Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bylo to hárání nebo ne?
Autor Zpráva
ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:30
- Nahlásit

Možná si budete myslet, že jsem úplně pitomá, když se na to ptám, ale já to opravdu nevim! Musím dopředu říct, že jsem nikdy fenu neměla, takže s tím nemám vůbec žádný zkušenosti. Všechny ty teoretický rady, jak poznat hárání jsem si přečetla a teď nevim jestli opravdu hárala a nebo to byl jen nějaký zánět. Bylo jí půl roku, když jsem to pozorovala a je to fena GR. Mohlo to být první hárání, není to brzo? Tyhle plemena přece poprvé hárají až dýl ne? Ale zase, teď když to porovnám, tak se mi zdálo, že byla "nateklá" oproti tomu jak "to" vypadá teď. Hodně se olizovala a dost psů o ní měli zájem. Ona o ně ovšem ne. Jenže zase žádné fleky po ní nezůstávaly, ale je fakt, že se olizovala každou chvilku. Nakonec jsem už nevydržela a zkoušla jsem to zjistit "osobně". Zkusila jsem jí "tam" strčit špičku toho šperchátka do uší (ale fakt jen maličko, protože jsem z toho sama byla vyjevená a ještě jsem se bála, abych jí nějak neublížila ). No a bylo to takové červeno - hnědé a smrdělo to. Nemohl to být spíš zánět? Je fakt, že toto období trvalo tak měsíc ( bylo to v září ) letošního roku, ale že bych nějaké dny pozorovala její zájem o psy nebo že by se nějakému nastavovala jsem si nevšimla. K vetce jsem se s ní nějak nedostala, ale dá se třeba pak nějakým vyšetřením moči nebo výtěrem zjistit jestli hárá až teda bude hárat a já to opět nepoznám? A může být první hárání takový "divný"? A nebo to ještě opravdu nebylo ono a teprve nás to čeká? Dík za rady

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 13:09
- Nahlásit

ko4ka
První hárání je často "divný" Jestli to bylo, nebo nebylo hárání ti s určitostí neřeknu, ale pokud je fenka nyní v pořádku a v září neměla žádné zdravotní problémy (větší příjem tekutin, skleslost a podobně), tak to na zánět moc nevypadá.
Pokud si příště nebudeš jistá, můžeš si nechat u feny stanovit hladinu progesteronu z krve

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 13:17
- Nahlásit

ko4ka
mno já má fenku AST a hárala prvně v 7 měsících..a taky to bylo divný...prostě klidně hárat mohla..a myslím že to ti řekne přesně veterinář..možná ještě tedka...pokud není po hárání dlouho....

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 14:31
- Nahlásit

Teď jsem si ještě vzpomněla, jak psala Zet, jestli nebyla taková sešlá nebo jestli víc nepila, tak to u toho taky bylo

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 14:55
- Nahlásit

ko4ka
Hm, tak to zase vypadá spíš na lehčí zánět. Radši s ní zajdi k veterináři, ať se na ni podívá.

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 14:58
- Nahlásit

ko4ka

Ahojky,už jsem ti to psala,první hárání je divný.Když půjdeš k vetovi,tak ji prohmatá a pozná,jestli jo nebo ne.Radši tam skoč,tím nic nezkazíš.

venda
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 15:23
- Nahlásit

koukám, že já jsem asi praštěná, protože já bych hned běžela k veterináři, kdyby se mi to nezdálo no mám se na co těšit, mojí fence jsou 3 měsíce, tak doufám, že to bude poznat dobře, když jí správnej věk vychází na jaro

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 15:24
- Nahlásit

venda

Nic si z toho nedělej,já taky

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 19:51
- Nahlásit

tak jo, díky za názory. Jelikoš už je říjen a fena vypadá v pohodě, tak to nechám, spíš se mi to jeví na ten zánět. Jí stačí někde "násáknout" a je to u ní hned. Ale stejně tenhle měsíc jdem na odčervení, tak jí vezmu sebou a nechám prohlídnout, ať mám klid. Občas si říkám proč já si nepořídila místo fenky psa....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání