| Autor |
Zpráva |
booobika
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 22:16
- Nahlásit
Pěkný den,
zdraví vás dlouhodobě děravý pejsek kólie s paničkou. Tedy ten, kterému se dělaly díry v kůži a stále s tím ještě trochu bojujeme (radila jsem se tu v jedné diskuzi).
Je mu skoro 7 let, nemá ideální trávení a kůži tedy také ne, proto se chci zasvěcených zeptat, jaké granule by mi doporučili k zakoupení. Objevila jsem teď nákup přes internet např. na krmeni.cz, zde se mi i ceny zdají přijatelné, jen by mi to těžké balení mohli přivést až domů, to ještě musím zjistit. Máte-li s tímto (nebo jiným serverem) zkušenosti, které krmení z nabídky byste mi pro naše účely tedy doporučili, prosím?
Předem moc děkuji za radu,
my dva.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 08:33
- Nahlásit
booobika
když nezmíním, že já bych doporučila přirozenou stravu (maso+příloha+zelenina apod.), tak ze zkušeností tyhle granulky, jsou jehněčí a není v nich nic kuřecího, což je u většiny jehněčích běžné.
Záleží hodně, co mu dělá v trávení neplechu.
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 08:38
- Nahlásit
booobika
Aj ja sa prihováram za mäso. Na vlastných psoch som videl, že sa im darí lepšie, keď sme zrušili granule.
|
booobika
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 17:57
- Nahlásit
No, přiznám se, že za prvé nestíhám vařit ani sobě, za druhé si ani sama nedopřeju maso denně a za třetí mi bylo řečeno, že granule mají složení komplexnější a určitě v nich nevynechám žádnou z potřebných látek pro pejska... Tak nevím.
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 18:48
- Nahlásit
booobika
Neboj sa, ten /3/ bod nie je taký kritický. Všetkého s rozumom. Proste niečo naštuduješ, na niečo prídeš skúsenosťou. Nemáš psa alergika ? U takého by som rád mal osobne pod kontrolou, čo vlastne žerie.
K bodu /2/ - krmenie masom rozhodne nie je drahšie ako krmenie granulami kategorie "kilo za kilo" = tie kvalitnejšie granule. Sú zdroje "psieho" masa za rozumné ceny.
K bodu /1/ - ja osobne maso nevarím. Maso kupujem hlboko zmrazené, to stačí. Varím len prílohy.
Jediné mínus je, že objektivne to zaberie viac času ako namočiť granule a dať psovi.... ale keď vidím, ako jim šmakuje a tešia sa na žrádlo ...
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 18:53
- Nahlásit
Moji pesové nechtějí žrát syrové maso. Chtěla jsem jim přilepšit, protože to považuji za zdravé, ale jim nechutná. Moc mě to překvapilo. Maso jsem jim nakonec uvařila a to zblajzli až misky lítaly.
Syrové žloutky chutnají, tvaroh ne. Mrzí mě to, mám dojem, že hlavně před zimou potřebují čerstvé vitamíny.
|
booobika
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 09:59
- Nahlásit
Děkuji tedy za rady vzhledem k vařené stravě, ale z mnoha důvodů, např. i z toho, že se pejsek po téhle stravě po... (má průjem), bych tedy volila granule a znovu prosím o radu, co se jich týká...
Díky!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:08
- Nahlásit
já mám dobrou zkušenost jako Fromeli s Nutramem
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 13:47
- Nahlásit
fromeli
ty máme teďko, tak čekám, jak se to vyvine...
booobika
podivej se ještě na www.nutrience.cz , granule Nutrience derma, možná, že by pomohly...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 14:53
- Nahlásit
Jandula
teda granulky vypadají dobře,co se týká složení,ale to dávkování je nějaký velký
Jinak já mám taky alergika a jsme taky moc spokojený s jehněčím Nutramem
|
booobika
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 21:54
- Nahlásit
No, tak teď jsem mu v místě, kde se hojily už ty rány, resp. díry na stehně (prý asi virus v krvi, ne poškozením zvenčí) objevila asi 5cm bouli, měkkou, uvnitř voda... My se toho snad nezbavíme, léčí se už asi měsíc. Propíchla jsem to (omlouvám se za detaily) a dala na to černou mast, chodí tu zas v kraťasech a je už pěkně otrávenej...
|