| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 20:24
- Nahlásit
Když kmím pejska vařeným, mám mu do jídla přidávat i nějaké koupené vitamíny? Zatím dáváme jen nějakou vařenou zeleninu. Žádné zkušenosti s tím nemám a tak bych byla ráda abyste mi poradili vy, zkšenější. Předem moc děkuji.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 21:35
- Nahlásit
Možná by bylo fajn nám prozradit, jakého máš pejsu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 22:01
- Nahlásit
Já vařím jen velmi krátce, ale vím, že musíš přidávat nějaké vitamíny a minerály. Někdo používá roboran (snad to píšu dobře) nebo od Fitminu a já používám NutriMix. Jsou přímo vitamíny, které se přidávají k vařené stravě, stačí se zeptat ve zverimexu. Ale pokud je to velké plemeno, tak asi i něco na ty klouby je potřeba.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 09:36 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Já dávám pangamín bifi plus přes klíštěcí sezonu. Před zimou dostane špageta multivitamínovou kůru od Fitminu, pixla nám vystačí asi na 2 měsíce.
Občas dám lžičku pupalkového oleje s vitamínem E a betakarotenem, nebo jen olivový olej.
Teď jsme měli doma nějakou podzimní chřipkoangínu, tak sem jí dávala i céčko.
A na jaře měla preventivní kůru na klouby a spol., taky od Fitminu.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:02
- Nahlásit
Jen bych si dala pozor na to, co obsahujou kloubníky a pak mulťáky, nemuselo by se to křížit
Já dávala Giom na klouby a teď mám objednáno Giom na srst. Až to dopotřebuju, dám vitamíny...
Jo - a tu zeleninu - proč ji vaříš?
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:18
- Nahlásit
Mám mopsíka. No vařím mu třeba mrkev a nedávno měl květák, ale sem tam jsem mu dala i syrovou, třeba včera měl kysaný zelí, může to vůbec? Dneska na snídani dostal tuňáka z konzervy (ve vlastní šťávě), myslíte že to taky může být?
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:28
- Nahlásit
Jo a ještě jsem se chtěla poptat na nějaké recepty. fromeli už mi nějaké tip dala, ale ráda bych i nějaké další. Zkoušela jsem hledat ve starších příspěvcích, byla jsem přesvědčena, že tady už diskuze na tohle téma byly, ale asi už je smazali.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:55
- Nahlásit
Taky by mě zajímalo jaké množství mám pejskovi té vařené stravy dávat.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:57
- Nahlásit
Terri
já to nedávám dohromady, ale vždycky jen nějaký ten přípravek
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:01
- Nahlásit
Karrie
jen orientačně -
v knížce se uvádí 30-60g na 1kg živé váhy.
Denní potřeba energie:
na 1kg živé hmotnosti psa vážícího:
1-5 kg - 460 kJ
5-10 kg - 350 kJ
10-20 kg - 290 kJ
To je pro psa v normální zátěži, štěňata mají potřebu vyšší, stejně tak březí a kojící fenky atd atd.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:13 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Dneska na snídani dostal tuňáka z konzervy
no ten se má
U těhle konzerv akorát bacha na soli, ale jinak si myslím, že to nebude vadit, naše taky dostane vždy zbytek "rybiček".
To stejný kysaný zelí - je to zdroj vit. C, pokud je to v rozumné míře, pejsek se po tom nepos**e, netrpí nadýmáním, tak bych to neřešila
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:16
- Nahlásit
fromeli
Díky moc. Snažím se aby dostával různorodou stravu a tak vymýšlím různé kombinace. Už dostal i vločky a žádný průjem se nekonal. Navíc mu mooooc chutnaly. Tuňáka samo nebude dostávat každý den.
Dneska jsme dělali na oběd svíčkovou a tak jsem mu do jídla nastrouhala trošku syrového celeru, petržele a mrkve.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:41
- Nahlásit
Karrie
tak to je fajn, ono to zpočátku vypadá složitě, ale za krátko si člověk zvykne a pak už je to brnkačka
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 20:15
- Nahlásit
Psala jsem veterináři ohledně míchání vařené stravy a granulí a říkal, že když dostává ráno granule a večer maso, tak že je to ok.
Ale taky mi psal, že není vhodné dávat psovi vnitřnosti a těstoviny. Nevíte někdo co je na tom pravdy?
|
labra
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 21:43
- Nahlásit
apo těstovinách mi často zvracela, teĎ už jí je nedávaám a je v pohodě.Nahradila jsem jí je kroupami.Dávám ji střídavě rýži, vločky a kroupy, přidám někdy i hrstičku pohanky,vždy vařenou zelenininu/žere úplně všechno/, je to naše popelnice-labradorka, do jednoho denního jídla dávám maso, nebo ryby, do druhého tvaroh.Občas lžíci olivového oleje, nebo medu, občas kosti nedo syrový žloutek.Na záhoncích se sama dokrmuje syrovou zeleninou všeho druhu ))
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:26
- Nahlásit
Nám po těstovinách nezvrací, tak by mě zajímalo, jestli to má třeba ještě nějakou souvislost....
Ale ty kroupy - to je dobrej nápad, vyzkoušíme.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:28
- Nahlásit
A máte někdo zkušenosti s těmi krmnými přílohami pro psy co se dostanou v chov. potřebách?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:28
- Nahlásit
není vhodné dávat psovi vnitřnosti a těstoviny
tak nevím, proč ty těstoviny, kdyby to řekl mně, chtěla bych znát důvod.
Jinak vím, že se doporučuje podávat játra jen jednou týdně. No a některé vnitřnosti podávané za syrova působí projímavě, ale to záleží na psovi. Někomu vadí vločky a někdo je snese v pohodě.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:32
- Nahlásit
s těmi krmnými přílohami pro psy co se dostanou v chov. potřebách
já jednou koupila trochu kolínek, co u nás měli, normálně se to rozvařilo
Viděla sem u Delikanu (myslím), že prodávaj ty těstoviny i ochucený.
Já sem poslední dobou zredukovala přílohy, dávám jich fakt minimum, spíš dostává jako přílohu zeleninu, takže těstoviny dávám ty co mám pro nás - semolinové nebo celozrné, no a rýži dávám taky tu "lepší" - basmati apod.
Jenže já si to u malýho psa a množství přílohy můžu dovolit.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 09:56
- Nahlásit
fromeli
On mně to právě psal v mailu. Je jasný že kdybych u toho byla, zeptala bych se proč.
My dáváme vnitřnosti taky max jednou týdně a vždy vařený! Tak to je snad v pohodě. Zrovna dneska ho čekaj vařený srdíčka se zeleninou pod svíčkovou a vajičkem
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 10:29
- Nahlásit
Karrie
já myslím, že největší problém jsou asi játra, protože se tam ukládaj nějaký "odpadní" látky.
Já třeba srdíčka a žaludky dávám syrový, je to přeci jen sval Ale nám to nedělá problém.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 11:18 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Osobně vnitřnosti moc v lásce nemám, ani čoklíci, ale jenom svalovinu jim cpát taky nemůžu. Snažím se teď trochu využít dary podzimu a včera měly ve žrádle slaďoučké minikiwi, dneska ráno jsem nasbírala šípky, tak budu mít nejen super čaj, ale myslím, že čoklům by nadrobno nasekané taky neuškodily-Aša je sice vyplivne, ale snad aspoň něco vstřebá.
Ty krmné těstoviny jsou skvělé, stačí zalít horkou vodou, nechat rozmočit, přidat zeleninu a kousky masa a je to skoro bez práce. Když dávám syrové, je to jedna z mála možností jak jim vnutit přílohu.
|