| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 10:56
- Nahlásit
jindriska
myslím, že med nazhleňuje, já dávám psům med do tvarohu ( mají to cca 2x týdně k snídani) a urřitě je to nezahleňuje .Na kašel a na nachlazení moji psi netrpí, takže s tím nemám zkušenost, ale dětem jsem při kašli dělala čaj s medem a bylo mi to dětskou lékařkou i doporučeno .
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:45
- Nahlásit
jak váš pejsek kašle? je to takový chřipkový "kuc kuc" nebo rýmičkový "pšik pšik"? my totiž jen pšikáme tak nevím jestli to pomáhá i na pšikanečky. Jitrocelový sirup jsme teď dávali ale moc mu nechutnal tak zkusíme i nějaký jinačí zatím nic moc zlepšení.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:49
- Nahlásit
kiwikik
psí kašel je takový dost zvláštní.... já si pořád myslela, že má pes něco v krku a snaží se to dostat ven, není to takové to klasické kašlání jako u lidí, ale pes se prostě dáví..
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:59
- Nahlásit
Mel
no jo jenže my pšikáme fakt jak když máš rýmu a
příjde to na tebe! právě proto mě zajímá jestli se nejedná náhodou o něco jiného než o horní cesty dýchací.
I když tedy vet řekl že to je ono ale ten ho pšikat neslyšel!
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:10
- Nahlásit
kiwikik
no a pes nemůže mít rýmu? A nechápu, že ti vet řekl, že má kašel, když ho neslyšel kašlat? Mě taky u veta zrovna nekašlal, ale sáhnul mu někam na krk a začal se zase dávit...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:24
- Nahlásit
kiwikik
zkus dávat céčko, béčko, spíš klidový režim a nenechat prochladnout.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:27
- Nahlásit
Mel
řekl že je to zánět horních cest dýchacích a dal nám na to prášky chvíli to bylo v pohodě a pak zase začal!
fromeli
začnu dávat, to dáváš v jaké formě? normalně prášek?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:51
- Nahlásit
to dáváš v jaké formě? normalně prášek?
kiwikik
no normálně spíš jako bylinky a přírodní produkty - šípek, ovoce apod. Ale v případě nemoci je rychlejší prášek.
Céčka se dává asi 250mg na 10kg psa a b-komplex jednu pilulku.
|
Hubinek
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:31
- Nahlásit
kiwikik
Taky v tom může být alergie na prach... Musím zopakovat pejsčí bylinkový sirup. Už se tu o něm psalo. Měli jsme s ním dobrou zkušenost.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 18:14
- Nahlásit
Ona tady ta kašlací infekce teď mezi pejsky řádí. My ji taky prodělali před 14dny, pár dní na to pes kamošky,..
Já teda nebyla u veta. Zavedla jsem klidový režim, med a za 3 dny to bylo lepší. Jasně, každej pesan je jinej. Ale myslím, že není li starý, nebo nemá nějak nabouranou obranyschopnost, s klidem "na lůžku" to zvládne i jeho tělo samo.
Haf
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:09
- Nahlásit
mac1
Med sice nezahleňuje, zato zahleňuje tvaroh resp. mléko obecně v jakékoli podobě. Při kašli a rýmě od mléka pryč...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 07:51
- Nahlásit
mac1
bohužel Matýsek odmítá jak čaj, tak medík. V tom mlíčku to vypil, ale na kravské mléko jsem názor pozměnila po přečtení pár článků a navíc stejně rozhodl průjem.
Tak kašel o víkendu konečně polevil, zakašle si tak jednou za den. Ale drželo ho to dlouho - od 23.10.! Paradoxně kašel ustal, až jsem vysadila jitrocelový sirup, jestli je to jen shoda okolností, kdo ví. Spíš ATB vyhrály bitvu, možná pomohla Echinacea a vit.C v ovoci, zelenině.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:18
- Nahlásit
tak jsme dneska koupili Echinaceový sirupek se šípkem a vitaminem C. paničce nechutná psovi jo tak uvidíme jestli se nám to spraví!
Rýmička by to mohla být jenže nám neteče z nosu. Jen pšikáme
a to tak že už dvakrát jsme dostali zase záchvatek - několikrát nekontrolované pšikání za sebou - od té doby co jsme na to dostali od veta prášky - řekl že je to zánět horních cest dýchacích - a na chvíli se to uklidnilo! asi ho zase navštívíme
nemáte nějakou radu nebo nesetkali jste se s tím taky?
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:30
- Nahlásit
Hubinek
můžeš mi prosím říct něco bližšího o tom pejsčím bylinkovém sirupu? nebo kde to najdu? hledala jsem a nenašla. děkuju
|
Hubinek
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 23:51
- Nahlásit
kiwikik
Koupili jsme ho od veterináře, ale je k mání na internetu. Jmenuje se Pulmostat akut a najdeš ho na http://www.altercan.com/dychani/Alfavet-Pulmostat- akut.html
Mám dobrou zkušenost na pejsanovi i na kočce (kočka je přecitlivělá na prach a ten vyvolává záněty, teď už sirup dáváme jakmile začne pšíkat a zvládáme bez veterináře). Na bylinky nedám dopustit - zkus to, třeba to zvládnete i bez léků Když napíšeš maila nebo vzkaz na web, určitě ti poradí, co se s tím dá dělat.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 09:57
- Nahlásit
... tak mi začal pšíkat druhý pes, Mates už sice nekašle, ale je nějaký divný - unavený, bez života, ani nechce chodit ven, ožije jen pokud se dělá jídlo. Včera na veterině mu opět brali krev, že udělají biochemii... achjo ..... zkusíme ten Pulmostat.
|