Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / marně hledám
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:53
- Nahlásit

Snažím se najít na internetu nějakou odbornou knihu -i učebnici třeba- o veterinární medicíně....chtěla jsem si tam "nastudovat" něco o dermatologii...............leč nějak net mi nic nenabízí. Neznáte někdo nějakou knihu?

ola
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 08:59
- Nahlásit

žanda
http://www.veterina-info.cz/websites/pes_pritel/cl anky/cl-PP112001_6.htm

Hodilo mi to tenhle článek, tak mrkni... Ale knihu? To nevím!

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:05
- Nahlásit

Olo, hodná děkuju,ale já sháním něco "jako postup léčení".....)

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 09:44
- Nahlásit

to spíš v nějakým odborným knihkupectví, nebo se obrátit na někoho kdo studuje veterinu...

brut
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:21
- Nahlásit

žanda
Já mám z knihovny půjčenou knihu Pes a domácí lékař od MVDr. Václava Naxery z roku 1991.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:22
- Nahlásit

brute a je tam něco o dermatologických potížích,nevíš??????

ola
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:28
- Nahlásit

žanda
Mrkni ještě na tohle...
http://www.vetweb.cz/projekt/rubrika.asp?pid=2&rid =60

brut
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:39
- Nahlásit

žanda
tak jsem si nalistovala kožní onemocnění a nic nového pod sluncem tu není.
Snad jen, že koupat se má tak často, jak to pes potřebuje. Ideální je jarová voda a následné důkladné osprchování čistou vodou a polití slabým kyselým roztokem buď citronového nebo octového nálevu. Taky tu píší o koupeli ve fenoformové lázni při svědivosti a nebo při zjištění vnějších cizopasníků a ektoparazitů.
Je zde psáno, že onemocnění kůže by mohlo souviset s onemocněním vnitřním, ale to už je na návštěvu veta

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 10:48
- Nahlásit

brute- moc hodná děkuju- tak to mi moc nepomůže..odborníka navštěvujeme)) jen jsem chtěla být za chytrou a chytřejší......a eventuelně vědět, o čem mi vete říká)) děkuju

brut
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:05
- Nahlásit

žanda
Já vím, zkusím juknout, jestli nebudou mít něco v knihovně, ale až po neděli,zatím mám co číst ( a stejně to nestíhám s těma uličníkama) a hlavně nesmím nic pár dní tahat.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:19
- Nahlásit

brute- ježíš nic nenos, k vůli mě nikam nelítej, koukej na sebe být opatrná............zase to tak nehoří a já snad něco nekde najdu. Štve mě, že o tom našem problému s packama není nikde nic a kařdej vete sice mluví,ale výsledky zatím minimální.....a většinou to je, co si nezjistíš,nemáš)) ne je brzy na prognozu, máme kontrolu až za 14 dní))

brut
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:25
- Nahlásit

žanda
Neboj, já nic tahat nebudu....budu mít s sebou nosiče ( přece jen ty děti k něčemu jsou dobrý ). Juknu se a kdyžtak ti dám vědět.....taky se zkusím pozeptat u našich pejskařů, až půjdeme venčit torpédo s tornádem

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:31
- Nahlásit

brute-jen dotaz, zkoušela jsi ty kameny?????? pořád máš ten problém se zády?

brut
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 11:38
- Nahlásit

žanda
Zkoušela, ale nepomohly....mám otok nervů okolo páteře na dvou místech, kde mám vybočenou páteř, která si sesedá a začíná pomalu utlačovat okraje míchy ( a z toho následné částečné necitlivosti prstů na ruce a chodidla na noze)....je to složitější a tohle je velmi zjednodušená verze.
Chodím na inijekce, beru léky ( velmi silné) a doufám, že to zabere a já nebudu muset do špitálu. Zatím mám pocit, že se to alespoň nezhoršuje ( a už cítím malíček na ruce). Tak snad bude dobře.....jen na sebe budu muset dávat víc pozor a nemyslet si, že tělo zvládne úplně všechno

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 12:17
- Nahlásit

žanda
Zkus někde sehnat knihu od Miroslava Svobody a kol. Nemoci psa a kočky. Jsou to 2 díly, obrovský bichle, ale super. Je to dost drahá kniha, takže to zkus někde v knihovně nebo po známých.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 12:33
- Nahlásit

brute tak to ti držím palce,a kraken tlapky,aby to všechno dobře dopadlo!!!!!!!!!

brut
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2006 13:13
- Nahlásit

žanda
díky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání