Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Je třeba něco přidávat?
Autor Zpráva
Karrie
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 20:24
- Nahlásit

Když kmím pejska vařeným, mám mu do jídla přidávat i nějaké koupené vitamíny? Zatím dáváme jen nějakou vařenou zeleninu. Žádné zkušenosti s tím nemám a tak bych byla ráda abyste mi poradili vy, zkšenější. Předem moc děkuji.

monika
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 21:35
- Nahlásit

Možná by bylo fajn nám prozradit, jakého máš pejsu.

Verca
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 22:01
- Nahlásit

Já vařím jen velmi krátce, ale vím, že musíš přidávat nějaké vitamíny a minerály. Někdo používá roboran (snad to píšu dobře) nebo od Fitminu a já používám NutriMix. Jsou přímo vitamíny, které se přidávají k vařené stravě, stačí se zeptat ve zverimexu. Ale pokud je to velké plemeno, tak asi i něco na ty klouby je potřeba.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 09:36 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Já dávám pangamín bifi plus přes klíštěcí sezonu. Před zimou dostane špageta multivitamínovou kůru od Fitminu, pixla nám vystačí asi na 2 měsíce.
Občas dám lžičku pupalkového oleje s vitamínem E a betakarotenem, nebo jen olivový olej.
Teď jsme měli doma nějakou podzimní chřipkoangínu, tak sem jí dávala i céčko.
A na jaře měla preventivní kůru na klouby a spol., taky od Fitminu.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:02
- Nahlásit

Jen bych si dala pozor na to, co obsahujou kloubníky a pak mulťáky, nemuselo by se to křížit
Já dávala Giom na klouby a teď mám objednáno Giom na srst. Až to dopotřebuju, dám vitamíny...
Jo - a tu zeleninu - proč ji vaříš?

Karrie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:18
- Nahlásit

Mám mopsíka. No vařím mu třeba mrkev a nedávno měl květák, ale sem tam jsem mu dala i syrovou, třeba včera měl kysaný zelí, může to vůbec? Dneska na snídani dostal tuňáka z konzervy (ve vlastní šťávě), myslíte že to taky může být?

Karrie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:28
- Nahlásit

Jo a ještě jsem se chtěla poptat na nějaké recepty. fromeli už mi nějaké tip dala, ale ráda bych i nějaké další. Zkoušela jsem hledat ve starších příspěvcích, byla jsem přesvědčena, že tady už diskuze na tohle téma byly, ale asi už je smazali.

Karrie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:55
- Nahlásit

Taky by mě zajímalo jaké množství mám pejskovi té vařené stravy dávat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:57
- Nahlásit

Terri
já to nedávám dohromady, ale vždycky jen nějaký ten přípravek

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:01
- Nahlásit

Karrie
jen orientačně -
v knížce se uvádí 30-60g na 1kg živé váhy.
Denní potřeba energie:
na 1kg živé hmotnosti psa vážícího:
1-5 kg - 460 kJ
5-10 kg - 350 kJ
10-20 kg - 290 kJ

To je pro psa v normální zátěži, štěňata mají potřebu vyšší, stejně tak březí a kojící fenky atd atd.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:13 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Dneska na snídani dostal tuňáka z konzervy
no ten se má
U těhle konzerv akorát bacha na soli, ale jinak si myslím, že to nebude vadit, naše taky dostane vždy zbytek "rybiček".

To stejný kysaný zelí - je to zdroj vit. C, pokud je to v rozumné míře, pejsek se po tom nepos**e, netrpí nadýmáním, tak bych to neřešila

Karrie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:16
- Nahlásit

fromeli
Díky moc. Snažím se aby dostával různorodou stravu a tak vymýšlím různé kombinace. Už dostal i vločky a žádný průjem se nekonal. Navíc mu mooooc chutnaly. Tuňáka samo nebude dostávat každý den.
Dneska jsme dělali na oběd svíčkovou a tak jsem mu do jídla nastrouhala trošku syrového celeru, petržele a mrkve.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:41
- Nahlásit

Karrie
tak to je fajn, ono to zpočátku vypadá složitě, ale za krátko si člověk zvykne a pak už je to brnkačka

Karrie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 20:15
- Nahlásit

Psala jsem veterináři ohledně míchání vařené stravy a granulí a říkal, že když dostává ráno granule a večer maso, tak že je to ok.
Ale taky mi psal, že není vhodné dávat psovi vnitřnosti a těstoviny. Nevíte někdo co je na tom pravdy?

labra
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 21:43
- Nahlásit

apo těstovinách mi často zvracela, teĎ už jí je nedávaám a je v pohodě.Nahradila jsem jí je kroupami.Dávám ji střídavě rýži, vločky a kroupy, přidám někdy i hrstičku pohanky,vždy vařenou zelenininu/žere úplně všechno/, je to naše popelnice-labradorka, do jednoho denního jídla dávám maso, nebo ryby, do druhého tvaroh.Občas lžíci olivového oleje, nebo medu, občas kosti nedo syrový žloutek.Na záhoncích se sama dokrmuje syrovou zeleninou všeho druhu ))

Karrie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:26
- Nahlásit

Nám po těstovinách nezvrací, tak by mě zajímalo, jestli to má třeba ještě nějakou souvislost....
Ale ty kroupy - to je dobrej nápad, vyzkoušíme.

Karrie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:28
- Nahlásit

A máte někdo zkušenosti s těmi krmnými přílohami pro psy co se dostanou v chov. potřebách?

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:28
- Nahlásit

není vhodné dávat psovi vnitřnosti a těstoviny
tak nevím, proč ty těstoviny, kdyby to řekl mně, chtěla bych znát důvod.
Jinak vím, že se doporučuje podávat játra jen jednou týdně. No a některé vnitřnosti podávané za syrova působí projímavě, ale to záleží na psovi. Někomu vadí vločky a někdo je snese v pohodě.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:32
- Nahlásit

s těmi krmnými přílohami pro psy co se dostanou v chov. potřebách
já jednou koupila trochu kolínek, co u nás měli, normálně se to rozvařilo
Viděla sem u Delikanu (myslím), že prodávaj ty těstoviny i ochucený.
Já sem poslední dobou zredukovala přílohy, dávám jich fakt minimum, spíš dostává jako přílohu zeleninu, takže těstoviny dávám ty co mám pro nás - semolinové nebo celozrné, no a rýži dávám taky tu "lepší" - basmati apod.
Jenže já si to u malýho psa a množství přílohy můžu dovolit.

Karrie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:56
- Nahlásit

fromeli
On mně to právě psal v mailu. Je jasný že kdybych u toho byla, zeptala bych se proč.
My dáváme vnitřnosti taky max jednou týdně a vždy vařený! Tak to je snad v pohodě. Zrovna dneska ho čekaj vařený srdíčka se zeleninou pod svíčkovou a vajičkem

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 10:29
- Nahlásit

Karrie
já myslím, že největší problém jsou asi játra, protože se tam ukládaj nějaký "odpadní" látky.
Já třeba srdíčka a žaludky dávám syrový, je to přeci jen sval Ale nám to nedělá problém.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2006 11:18 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Osobně vnitřnosti moc v lásce nemám, ani čoklíci, ale jenom svalovinu jim cpát taky nemůžu. Snažím se teď trochu využít dary podzimu a včera měly ve žrádle slaďoučké minikiwi, dneska ráno jsem nasbírala šípky, tak budu mít nejen super čaj, ale myslím, že čoklům by nadrobno nasekané taky neuškodily-Aša je sice vyplivne, ale snad aspoň něco vstřebá.
Ty krmné těstoviny jsou skvělé, stačí zalít horkou vodou, nechat rozmočit, přidat zeleninu a kousky masa a je to skoro bez práce. Když dávám syrové, je to jedna z mála možností jak jim vnutit přílohu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání