| Autor |
Zpráva |
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:34
- Nahlásit
pomoooc! prave jsem mufikovi objevila ve stolici spoustu malych bilych kulatych "tecek" (ca 0.7mm) ..je to frbul, 2 roky a je to ten co ma uz ca tyden kozni problem - vyrazka v trislech, podpazi, na brisku (koupeme v allercalmu +potirame trezalkovym olejickem a trochu se lepsi, vubec se to nehorsi)..je 4 dny na varene strave (dnes jeste nic nejedl), maso bylo vzdy dlouho vareno! okamzite podavam odcervovaci tabletu (Zipyran plus; naposled odcervovan 21.7.)..staci to? co myslite, ze to je? pes neni nijak malatny ani netrpi nechutenstvim, nezvraci, nesankuje...mam mazat k vetovi? zcela urcite nam da atb, at uz je to nemoci cokoliv a ja je psovi uz nechci davat..jsou ted atb nutna?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:38
- Nahlásit
StaHi
Nemohl ti někde něco sežrat? Já bych raději k vetovi zašla....a ATB si nemusíš nechat dát....ale vezmi s sebou vzorek stolice, ať udělají rozbor
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:43
- Nahlásit
sezrat ne, ale moh treba obliznout kocicinec
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:00
- Nahlásit
volala jsem vetovi, dle popisu rekl, ze to bude tasemnice a ze Zipyran (odcerveni) by mel zabrat..no ale jak jsem v nervech, tak jsem se opet nevyptala na vse kolem..pocitam dneska s hladovkou, je jeste neco na co mam dat pozor?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:11
- Nahlásit
StaHi
Tak to už máme taky za sebou, to je tasemnice jak vyšitá. Náš vet nám dal 3 prášky, už nevím jaký, a co 14 dní jeden slupnul.Teď bude brát poslední a za týden opět vzorek ke kontrole. Jinak prcek byl taky naprosto v poho, krom jeho permenentní nežravosti, na bílý tečky jsem přišla náhodou.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:22
- Nahlásit
a nemohla to bejt nestrávená rejže?
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:32
- Nahlásit
Náš pejsek má bílé tečky jako nestrávené kousky vit. C, toho s dlouhodobým efektem v průhledné kapsli, jsou v ní takové malé bílé kuličky. Dávám mu podle doporučení 1000 mg denně, evidentně polovinu vykadí.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:33
- Nahlásit
fromeli
Obávám se že ne .Náš prcek to měl taky a já byla se vzorkem u veta a byla to tasemnice.Ale nic se neděje, ty prášky to vyženou
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 18:55
- Nahlásit
tak sem nevydrzela a byla na veterine s enonem...resume:jsem za blbce! zadny paraziti to nejsou, je to cosi nestraveneho (vet rikal i pisek, ale ten fakt nezrali), nejspis rejze...no a maj to v bobcich oba a maj docela srajdu...na srajdu jsme opet obdrzeli entizol metronidazolum, ale asi jim to nedam, dostanou hladovku a smectu...takze tak, jsem hystericka matka
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 20:32
- Nahlásit
StaHi
Nejste hysterická, opatrnost je na místě. Měli jsme pejska ( v době, kdy nebyly ještě kvalitní odčervovací látky) a ten měl tasemnici několikrát (prý z blech). Když jsme ji vyháněli, byl z toho několik týdnů špatný, vykadil tasemnici přes metr dlouhou a to měl chudák sám 7 kg a 33 cm v kohoutku.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 20:39
- Nahlásit
Vistra
radeji bych tykani, mohu-li byt tak drza.. .. a hystericka jsem, ponevac ted mi tohle vykadil tasemnici přes metr dlouhou opet vydesilo, ale to se srovna, tentokrat uverim vetovi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 23:04
- Nahlásit
StaHi
My máme na srajdu probican pastu.....je šetrná a dává se třeba k ATB.....taky bych ATB nedala
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 06:19
- Nahlásit
je to cosi nestraveneho
StaHi
tak to je fajn, taky sem se takhle jednou vyděsila
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:05
- Nahlásit
StaHi
Tak to jsem děsila zbytečně, promiň. Zaplaťpánbůh že tak. U nás to bohužel byla tasemnice.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:35
- Nahlásit
Venuše
Náš pejsek má bílé tečky jako nestrávené kousky vit. C, toho s dlouhodobým efektem v průhledné kapsli, jsou v ní takové malé bílé kuličky.
No mě bylo řečeno,že u psa nemá cenu dávat postupně uvolňující vit. C má to sice význam u lidí,ale u psů je to úplně na nic. Pokud chceš aby měl vit C nějaký efekt,tak dávej bez postupného uvolňování, zkrátka nárazovku.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:38
- Nahlásit
Frog
To nepsala já, to psala Vistra . Ten náš měl opravdu tasemnici
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:40
- Nahlásit
Venuše
Jo jo jsem se přehmátla
Tak znovu
Vistra
Náš pejsek má bílé tečky jako nestrávené kousky vit. C, toho s dlouhodobým efektem v průhledné kapsli, jsou v ní takové malé bílé kuličky.
No mě bylo řečeno,že u psa nemá cenu dávat postupně uvolňující vit. C má to sice význam u lidí,ale u psů je to úplně na nic. Pokud chceš aby měl vit C nějaký efekt,tak dávej bez postupného uvolňování, zkrátka nárazovku.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 15:19
- Nahlásit
StaHi
Klídek, to se stalo před 15 lety, kdy se paraziti kromě jiného vyháněli česnekem a před práškem na odčervení se dával ještě kynedryl, aby pes tu hnusotu nevyblil dřív než začne fungovat.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 15:21
- Nahlásit
Frog
To ráda čtu, páč ten dlouhodobý je pěkně drahý a je hned pryč, takže nejedeme znovu na obyč. Celaskon, psovi je to stejně fuk jak vypadá a chutná, cpu mu to rovnou do krku. Ty kapsle se tam dobře zasouvaly.
|