Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bolestivý ocas
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:37
- Nahlásit

Před chvílí jsem vyčesávala Bruta. Celou dobu stál bez pohnutí, jen si složil ušiska....tuhle procedůru moc nemusí, ale má smůlu, že jednou za týden na ní dojde řada.
Když jsem se blížila k ocasu, tak si přešlápl, což normálně nedělá. Tak mu říkám: "klid, ještě ocásek a bude hotovo." Zastřihal ušiskama a stál. Jenže ve chvíli, kdy jsem mu přejela přes horní část ocasu, tak uskočil. Nikdy předtím to neudělal. Opět jsem ho přivolala a znovu mu přes něj přejela. Opět uskočil. Došla jsem k němu, mluvila na něj, a opatrně mu ocásek prohmatala. Na dotek nikde nic není, pohladit si ho taky nechal, ale přejet gumovým kartáčem opět ne. Nakonec jsem mu i proti srsti prohlížela, jestli nemá někde nějakou ránu, ale nic jsem nenašla.
Češu jen gumovým kartáčem, takže drápnout by ho neměl. Netlačím na něj, jen přejíždím podobným způsobem jako se hřebelcují koně.
Nevíte někdo, co by to mohlo být?

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:47
- Nahlásit

brut
někde sem četla, že někdy hafani nesnáší tuhle manipulaci s ocasem u přeplněných análních žlázek.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:51
- Nahlásit

fromeli
Žlázky nám kontroloval vet před pár dny, když jsme si jeli pro ATB a byly v pořádku. Já mu ocas normálně zvedla, pohladila, podívala se proti srsti a nic, jen ten kartáč mu vadil.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:54
- Nahlásit

brut
A nemá "mrtvý ocas"? jestli jo, tak to za 3-4 dni přejde.

Frog
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:58
- Nahlásit

brut
Nemohl si ho někde otlouct? Dogina mi nedavno,tak vehementně vítala návštěvu až si ocas naštípla. Z venku nebylo nic poznat,ale nechtěla si moc sedat, nevrtěla jím a bolel jí... Vet říkal ať to nechám v klidu a dostala prášky proti bolesti za pár dní to bylo v pořádku.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 14:08
- Nahlásit

Ketrin
Jak vypadá "mrtvý" ocas? Tenhle pojem neznám....

Frog
Otlouct nevím, mrská s ním ostošest...teď třeba stojí kousek ode mně a švihá s ním radostí...

žanda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 14:19
- Nahlásit

brute to je více méně nastydlý ocas.......ale jak vypadá nevím, nikdy jsem to na vlastní oko neviděla........

brut
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 14:20
- Nahlásit

žanda
aha....tak to slyším poprvé.

Frog
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 14:23
- Nahlásit

brut
Mrtvý ocas je z prochladnutí, hodně se to stává třeba po plavání. Ocas tak cca na 3 dny odumře,ale pak zas funguje jak má. Možná ho má ale jen naražený...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 14:32
- Nahlásit

brut
Když s ním mrská, tak to nebude ono. S "mrtvým" právě skoro nemůžou vrtět.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 14:43
- Nahlásit

Frog
Díky za vysvětlení, ale podle všeho "mrtvý" nebude. Spíš naražený, přesně jak píšeš.
Teď se vrátil synáček ze školy a zapomněl mi včera večer říct, že s Brutem blbl.Ten přitom spadl na káď s vodou, pořádně vykvikl, podsadil zadek a schoval se do boudy.
Já nebyla doma a když jsem se vrátila, tak se Brut choval normálně, takže mně nenapadlo, že by se něco mohlo dít.

Ketrin
Díky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání