taky nepotřebuju ofiko, páč mám vlastně voříška, ale jde mi o to, jak ho mám zatěžovat, resp. zatěžuju ho celkem dost, tak aby to nebylo na škodu...
|