| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 16:19
- Nahlásit
Jsem z Ašenky nešťastná. Při chůzi se bez příčiny zkroutí a jedna zadní noha jí klepe o zem-jakoby se drbala. Má přitom natáhnuté koutky a vykřivené tělo. Dělá to, i když nechodí, třeba když mě vítá, při krmení, i když jen tak leží. Zdá se, jakoby to dělala bez příčiny, ale dá se to vyvolat i dotykem na krajinu kohoutku. Myslela jsem, že je zablešená. Buca měla blechy před 14 dny. Blechy jsem na Aši ale nenašla-a i tak jsem ji preventivně postříkala. Teď jsou obě čisté. Ke krmení Aši přidávám Alavis, začaly jsme novou kúru. Dávám dvousložkový, i proti bolesti. Ob den jí dávám B-komplex, Kelp kvůli štítné žláze a vitamín C kvůli artróze.
Stejné příznaky se u ní vyskytovaly i minulý rok v listopadu-začaly potom, kdy ji kousl zanedbaný pes. Měla ale zároveň i dermatitidu, proto byla diagnózou svědivost. Stejně jako minulý rok, i teď dostala injekci proti svědění-má účinkovat 12 hodin-a kortikoidy. Já si myslím, že to svědivost nebude.
Dokázal by někdo poradit?
V poslední době se mi dost zhoršila. Chodí o něco víc ztuhle a je taková "jednodušší". Zato je ale nadmíru přítulná a mazlivá. Má radost z pozornosti a lehkých cvičení poslušnosti-doslova je žere. Už přestala úplně skákat. Dříve se aspoň odrazila předníma, když mě vítala, teď je pořád při zemi. Méně se pohybuje a prodloužily se jí drápy. Srst a postavu má pořád krásnou-když s ní jdu do města, na 100% mě osloví člověk, kterému se líbí.
V noci se mi o ní zdálo. Svět se zvrhnul a každý raždil každého na potkání. S Ašou jsme byly schované v křoví a házela jsem po útočnících kudlou, Aša mě kryla, abych nebyla vidět, a tiskla se ke mně...
Teoreticky by měla mít mezi osmi až devíti lety, spíš blíže k devíti. Vím, že už si užívá zasloužený důchod. Jak jí ho mám udělat co nejkvalitnější? Ještě jsme si spolu neužily dost věcí, sotva se trochu dostala do kupy, začíná jít z kopce. Jakým způsobem se to bude vyvíjet dál?
Když jsem si ji brala, nepočítala jsem s tím, že NO by mohl mít na světě určený kratší čas, než plemena, na která jsem byla do té doby zvyklá...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 16:40
- Nahlásit
Mucholabka
Asopes uz ma asi svuj vek, ale treba muze jit jen o alergii na blesi kousnuti, nase starsi rtw se taky tvari u drbani jak debilek... A taky ujde par kroku, pak natoci hlavu, nohou hrabne do prazdna, jeste za pochodu... Nez ji dojde, ze se k drbani musi zastavit, tak je to jak u blbejch...
A jestli ma horsi zadni nohy, tak treba to drbani uplne technicky nezvlada, nebo ji to v kyclich boli.
A - jina rada, nezli ji nechat zrentgenovat pater asi neni.. Je podzim, ochlazuje se, a to vyplyne na povrch spousta problemu, jak u psu, tak i u lidi... POkud chodi ztuhle, muze to byt jednak kvuli kyclim, nebo treba i kvuli revma.. Nas panelakovy pes na to dost trpel, nez se rozhybal, bylo ouvej ouvej, a to vse diky pruvanu pri zemi... Takze - drzet ji v teple, klidne ji na noc obliknout nejaky ten oblecek na pater, pokud vet nezjisti nic horsiho...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 17:36
- Nahlásit
Mucholabka
nechcem byť zlým prorokom, ale najskôr to môže byť (a nemusí, veru nech nie je) degeneratívna myelopatia. Alebo zrasty, či výrastky na chrbtici. Ja by som absolvoval neurologické vyšetrenie a RTG chrbtice (cez dve šošovky, zaostrené na stred chrbtice - niečo ako rez, všade to asi urobiť nevedia).
O tej pravdepodobnejšej príčine, si prečítaj tu:
http://neuro.vetmed.ufl.edu/neuro/DM_Web/DMofGS.ht m
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 17:48
- Nahlásit
Mucholabka
tedy nevím, co přesně u Tebe znamená to "zkroutí", ale když si představím sebe, jak se kroutím, když se mi "zašprcne" někde nerv u páteře, tak bych asi nechala udělat nějaké vyšetření tímto směrem
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 18:58 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
All
Ona má výrůstky a srůsty na páteři od té doby, co ji mám neurologické vyšetření se jí dělalo asi před dvěma lety s dg. sy cauda equina s tím, že lepšit se to rozhodně nebude...ach jo...
a jinak stejně dík
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 07:48
- Nahlásit
Ak má syndróm cauda equina, môže to byť stále len sekundárny problém spôsobený zápalom, ktorý sa dá dočasne odstrániť protizápalovými prostriedkami, kľudovým režimom a pobytom v teple (resp. zabrániť ležaniu na studenom podklade). Najúčinnejšia je asi impulzná magnetoterapia, ale nesmie mať žiaden onkologický problém. Ak k tomu nemáš prístup, môžeš skúsiť kombináciu (predpokladám, že má cca 30kg) 2 tablety "Proenzi 3" + 100mg Celaskon. Za 4-10 dní by sa to mohlo zlepšiť. Potom môžeš po 14 dňoch skúsiť len jednu tabletu "Proenzi 3" + 100mg Celaskonu (pozri sa ale či nedostáva veľa C-vit už v krmive.). Tiež sa pri kompresiách miechy môže osvedčiť B6, B12 - najlepšie vo prirodzenej forme, napr. Pangamin.
Ak tie výrastky a zrasty sú lokalizované na jedno miesto, môže pomôcť laminektomia, ale to sa nie vždy dá urobiť a je to dosť náročný zákrok.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 20:28
- Nahlásit
jeje
ale to sa nie vždy dá urobiť a je to dosť náročný zákrok
A taky finančně, bohužel trochu se to zlepšuje. Vitamín C dodávám v tabletkách a má k tomu Alavis-nevím, jestli to Proenzi je tak odlišné. Četla jsem studii, kdy psům s DKK podávali vitamín C v xx dávkách-to už si nepamatuju, a snižovalo to potíže s artrózou, proto ho dostává. B komplex dostává "s přestávkama furt" ten Pangamin bych ale mohla konečně zkusit
Onkologický problém snad nemá. Neslyšela jsem, že by se v okolí tahle terapie prováděla-na ostravsku.
Nemůže ji brnět okrajová část těla? Myslím nohy, ocas?
Má 40 kg.
Už se to trochu zlepšilo, nebývá to tak časté. Objevuje se to už hlavně při vzrušení-když štěká pes, když vidí kočku... Nedávno dohárala-snad to může mít souvislost?
Bydlí v garáži s kamrlíkem, kde se nedá topení úplně vypnout. Ráno tam mívají dost teplo, to jim vyvětrám. Je fakt, že leží nejraději u dveří, i když je tam polystyren. Raději lehne na dlaždice, než do pelechu dál od dveří, to budu muset pořešit. Asi se jí líbí otvor, kterým může sledovat okolí. Když je venku, má zateplenou boudu, ale nechce tam být-od doby co hárala ale nebyla ráno nebo večer dlouhodobě venku. To zas raději leží z druhé strany dveří
Díky díky díky moc.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 23:09
- Nahlásit
Mucholabka
Proenzi a Alavis je to iste, akurat "Proenzi 3" obsahuje to, co dvojbalenie "Alavis Komplex" ale v jedinom pripravku, namiesto v dvoch a vo vyssej kvalite (Proenzi je humanny doplnok, Alavis veterinarny) a aspon u nas vychadza ten kvalitnejsi lacnejsie.
Este to treba davat tak, aby to zapila vodou, inak toho moc organizmus neprijme. Prilis velke davky C mozu mat aj negativne ucinky a spolu s tymi chondroprotektivami a MSM mam odskusane, ze staci C-cka minimum. Pri nahlom zhorseni moze rychle pomoct jednorazovo 75mg Rimadylu, ten ma ale aj kontraindikacie, tak to prekonzultuj.
|