Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Škrkavka?? Co dál?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:29
- Nahlásit

Petra:
já bych taky odčervyla určitě tím nic nezkazíš. Když jsme měly štěňátka tak mi vet říkal že je lepší odčervovat mimi i každý týden. tak si myslým že to tak velký zásah do organizmu nebude, jen se to nemá kombinovat s očkováním

U štěňat je to něco úplně jiného, tam se odčervuje kvůli nějakým larvám, které má fena v sobě a předává to štěňatům, společně s nimi se musí ve stejných intervalech odčervovat i ona, a pak štěňata i dál, pravidelně po nějakých intervalech až do půl roku, ale to je něco trošku jiného, než odčervování dospělého psa?!

Petra
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:30
- Nahlásit

Barica
jasně to vím já to myslela kuli tomu že to nemůže být tak velký zásah do organismu

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:31
- Nahlásit

Barica
jo, v lékovkách / skleněných / do ledničky....
Verca
já bych se určo poradila s vetem....

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:44
- Nahlásit

když jsem odebírala vzorky na vyšetření psí stolice, brala jsem po tři dny, vetka nám řekla, že stačí vzorek velikostí lískového oříšku a dát jsem to mohla všechno dohromady a třeba do krabičky od filmu

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 17:15
- Nahlásit

třeba do krabičky od filmu
nebo do skleničky od výživy

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 17:51
- Nahlásit

Tak jsem byla u veterináře a řekl, že to podle popisu, co jsem mu dala (ploché, dlouhé), byla nejspíš tasemnice. Fuj. tak jsme dostaly odčervovací tablety a musím odčervit i tu malou samozřejmě. Teď je musím odčervovat prý léčebně, předtím to bylo preventivně. takže jsem jim dala dneska a pak jim mám dát za dva týdny. a pokud z ní potom něco poleze, tak mám přijít. Jinak on zas mi doporučil odčervovat co 3-4 měsíce.... dostaly jsme Zipyran

LenkaK
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 17:55
- Nahlásit

Verca
Tý brďo. Fakt jo? Proto možná měla průjem.

brut
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:06
- Nahlásit

Verca
tak jsme si tasemnici tiply správně......ona je opravdu pěkná sv**ě, doufej, že byla celá

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:06
- Nahlásit

Verca
on zas mi doporučil odčervovat co 3-4 měsíce....
já tak odčervuju docela běžně. někdy i častěji - mám psy popelnicových polí co strašně rádi požírají venku lejna , takže kdykoliv jdu na veterinu kupuju preventivně i odčervovací tablety.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:16
- Nahlásit

LenkaK
no nevím, jestli to mohlo být z toho. Byla to změna stravy... z granulovaného na vařené. Ale i to je možné. Jen doufám,že není nakažená Bellinka nebo Aida. Ptala jsem se ho, jestli je nutné odčervit i ty dvě a on říkal, že nakažené být nemusí, ale víš, jak jí očichávaly zadek... A říkal, že ať je kdyžtak preventivně odčervíš...Ale nemušíš.....Ale zase máš malé děti... to je pech, nejhorší je, že člověk ani neví, že může nechtíc způsobit takovou paseku...snad se nenakazily.
Vůbec nevím, jak se projevuje tasemnice..

Zapomněla jsem se zeptat veterináře, jestli je potřeba držet jí aspoň trochu v izolaci? nevíte? Hovínka teda sbírám... Jak se dá vůbec ta mrcha přenést na druhé?

brut
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:21
- Nahlásit

Verca
nemusíš jí držet v izolaci, přenos je většinou požitím (strava, exkrementy)
Tasemnice se u nás běžně vyskytuje, takže si nedělej zbytečné starosti

LenkaK
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:25
- Nahlásit

Verca
Stejně jsem měla v plánu v nejbližších dnech holky odčervit. Ale myslím,že by to neměly dostat za tak krátkou dobu.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:44
- Nahlásit

A mám kontrolovat každý trus,? Kurňa já vůbec nevím, co dělat... Jsem z toho pěkně nervózní, hlavně kvůli štěněti.

LenkaK
aha, tak to je fajn. Snad je všechno v pohodě. Ale jestli se přenáší hovínky, tak by neměly být nakažené, protože Pheobe u vás na zahradě nekadila.

brut
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:47
- Nahlásit

Verca
Myslíš ode dneška celých 14 dní?
Já nevím, asi bych se občas jukla, ale nedělala bych si z toho těžkou hlavu. Tasemnice se dá získat i z blech a těm se teda nevyhneš ( i když máš psa nastříkaného nebo má obojek, tak nikde nemáš zaručeno, že na něj bleška neskočí). Buď v klidu, odčervi je a netrap se

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:49
- Nahlásit

brut
jo tak mi to řekl veterinář. Že mám léčebně odčervovat. Dneska a pak za 14 dnů.
Dobře, pokusím se zklidnit.

brut
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 19:36
- Nahlásit

Verca

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání