Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zvracení na koberec
Autor Zpráva
niniel
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 12:02
- Nahlásit

Už dva roky pozoruji, že pokud pes zvrací, tak si k tomu vybírá zásadně koberec nebo postel. I kdyby byl v místnosti jediný malý koberec, pes jde tam. Nevíte proč?

ola
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 12:19
- Nahlásit

Naše čuba "s tím" jde taky většinou na koberec! Možná proto,aby jí to na dlažbě necákalo na ťapky...

niniel
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 12:42
- Nahlásit

ola
AhaTak to ti moji maji tu konzistenci ponekud jinou, je to hromadka

*sara*.
# Zasláno: 12 Dub 2005 12:55
- Nahlásit

U nás je to naopak. Vyzvrátí to na dlažbě, co nejblíže ke dveřím.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 13:03
- Nahlásit

U nás se blinká přesně na koberec, pokud nestihnu ji nasměrovat někam jinam. Občas to skončí i v pelechu. Na dlažbě nikdy, to asi proto, že se to líp uklízí a ona mi přece nebude zjednodušovat práci, že???

RoSa
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 13:32
- Nahlásit

U nás se taky zvrací na předložku
Blbý to bylo na podzim: v parku sežrala v nestřežené chvíli kaštany a pak to doma vyzvrátila na ovčí kožešinu. Zkoušela jsem všechno možný, ale flek zrzavě obarvených chlupů tam zůstal - asi by byly kaštany dobrá barva na vlasy
Nemáte někdo zkušenost, jak se tý barvy zbavit

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 13:52
- Nahlásit

RoSa
A co takhle Vanish, "skvrn a špíny se zbavíš", ale aby nebyla fuč i ta kožešina.

jindriska
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 14:04
- Nahlásit

my máme v celém bytě jeden kobereček 1,5xpůl metru a zásadně se zvrací, koušou kostičky, které dělají bordel tam a nikde jinde. Koberec je čištěn, ale asi mu správně zapáchá... Třeba je to o té vůni, která tam asi trochu stejně zůstane po vyčištění.

fifnucha
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 14:15
- Nahlásit

Náš pes zvracel také vždycky na koberec a mamka nadávala, proč ten "blbec"(jak mu říká když je na něj naštvaná) nejde na dlažbu. Nyní, ve svých čtrnácti letech mu byla zjištěna těžká nedomykavost srdeční chlopně a neustále má zřejmě pocit na zvracení, protože to vypadá, jakoby chtěl zvracet (ale nezvrací) a začal chodit na dlažbu (právě asi během posledního půl roku, což dřív nedělal).
....že by s vyšším věkem zmoudřel?

Evicka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 14:16
- Nahlásit

Tu kožešinu jedině dát do čistírny. Žádný laický prostředek nepomůže. A pokud promočíš vlnu až ke kůži, tak ta ti ztrvdne a zkrabatí a nepůjde s tím nic dělat. Můj muž kdysi dávno činil kůže a je to hotová věda.A u nás se zvrací jen minimálně a když chceš žrát trávu a potom blinkat, no tak to si drahoušku buď na zahradě, dokud tě to nepřejde. Takže asi tak. Ale jinak taky výhradně na koberec.

niniel
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 14:20
- Nahlásit

Tak koukam, ze to dela vetsina psu...o tom pachu, oni zvraci i tam, kde jinde nezvraceli, takze ty pachy tam nemaji. Tak nevim, asi maji vazne radost z toho, ze to clovek musi uklizet

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 14:36
- Nahlásit

niniel
Já jsem o tom skálopevně přesvědčená, protože moje štendo je zvracecí typ (asi ví, že já to moc nemám ráda - ale u ní jsem se s tím smířila, zato kdybych měla zvracet já...), odmalička blinká, prostě co jí nesedne, to dá pryč a jelikož je rychležeroucí, tak to jde ven docela často (naposledy v neděli, dvě hromady na koberec)...

fifnucha
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 14:46
- Nahlásit

...ano, to je možné, třeba v tom vidí takovou zálibu a odplatu za něco, čím jsme je naštvali (třeba, že jsme jim nedali kousek masa od našeho obědu nebo tak něco ). Kdysi bych třeba nevěřila, jak může být takový pes chytrý a hlavně vyčůraný.....zažila jsem před několika lety jak náš pes simuloval a opravdu to bylo simulování.....jsou to občas pěkné mršky.

jeany
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 16:54
- Nahlásit

Náš pejsa hrozně rád venku sbírá "chuťovky" a pak je mu blbě a zvrací. Samozřejmě si to nechá na doma a také... na koberec. Naposledy venku sežral použitý obvaz. Naštěstí ho vyzvátil a nestalo se mu nic horšího.

*sara*.
# Zasláno: 12 Dub 2005 19:32
- Nahlásit

Tu ovčí kožešinu já dávám pravidelně do čistírny. Jinak vyčistit moc nejde.Evicka má pravdu, jinak by to ztvrdlo.
Náš zvrací , protože má srdeční vadu. Ale zvrací jen sliny, hleny a vodu. Ještě, že je tak dobrej a jde vždycky na tu dlažbu. Ale kecala bych, někdy to taky nestihl a šlo to na koberec.
Ale to kouká vždycky chudák tak provinile...

ola
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 19:37
- Nahlásit

Naše čuba zvrací taky hlavně v autě! Ale pozor! Pouze v manželově! Asi tuší,jak je na to páníček háklivej!
Naposledy,když to provedla,tak to "vyhoukala" nejdřív do jednoho rohu zavazadlového prostoru a pak,aby to tomu druhému nebylo líto,tak vyklopila hromádku ještě na druhou stranu. Manžel slzel! Uklízela jsem to pochopitelně já! Co mě ovšem dožralo-poblila i kurtovací popruhy a z těch se to hodně blbě vyplachovalo!!!

niniel
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 20:38
- Nahlásit

To, ze jsou psi pekni simulanti, moc dobre vim. Kamaradcin pes si rozrizl tlapku a kulhal jen pred ni, kdyz jsem s nim sla ja, tak behal jak camrda. Jsou to potvurky.

*sara*.
# Zasláno: 12 Dub 2005 20:50
- Nahlásit

Jsou to potvůrky. Jednou měl ten můj něco na noze,nemohl moc chodit, tak jsem to dvacetitříkilový telátko nosila. A protože ho raději mám jen na vodítku, protože se mu moc poslouchat nechce, tak jsem si řekla, že když kulhá a nemůže moc chodit, pustím ho na volno, že nikam utéci nemůže. Už mi to mohlo být nápadný, když zvednul tlapku, když čural a stál na té nemocné tlapce, na kterou nemohl ještě před chvílí došlápnout. Dopadlo to tak, že se vyčural a utíkal za kočkou, jako by mu nikdy nic nebylo.Samozřejmě když přišel, už vůbec nekulhal a nic mu nebolelo.
Prostě si ze mě dělal srandu a já na to naletěla.

Petkaka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2013 20:41
- Nahlásit

Co takhle vyčistit koberec od firmy? Já ho mám od pejska docela pročůraný, jednou za rok mi jej za 450,- vyčistí firma i se sedačkou a polštáři. Nikdy bych to sama tak nevyčistila, mohu jen doporučit. Pokud chcete kontakt tak je to firma čištění koberců Brno, ale tyto firmy jsou po celé republice

danajasa
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2013 20:57
- Nahlásit

Páč na koberci nabude dojmu,že by to eventuelně eště šlo zahrabat,dlažky hrabat nejdou nosem to děsně vrže

lamalucni
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2013 21:40
- Nahlásit

danajasa
Neblbni, to zase někdo vytáhl milijón let staré téma, jen aby si do něj nenápadně hodil reklamu

danajasa
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2013 21:58
- Nahlásit

lamalucninenápadně hodil reklamu No jasný dyk říkám-NEČISTIT ZAHRABAT

Tony
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2013 23:00
- Nahlásit

danajasa
jo zahrabat, tak proto blije zásadně do pelechu, ve kterém se dá alespoň provizorně hrabat

lamalucni
tak jasný, předpokládám, že většina zdejších čtenářů je natolik při smyslech a nebude na to klikat, každopádně téma zajímavý

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2013 00:28
- Nahlásit

Kdo z Vás ten příspěvek nahlásil?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání