| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:38
- Nahlásit
mame doma 5 mesicu stareho jezevcika. Do teto chvile mu nesoustopilo jedno varle ( dle naseho veterinare ). Ten rika, ze pejsek musi v roce podstoupit operaci. Mate s timto nekdo zkusenosti?
Dekuji.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:21
- Nahlásit
Ahojky, tak jsem to konečně našla, na toto téma se tu diskutovalo:
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=3&topic =345&page=0
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:27
- Nahlásit
dekuji moc....tak asi zkusime masirovat ..pod lekarskym dohledem je take....
hezky den
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:42
- Nahlásit
Anonymní
Není zač, taky přeji pěkný den
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 17:47
- Nahlásit
Dobry den,
tento problem jsme meli s nasim mopsem, kteremu sestouplo take pouze jedno varle i presto ze pes byl s PP.
Masirovali jsme mu "kulky" jak o život asi 2 měsíce, pravidelně docházeli na prohlídky a píchali podporující injekce. Bez úspěchu. veterinář(sám chovatel tohoto plemene) nás informoval že je to hlavně vada na kráse, ale že existuje i riziko že nesestouplé varle může dělat neplechu v budoucnu. V roce se mu v tříslech udělala bulka a při operaci zjistili že byla pouze tuková. Přesto jsme ho nechali vykastrovat a pes na elánu nic neztratil a žádný gaučák z něho rozhodně není. Znám spoustu lidí co mají psa bez nebo jen s jednou kulkou a pejsci jsou v pohodě.
Poslední doporučení jestli máš psa s PP žádej u chovatele vrácení části peněz. Několik veterinářů mi potvrdilo, že je to částečně dědičné. Přeji Vám hodně úspěchu v léčbě a pejskovi zdravíčko
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 08:13
- Nahlásit
Dobry den,
vcer ajsem byli u pani doktorky na veterine ve Zbraslavi. Vysvetlila nam podrobne jake jsou moznosti "napravy".
Rozhodli jsme se pro podpurne hormonalni injekce. Podle pi. doktorky ma varle pravdepodobne v trisle a sance na uplnou napravu jsou 50:50.
Pri koupi pejska se nas chovatelke ptala, zda chceme pejska na chov nebou jako kamarada. Pote nam dala vybrat, zda mu ma udelat PP ( protoze jsem videla rodice - alespon maminka byla jista ), rozhodli jsme se, ze ne ( take kvuli financim, i kdyz vim, ze se to nema ).
Doufam,ze to nejak dopadne. Dekuji za povzbuzeni, hezky den.
|