Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jsme šílení????
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:19 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Včera jsem byla s Abby na procházce.Celkem jsme si to užívali.Byla celou dobu na volno,jen s košíkem,který jsem na výcvik sundali (tím košem se ty pamsky blbě cpou).Krásně poslouchala,takže jsem ji na vodítko vůbec nemusela dávat.
Když jsem se vrátili,tak jsem jí dala starý rohlík,protože byla opravdu moc hodná.A pak to začalo.Zvracení.Nejdřív jsem si říkala,že to nic není. Jenže zvracela každých pár minut asi 3/4 hodiny.Byla jsem z toho úplně nervózní.Snažila jsem se jí dát kousek rohlíku,ale nic nechtěla.Po chvilce ani neměla,co zvracet,takže z ní šli jen žaludeční šťávy.Pořád jsem přemýšlela,z čeho by to mohla mít,ale nic mě nenapadlo.Zpitovala jsem svědomí,co za celý den sežrala a co mohla sežrat někde venku.
Došlo to tak daleko,že tam měla i krev.To už na mě docela ale jistě doloéhala panika.Jak to přišlo,tak to i odešlo.Lehla si a usnula.Nás nenapadlo nic lepšího,než si k ní sednout a po dechu kontrolovat,jestli žije.Když pohnula nějakou končetinou nebo vzdychla,tak jsme byli v sedmém nebi.Po cca hoďce se probudila a já ji zkusila dát kousíček rohlíku.Hurááá,chtěla ho.Přišla i na zavolání.Asi z nás musela mít pěkný šok,když jsme tam okolo ní začali tancovat.Tu radost neumím ani popsat.
A tak se ptám,jsme normální!

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:23
- Nahlásit

abby
naprosto normální uplně stejní jako třeba já já mu dyž se uzdravil i kupovala hračky a tak - z radosti

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:26
- Nahlásit

Mar3

Vidíš,to mám ještě resty

My ji nechali jenom rozvalovat se ve Zdendově křesle a mohla do postele bez toho aniž by ji někdo vyháněl

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:27
- Nahlásit

Mar3
To je fakt, taky jsem včera na výstavě z radosti koupila Bertovi "psího plyšáka"...jindy by mě prodejci nedostali ale když stonal...

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:33
- Nahlásit

Meta

To my jí kupujem pořád něco.Ale největší radost má z pamsků a svýho plyšovýho pejska.I když už spíš vypadá jako králík

nika00
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:36
- Nahlásit

ja vcera videla na ulici NO jak si nesl plysovyho medveda

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:37
- Nahlásit

abby
on má taky nejradší pamlsky - mám už tak 6 různejch sáčků a dycky ho tím narvu jak dojdu domů a z hraček taky plyšáky - jenomže si s akždou hračkou (až na koníka,s tím si pohraje každej den) za čas už nehraje - takže to je u mně,jako dybych měla mimino - plná zem plyšáků a kostiček a činek a míčků

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:48
- Nahlásit

isdpch

Jo,já to taky četla,ale problémy by mělo způsobovat čerstvé pečivo.JInak,normálně rohlíky nedávám,protože je ani doma nemám.Teď 2 zbyly,tak jsem jí jeden dala.Asi hoďku na to začala zvracet.

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:49
- Nahlásit

isdpch
já taky dávám rohlíky - i normální - ale třeba kousek,nebo tak...(teďka už teda dlouho neměl) já zase slyšela,že to nevadí, tak nevím.....ale zase malý plemena na torzi netrpí....

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:53
- Nahlásit

Čerstvé pečivo se nemá dávat, neboť pak v trávícím traktu kvasí.

Jinak osobně po zvracení, dávám hladovku, tedy ne po pouhém jednorázovém ublinknutí, když se venku napase trávy.

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 10:53
- Nahlásit

To my když jsme uklízeli piliny po jarním řezání dříví, našli jsme v nich zahrabány všechny rohlíky, které pejsánek dostal. Od té doby rohlíky dáván jen našim klukům

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:08
- Nahlásit

taky myslím, že suchý rohlík není žádná dietní chyba Náš nebožtík Ferda rohlíky miloval, Akouš je taky má rád, akorát Griffin o ně nestojí... Suchý rohlík je pro mě "totéž", co suchý tvrdý chleba, na kterém si pes krásně čistí zuby a podle mě je pro něho vhodnější než ty žužlací kostičky z "buvolí" kůže. Sice je občas taky dávám, ale mí psi mají mnohem radši tvrdý chléb než "žužlátka". Nijak je tím nepřecpávám - dostanou ho párkrát do týdne a to jen tak krajíček a nikdy neměli z chleba ani rohlíků žádné problémy.
To, co se stalo Abby tím rohlíkem nejspíš nebylo.
abby
jsi si jistá, že ti čubina nic na té procházce nepozorovaně nezbufla? Jinak mě napadá, že to, co se stalo Abby, by mohl být takový ten "záchvat", který prý psy někdy "přepadne", a pak buď sám odezní, nebo je třeba vyhledat včas veta.....Nemůžu si zaboha vzpomenout, jak se tomu odborně říká, ale náš nebožtík Ferda to jednou měl taky. Odpoledne najednou zvracel, pak i krev, byl celé odpoledne apatický, to jsme ještě neměli veterinu tak blízko jako dnes, já tenkrát byla ještě "malá", nikdo mobilní doma....takže jsme jen čekali, co z toho bude....Večer se Ferdovi najednou ulevilo, z apatického psa "na umření" byl najednou veselý pejsa a dožadoval se krmení......Jak to přišlo, tak to odeznělo a mělo to stejný průběh jako píšeš u Abby. Já se na to pak veta ptala telefonem a i jsem o tom něco četla, ale už nevím fakt, jak se tomu říká. Prý to ale způsobuje náhlé pomnožení nějakých bakterií, které jinak ve psovi jsou pořád, ale v "normální" míře. Může to být vyvolané různými okolnostmi. Podle toho, co jsem četla, to právě může samo odeznít, je-li pes silný, a když ne, pak to může končit i smrtí, pokud včas nezasáhne vet....

monika
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:33
- Nahlásit

abby
kdybys viděla, co jsem dělala já poslední dva měsíce pokaždé když Fanečka jenom zvedla hlavu, tak mě necháš odvézt k Chocholouškovi. A v sobotu když nám vytáhli stehy jsem se zřidila jak to čuně. Až se stydím, ale já měla takovou radost, že mám pejsu v pořádku, že jsem to prostě musela oslavit.

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:42
- Nahlásit

Evik

Ne,nejsem si jistá,že mi něco nezblajzla.Proto jsem měla strach,že by mohla být přiotrávená,.... Měla skoro celou dobu košík,ale když jsme cvičili přivolání .... tak jsem jí ho sundala.Sice jsem ji měla na očích,ale vím,že u ní stačí chvilička.
Už jsme chtěli jít na veterinu,ale pak najednou usnula,tak jsme čekali,co se bude dít.

Já ji normálně pečivo nedávám.Když už,tak jedině starej rohlík,ale asi bych je spočítala na prstech jedné ruky.

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:49
- Nahlásit

abby
prosímtě,já dyž přestal mít konečně průjem tak sem se na ulici nahlas radovala z bobečku a ještě sem u toho šišlala - lidi korutili hlavama a zůstat já tam eště 10 minut věřím,že na mně někdo zavolá "pány" s kazajkou

myslím,že pro nás je takový normální, lidi, co nemaj psy, to nikdy nepochopí.....

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:59
- Nahlásit

Mar3

Jo,tak tohle důvěrně známKdyž Abby po průjmu udělala konečně normální bobek,tak já řvala na přítele přes půlku sídliště.Jen nevím,proč on se na to moc netvářil.

takže to je u mně,jako dybych měla mimino
Vždyť máš

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:01
- Nahlásit

abby
Jen nevím,proč on se na to moc netvářil.

jakožto borec asi nemá ten úplně mateřskej cit jako my

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:10
- Nahlásit

Mar3

Spíš se mu nelíbilo,že se rozplývám nad bobečkem přes celé sídliště

Jinak je z Abby úplně hotovej.Jen to nechce přiznat.

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:16
- Nahlásit

abby
no šak jo, jako "otec" se nad bobkem přece nerozplývá, to jenom jako "mamka" to dělá

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:24
- Nahlásit

hehe...zavolejte Chocholouška

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:24
- Nahlásit

Mar3

Jako otec se rozplývá nad tím,jak se jí nelíbí,když ji zlobí

monika
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:26
- Nahlásit

blanulinka1
počkáme si na tebe a tvojeho králíka ušatého - uvítáme tě v klubu šílených

Hele já mám normálního manžela, ale když Fanka sama vypila misku vody, tak skákal radostí a řval jak pominutý HURÁ!!

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:41
- Nahlásit

monika
Tak to máš dobrý. To já, když jsem podezřívala, že Bertův abces je z očkování, tak mi manžel vyčítal, že nechávám psovi napíchat "kdejaké" svinstvo, když vet řekl, že to nemůže být z očkování, tak jsem dostala, že je to z toho, že psa pořád někde vláčím a tam na něj číhá nebezpečí (rozuměj chodím s ním na vycházky a cvičák) a když slyšel, že se boule musí rozříznout, zdrhnul z ordinace, že počká venku a nechal mě tam držet psa samotnou. A po zákroku jsem ho slyšela, jak říká psovi : "Ty můj chudáčku, tys s ní zkusil!" No nezabili byste ho?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:42
- Nahlásit

monika
hmm... mám pocit, že už jen tím, že se zde člověk zaregistruje a pravidelně, nejlépe v pracovní době (kdy jindy máme čas ), tady tráví spoustu času, jsme se zařadili do čekačky do Bohnic/Černovic...apod. zařízeních po celé ČR . Cz-pes je prostě jasnej poukaz

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:43
- Nahlásit

Ty můj chudáčku, tys s ní zkusil!" No nezabili byste ho?
tak to znám, to u nás probíhá taky - po čištění uší, stříhání drápů.......

monika
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:50
- Nahlásit

Meta
to taky znám, když se ji pokouším srovnat do latě, tak ji pak říká, že ji chudinku buzeruju a trápím.
blanulinka1
Cz-pes je prostě jasnej poukaz
bingo, myslím, že si to trefila
fromeli
to je i u nás a pak ji uvoní místo v křesle, protože když trpěla, tak si to zaslouží

monika
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:52
- Nahlásit

Jo a ještě, když se odněkud přivalí, tak nejdříve se nechá olízat od dogin a pak mi příjde dát pusu, jakože je doma a přišel se přivítat. No holt jsem spadla z lopatky a jsem jak on říká pomalá, kdybych u těch dveří byla rychleji než ony tak prý tu pusu dostanu jako první.

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 12:57
- Nahlásit

monika
Tak to ani nerozbírám, to je přece normální, že po příchodu se se psem vítá deset minut na chodbě a mě pak řekne Čau

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 13:11
- Nahlásit

Tak já včera byla celá špatná a říkala jsem si,že se jí něco stalo kvůli mě.A on že ne.A dneska mi řekl,že mě teda svěřit psa (byla jsem s ní celej den sama).Tak jsem mu řekla,že bez něj už na prochajdu nepůjdem.jen nevím,jak to budem dělat,až bude na školení .... Chudák pesa

pak ji uvoní místo v křesle, protože když trpěla, tak si to zaslouží
U nás je to tak,jako že ne,že je to jeho křeslo a pak jen tam mimoděk řekne,že se mu v křesle špatně sedí a jde si lehnout na zem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání