Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Tasemnice?
Autor Zpráva
radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 19:48
- Nahlásit

Jeli jsme na vikend k rodicum, jeden z jejich psu ma pry tasemnici, po dnesni prochazce zacal po prichodu domu skrabat packami na miste, neposedel nepolezel, prevaloval se .... behem pul hodiny to zacal delat i nas Aron ... nevite co to muze byt? zda tasemnice se prenasi tak rychle? prosim nutne, je to k nevydrzeni

radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 19:49
- Nahlásit

V jednom kuse hnizda a nevydrzi chvili lezet, zadni packu jako by mel v kreci, chvilemi se snazi dostat cumekem az k zadecku ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 19:55
- Nahlásit

radek
no máš asi dvě možnosti - odčervit a nebo zanést bobana na rozbor a podle výsledků odčervit.

Bohužel nevím, jak rychle se dá tasemnice přenést, pokud takhle fofrem způsobí problémy, tak je to dost síla.

A ještě mě napadá - nemá blešky?

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 19:57
- Nahlásit

radek
no, pokud si z hodin přírodopisu dobře pamatuju, tasemnicí se člověk (a u psů tomu nebude jinak) nakazí třeba ze špatně uvařeného masa a to tím, že sní její zárodky nebo vajíčka nebo co... to se uchytí ve střevech a roste a roste...
Takže tasemnice to podle mě nebude, ta by asi za víkend tak rychle nevyrostla a navíc, o tasemnici člověk ani neví, že ji má, jenom když vyjde...

radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 19:58
- Nahlásit

fromeli

Pro me je to fakt k nepochopeni, kdyz to delal Bart tak jsme se smali ze ho asi svedi telo jak venku zmokli ... pak prestal a zacal Aron ... to uz bylo divne, porad jen pisti a hrabe zadnima packama, zadek mu pada k zemi

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 19:59
- Nahlásit

radek
a nemohl někde něco sníst?

radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:00
- Nahlásit

Mel

No prave, taky jsem si to hned rikal ... kdyz on se ten cumak snazi strcit k zadku, tasemnice z jednoho hostitele do druheho asi jen tak prelest nemuze?

radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:02
- Nahlásit

fromeli

No chytnul jsem ho kdyz sezral venku zradlo pro kocky ... nejaky salam, jinak nevim .. ja snima venku nebyl ...ale on je schpny sezrat kde co

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:02
- Nahlásit

radek
ještě mě napadá k tomu hrabání nohama... viděla jsem takhle hrabat psa, majitel málem zešílel a nakonec jsme přišli na to, že má packy popálené od kopřiv a vlastně si je takhle drbal... ale nijak k tomu nepadal...

radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:03
- Nahlásit

Mel

To asi ne, byl v klidu tak hodinku doma a pak to propuklo ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:06
- Nahlásit

radek
a co znamená to "zadek mu padá k zemi" ?

Když si promítám, kdy se naše potvora snaží dostat k zadku, tak jedině, když přitáhla blechy, měla u ocásku klíště a když měla ucpané anální žlázky. Ale když to dělaj oba pesani?

Zkus ho pořádně prohlídnout, jestli na něm něco nenajdeš - pupínky, nějaký vražený trny, zkus prohmatat bříško, jestli nebude reagovat .....

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:07
- Nahlásit

radek
ještě mě napadají anální žlázky... nebo to jenom odkoukal od toho druhého psa..
a poslední možnost zavolat na veterinu, kde ti řeknou víc

radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:09
- Nahlásit

fromeli

No ze hrabe zadnima nohama na miste, obcas protahne jednu do vzduchu, pak je pokrci zadek mu padne skoro na zem, pak se postavi nebo si sedne...

Uz jsem ho prohlizeli, zatim nic ... prohlizel jsem mu polstarky jestli nema trn nebo neco a nic ...

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:20 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

radek
Me taky napada jen rychlej atak od blesek, nejak podrazdeny polstarky, nebo - co se mi stalo asi pred mesicem - fenule malem silela, a byla total pokousana od muchnicek - bricho samej pupenec, nohy, zadek, frndu, proste nevedela, kde se driv zdrbat a co si vykousat...
A kdyz to ma takhle rychlej nastup a ses si jistej, ze nikde nemohl nic spatnyho sezrat(otrava ) , tak snad to bude jen nejaka hmyzi banalita... Tasemnice by se takhle rychle projevit nemohla...

radek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:22
- Nahlásit

Uz se trochu sklidnil, nakonec to vypada jen na jednu zadni packu, prsty propnute, jak kdyz ma clovek krec v litku ... mozna je pretazeny, ale ze to delal i druhy pes to nechapu

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 20:29 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

radek
prsty propnute
To znam, prave kdyz mi cuba proleti treba ostruzinama nebo koprivama nebo bolsevnikem... Lechta ji to, svedi ji to, nohu natazenou jak v kreci.. Zkus packu vymachat v hermankovym vyvaru, a treba pak jeste polstarky namazat - treba jen blbou modrou indulonou.......

evina
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 21:19
- Nahlásit

Pokud vím,tak tasemnice se přenáší přes mezihostitele-blechu.Takže aby se pejsek nakazil pouhým kontaktem není možné...

radek
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:03
- Nahlásit

Fifi

Diky, byli to paciny ... asi nekde probehli venku jak spolu litali. Je to desnej herec. Ale jak prijedem dom, dem hned odcervit.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:54
- Nahlásit

ty ho nemáš odčervenýho?!
tak to je síla...

radek
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 08:18
- Nahlásit

Arguskaaa

Proc bych ho nemel mit odcervenyho, nevim jaka je ucinnost odcerveni, asi zalezi kde se pes pohybuje ... koukam do ockovaku a naposled byl 10.9. Takze by to melo byt vpohode.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 17:21
- Nahlásit

radek
asi zalezi kde se pes pohybuje ..
asi jo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání