Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pomuze kastrace ??
Autor Zpráva
Stafinka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 22:15
- Nahlásit

Obracim se na vsechny co maji zkusenosti s kastraci.
Mam 4leteho staforda a kdyz haraji feny je uplne mimo, je nesnesitelnej, nervozni, uplne pomatenej. V noci steka a budi nase mimi.
Myslite, ze by pomohla kastrace ? Jak by to ovlivnilo jeho povahu--tuhle otazku si kladu. Je to nas mazel. Moje kamaradka mi rika, ze by klidne potom mohl byt i zlej a harave feny ho budou zajimat porad.
Prosim, napiste mi vase zkusenosti a rady!!!!!
Kastrovat ci nekastrovat ))

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:48
- Nahlásit

Stafinko,taky mám stafa a kdysi jsem se na toto téma bavila s vete..........nevím,nejsem odborník,ale ten můj je taky erotoman až na půdu,ale když už "blbne" víc,než se mi líbí,dostane do těla cvičením. Ale právě to nikdo dopředu neřekne,jak se povahově změní.......a toho já bych se bála....Spíš bych zkusila nějaký bylinky na uklidnění,pokud nemáš čas ho ted honit po cvičáku-čtu že máš malé miminko....Já za sebe jsem proti.

nika00
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:50
- Nahlásit

Stafinka
ja nevim jestli muzu neco poradit...ale mam cca rocniho krizence a nedavno jsem ho nechavala kastrovat kvuli moji fence...muzu rict ze jeho chovani se v zasade moc nezmenilo..je to furt desnej aktiva ale svym zpusobem se z neho stal jeste vetsi mazel a zavislak..fenky mu zatim jeste voni...(ale po kastraci nejsme jeste ani mesic)

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:11
- Nahlásit

Stafinka
já teda u spů bych taky kastrovala jen ze zdravotních důvodů..náš starej pesa se změnil děsně..ne k horšímu..za fenkama už neběhá.ale celkově se to na něm podepsalo a celej se zhoršil....
zkus nějaký sklidňovadla jak píše žanda a hlavně pilujte "ticho" a "místo"

duli
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:28
- Nahlásit

Stafinka
ja si u sveho pejsy kastraci nemuzu vynachvalit....i kdyz jsem do te doby byla dost proti......je mnohem hravejsi hlavne s fenkama si hraje a uz nemysli jen na jedno....je vetsi mazel, vdycky byl spis odmereny....a taky se mi zda ze lepe spolupracuje.....to ale ovsem kastraci byt muze a nemusi...tezko rict

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:20
- Nahlásit

duli
mno jenže tys ho nenechávala kastrovat kvůli chtíči ne???
myslím že záleží na důvodech
ale je fakt že BAndaska je příklad vydařenýho zákroku

duli
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:00
- Nahlásit

sarax
to sice ne ale po fenach jel jak vosa po medu a ted si s nema umi krasne pohrat bez toho aniz by ne furt naskakoval....

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:15
- Nahlásit

duli
to sice jo ale prostě já jen říkám že kvůli apetitu bych asi nekastrovala.)
pokud by tam bylo víc podnětů pak asi jop...

duli
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:21
- Nahlásit

sarax
taky ono asi zalezi na velikosti toho apetitu.....znala jsem psa ktery kdyz citil vonavejsi fenu....a ani nemusela harat.....a tahla se za nim slizka stopa jak mu tekly zgryndy oci mel uplne podlite krvi a byl uplny vypatlanec a sel jen po stope....byl to fakt extrem.....v takovych pripadech se o tom da uvazovat.....
...OT...kdy v patek prijedete???

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:32
- Nahlásit

duli
mno jasně v takovým snad
počítám že vyrazíme kolem 16:30..takže kolem 18 nebo nějak tak?
ty budeš v kolik??celkem se těším i na tebe
počkej Trinču nepoznáš

AOZ
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 19:22
- Nahlásit

Tuhle otázku řeším taky,tak jsem ráda, že jsem nejsem sama. Pes AST 5 let. Pokud v okolí stoupne počet háravek, tak naskakuje na všechno. Zkouší psy, ale chová se k nim jako k feně, obíháje, kníká na ně, zkouší naskočit, když pes zavrčí tak zase začně kňourat a nezavrčí na ně. Takže předpokládám, že se zde jedná o pud a ne o dominanci. Taky zkouší lidi, i s olizováním a různými druhy podle mě námluvního obíhání, vrká do ucha, oštipuje ruce a tak. Je to opravdu dost silné, ale je to silné natolik, aby to "ospravedlnilo" kastraci??? Zkoušela jsem mu dát plyšáka, aby si ulevil, ale na to nechce. Děkuji za názory, já o tom uvažuju a přítel je proti, že by se mu to taky nelíbilo, kdyby se to (zákrok)mělo týkat jeho.

Leni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 19:36 - Změnil/a: Leni
- Nahlásit

AOZ
Je otázka, jak by se ale tvýmu příteli líbilo, kdyby měl silný sexuální pud, ty kolem něj a on si nemohl nic dovolit. Tím ani nehájím kastraci ani se nechci nikoho dotknout (chraň bůh), ale třeba muj názor je, že silná neuspokojená sexualita je pro zvíře dost velké utrpení a frustrace...

AOZ
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 19:41
- Nahlásit

Leni
To je to co si myslím já, že ten pes tím neuvěřitelně trpí, když je to opravdu akutní tak to zkouší třeba 10x odhad. Přiznám se, že jsem dospěla už k tomu, že jsem si řekla tak jo, ať má klid, když to zkouší už tolikrát, ale i když mi visí na noze a já neříkám fuj tak se mu to nepovede seskočí a jak jde tak se ještě třeba dvakrát zahýbe v "těch" pohybech. Teda to je věc jak to napsat. Je otázkou jestli by kastrace pomohla

duli
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 20:00
- Nahlásit

AOZ
nekdy mojemu psovi nejaka fena vonela natolik ze byl furt na fene a ja jsem do nej mohla "kopat a mlatit polenem" a ani to s nim nehlo a behem sekundy naskakoval zase(a to neharala)...ted po "zakroku" muzem jit s haravkou na prochajdu a i kdyz mu porad voni a sem tam je na nem videt tendence naskocit tak staci houknout a udelat bubaka a jde si po svych

AOZ
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 07:58
- Nahlásit

duli
Děkuji, večer jsem nad tím přemýšlela a zajímal by mě také názor na to, že by se mohlo jednat o nedostatečnou výchovu. slyšela jsem, že když poslouchá tak musí být možno ho odvolat od háravky kdykoliv, ale ještě jsem to v praxi nikde neviděla
Jak tedy rozliším jestli je to zlobivost nebo už opravdu er. mánie.
Ten můj úplně mimo, vůbec nevnímá, i když ho chytím za hlavu aby se na mě musel podívat tak mi připadá jak v tranzu

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 08:50
- Nahlásit

moje druhá ségra mají shitzu nevím jak se to píše byl to maniak dělal to se vším co bylo chlupaté ojížděl jim zakrslého králíka, bačkory no co mu řpišlo pod nos tak vojel, byli z toho nešťastní taky si nevěděli rady a nakonec ho dali vykastrovat a je pokoj je fak že to ještě chvilku trvalo než se upravily horminy ale fak už to nedělá

gabi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 09:52 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Kastrácia na erotomana pomôže, ale na agresora len veľmi minimálne.
Kastrovaný pes sa nestáva agresívnejší ani dominantnejší.
Možno časom práve spohodlnie a nebude mať pravidelné dobrovoľné hladovky počas hárania v okolí a preto môže mať nábeh na priberanie.

Naopak pri strilizácii feny sa môže stať, že stratou ženských hormónov môže byť trošku dominantnejšia.

A áno, kým sa hormóny vyplavia z tela a ustáli sa ich množstvo, môže to trvat niekoľko mesiacov.

AOZ
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 10:02
- Nahlásit

gabi
jak, ale poznat jestli se opravdu jedná o erotomana nebo jestli je to dominance a špatná výchova, viz předchozí dotaz, jsou psi které je možno odvolat od háravek atd. vzhledem k tomu, že to má většinou v době, kdy stoupne počet háravek, ale kolem domů se potulují psi tak myslím, že je to to první, ale nejsem si jistá jestli to poznám skutečně.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání