| Autor |
Zpráva |
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 07:58
- Nahlásit
Docela rada bych znala vase nazory, prip. rady, co delat, kdyz se mi pes stale drbe, uz jsem z toho take temer silena , natoz pes!
Nejdrive jsme meli problemy s vyrazkou na kuzi, musim zatukat, tu jsme snad zlikvidovali, obcas se jeste nekde vyskytne zacervenale misto, ale to uz mozna bude spis tim drbanim. Chvili se mi zdalo, ze ma i lupy, tak jsem zacala pridavat ke krmeni pupalku a lupy uz nevidim.
S nejvetsi pravdepodobnosti se priklanim k "alergii" na sampon, budu muset vyzkouset jiny, ale nevim jaky, potrebuji nejaky, ktery nevysusuje... Zkousela jsem uz Kw kosmetiku, biogroom, Bea - ta bude asi nejlepsi...
V srsti, pri dukladnejsi kontrole, jsem ji objevila takove cerne pidi tecky, hlavne na packach..., myslite, ze by to mohla byt nejaka havěť, nebo je to spis tim, ze si tlapky kouse?
Vet ji zkoumal kuzi na hlave a nic neobjevil?!...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:01
- Nahlásit
Černé pidi tečky? Bleší hovínka? Když je rozpustíš ve vlhku, zčervenají?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:06
- Nahlásit
Jak píše Mucholabka černé pidi tečky můžou být bleší trus. Pejsek si na blechy může vypěstovat alergii a pak stačí jedna mrcha blecha a může se udrbat. Naše pesana je na blechy taky alergická.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:10
- Nahlásit
Barica
nechci nic řikat,ale to je klasická alergická reakce na bleší kousnutí.Náš pesan to měl taky.Měl strupy po celých zádech,červená místa,lupy...blechu jsem nikdy nenašla,ale veterinář se jen podíval,našel černou tečku-bleší hovno a bylo jasno.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:16
- Nahlásit
ted jsem nekde cetla, ze ta alergie na blechy/blesi kousnuti, je vlastne alergii na blesi sliny
mozna jsme to uz spolu resili, muzu doporucit ten sampon Allercalm, je fakt dobrej, pes se po nem nedrbe, kuze se zklidnuje, ma ovsem tu nevyhodu, ze je docela drahej (asi 290kc)
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:23
- Nahlásit
Já jsem dávala Tavegyl, což je antihistaminikum.
Samozřejmostí je odblešení psa i prostředí.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:25
- Nahlásit
ted jsem nekde cetla, ze ta alergie na blechy/blesi kousnuti, je vlastne alergii na blesi sliny
mozna jsme to uz spolu resili, muzu doporucit ten sampon Allercalm, je fakt dobrej, pes se po nem nedrbe, kuze se zklidnuje, ma ovsem tu nevyhodu, ze je docela drahej (asi 290kc)
A kde se ten sampon Allercalm da koupit?
Nemyslim si, ze by to byli blesi hovinka, jsou to sice cerne pidi tecky, ale pevne prichycene na kuzi, spis piditecky v kuzi, spis nejakou jako stroupky, ale opravdu pidi...
A hlavne v packach? Myslim v polstarcich? Myslim, ze by si ta blecha nasla vhodnejsi misto ...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:26
- Nahlásit
jj,my dáváme allercalm taky (kvuli podráždění z trávy a rybniční vody a něčeho,co prostě dycky z venku má - a je sice drahej,ale v létě sme s ním umývali skorokaždej den a pořád máme 2/3 flašky.....)
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:28
- Nahlásit
Barica
my ho máme od veterináře,ale dá se koupit i v e-shopech na netu..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:30
- Nahlásit
A kde se ten sampon Allercalm da koupit?
tady
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:34
- Nahlásit
fromeli
aha,tak to myslíme asi každá jinej - já a StaHi máme tento:
http://www.virbac.cz/allerderm.html
ALLERCALM
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:35
- Nahlásit
aha,tak to myslíme asi každá jinej
Mar3
no to bych musela umět číst, že jo a ne u toho dělat dalších pět věcí
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:58
- Nahlásit
fromeli
aha,tak to myslíme asi každá jinej - já a StaHi máme tento:
http://www.virbac.cz/allerderm.html
ALLERCALM
A dava se po tom jeste nejaky kondicioner? Nebo jen tento sampon? Mam dlouhosrsteho psa, tak jen, jestli jde po tom srst rozcesat ...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:03
- Nahlásit
Barica
A dají se ty tečky vytáhnout? Když je rozpustíš ve vodě nebo spíš na vlhkém ubrousku, jakou mají barvu? Nebo jsou spíš takové mastné přichyceniny?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:03
- Nahlásit
Barica
tak to neporadím,my máme buldočky.....ale tak se zkus zeptat veta.....třeba by věděl......jinak buldoček po tom má tu srst takovou jemnou
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:54
- Nahlásit
A dají se ty tečky vytáhnout? Když je rozpustíš ve vodě nebo spíš na vlhkém ubrousku, jakou mají barvu? Nebo jsou spíš takové mastné přichyceniny?
Nedaji se vytáhnout... Jsou proste v kuzi... Fakt nevim, co to je, nejdrive to mela na hlave, tam bych rekla, ze uz je to dobre a ted je to zase na tlapkach... Mozna se drbe vsude pro to, ze ji svedi ty packy, ma je i zarudle... Nevim, jestli ji mam tlapky necim natirat, zkousela jsem Jahnův olej, ten zatim na vse zabiral, ale na tlapky moc ne...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:03
- Nahlásit
Barica
hm,tobych se asi zeptala veterináře a kázala mu to......jinak my ještě máme na podráždění kůže (i odřeniny,vyrážky,prostě všecko) - mastičku tetradelta (původně je teda určená ně něco uplně jinýho) ale vet nám ji dal a je fakt super - zahojí včeco u zanícenej záhyb kůže i strup u odřeniny i červený fleky mezi prtsíkama (podráždění) co máme my....
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:07
- Nahlásit
No jo, asi budu muset zase nejakeho veta navstivit ..., ten, ke kteremu mam duveru mi rikal, ze to bude nejspis alergie na granule, jenze zase proc cerne tecky? A navic se rika, ze alergie vznika az po 1 roku veku?! Ale asi je mozne vse. Zkusim prejit na granule s lososem, zatim se mi nejvice "libi" od Puriny a necham se prekvapit, tedy, jestli se do te doby pes neudrbe...
A mozna jeste zkusim jineho veta...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:09
- Nahlásit
Barica
nene alergie se určitě projevuje dřív - já mám 10 měsíčního psa aproblémy začaly tak v 5-6 měsících . . . . a je to možný - my zas máme (alergie) na bílé náprsence v kůži tečky červený....)...dyž je to hodně,omyju tím šamponem - jinak granule dávm jehněčí , ty sou podle veta pro citlivý psy nejlepší....ale zkus itoho lososa po tom je prý krásná srst...
odkud jseš?
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:13
- Nahlásit
O tom jehnecim jsem take premyslela, ale na zadne vhodne jsem neprisla ... vetsinu maji az pro dospele psy...
No v 6 mesicich u nas zacala hnisava vyrazka, ktera pak plynule presla na drbani ..., takze asi opravdu zkusim ty jine granulky... (presto ze ted mame dle meho nazoru, to nejlepsi, co jde, ale s kurecim masem a tam mozna bude ten problem)
Jinak jsem z Pardubic a na vet chodim do Rychnova nad Kněžnou..., v PU jsem zatim zadneho vhodneho veta neobjevila, kazdeho, koho si vyberu, mi nekdo rozmluvi ...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:17
- Nahlásit
Barica
jo,tak t oby mohlo bejt těmagranulema - jehněčí štěněcí jsou jenom proplan a eukanuba......asi teda bude problém to kuře (to prej,říkal náš vet. je většinou problém u psů...) tak zkus jiný, i třeba ty lososí a uvidíš,kdyžto nepřestane,tak ty jehněčí - tady ty dvoje,co jsme ti psala - je v nich sice kuřecí moučka,ale mám psa alergickýho an kuřecí a ta eukanuba mu nevadí (jako jediná)i když je v ní trochu kuřecího.......
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:12
- Nahlásit
Mne se prave ty moucky v granulich moc nelibi, buh vi, co to vse obsahuje..., ten Proplan vypada celkem v pohode, tak zkusim...
A ze je kureci problemem u hodne psu mi vet take rikal, tak na tom asi neco bude ... No nic, dnes se vrhnu na nakup granuli ...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:14
- Nahlásit
Barica
tak zkus,snad to pomůže nám teda změna z kuřecích granulí pomohla strašně moc
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:50
- Nahlásit
A za jak dlouho se priblizne stav u psa zlepsi?
Ja jsem ji ted znovu studovala, cerne tecky, ktere sly odstranit z kuze, se ve vode nijak nezbarvily, to byl proste asi jen prach, "tamty" ostatni odstranit nesly , navic jsem zjistila, ze na kuzi, kde asi pred mesicem mela hnisavou vyrazku se ji ted loupe kuze, snad je to jen "obnova kuze", vypada to, jako kdyz se clovek, co se spalil, loupe...
To je situace!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:58
- Nahlásit
Barica
no u nás to bylo za chvilku - 2 nebo 3 týdny a už byla krásnější srst!
jináč Berry měl zase matnou srst a jakodyž všude lupy...předtím...
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:29
- Nahlásit
To mi chceš naznačit, že se bude drbat ještě další měsíc? Tak to už se budu z ní drbat taky )
Jinak takovou nehezkou matnou srst ma Eny taky a pritom ji pridavam pupalku (pravda, jen asi 10 dnu), no zkusim a necham se prekvapit, snad to opravdu pomuze...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 18:36
- Nahlásit
ahojky! ten můj má ty tečky taky má je tak někde na bříšku mezi přdníma tlapkama! někdy se drbe taky ale na tom místě zrovna ne tak nevím! blechy nemáme! možná je to tím že ho po venčení koupu - opláchnu mu tlapky a bříškko vodou a on se potom utírá do koberce! nebo někdy je ještě s vlhký tak mu ta kůže zatuchne? nevím čim to je!
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 18:40
- Nahlásit
tak teď jsem se dívala už je nemáme ale občas se nám objevují!
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:51
- Nahlásit
Tak me jeste napadlo, jake nasledky muzou mit u fenky hormonalni zmeny? Sice se jeste harat nezacala, ale uz to tak vypada, ze se na to chysta ... Mohou tyto zmeny mit za nasledek i prave treba tvorbu lupu ci vyrazek, svedeni kuze apod.? Ja jen abych zbytecne nedelala zbytecna opatreni, jako zmena granuli a samponu, kdyz by pricina mohla byt uplne nekde jinde...
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:12
- Nahlásit
Na toto je výborný šampon Alercalm (viz.výše) od firmy Virbac.Je přímo na svědivost kůže, na alergie i na lupy.Srst je pak nádherně lesklá a problémy jsou pryč!
|