| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Dub 2005 09:10
- Nahlásit
Mám psa nežravce, je to 15-ti měsíční pes velkého plemene. Nevíte prosím někdo čím ho rozežrat? Granule nežere vůbec a je schopen odejít i od vařeného masíčka. Ne, že by nežral vůbec, ale vždy jen tak půlku z dávky, někdy ani to ne (krmím 2x denně). Díky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Dub 2005 10:24
- Nahlásit
můj pesan taky nežral a od chovatele jsem dostala tip abych mu do granulí zamíchala syrovou rybu=pomohlo to! od té doby hltá jak šílenej. Rybu jsem podávala asi tak týden a postupně jsem ubírala a ubírala až začal jíst jen samotné granule
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 10:39
- Nahlásit
Já zase doporučuji zvýšenou dávku Pangaminu, ve kterém je obsaženo množství vitamínů komplexu B, včetně dalších prvků a Béčka mají mimo jiné i vliv na pozitivní chuť k jídlu a trávení. Jo a hlavně vždycky hned, jak se pes nají, tak mu tu misku s nedojezeným zbytkem vezmi. Nenechávej ji, aby si pes mohl uždibovat. Tímto způsobem pochopí, že musí celou dávku sníst najednou, jinak má smůlu. Třeba to bude z počátku drastické,ale u těchto nežravců se to vyplatí. To my máme teď problém opačný. Náš pes- obrovský žravec je teď v dietě před výstavní sezonou. A tak chudák veškerou svou energii a vynalézavost zaměřil na to, jak si něco k snědku obstarat. Takže různě šmejdí kolem kotců, jetli někde něco nespadlo, sbírá všechny drobečky v ostatních kotcích, doma vysaje každý drobek, až je mi ho chudáka líto. Tak snad se to spraví.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Dub 2005 11:03
- Nahlásit
Díky za rady, ten Pangamin bych mohla zkusit. Dávám ho, ale jen pár tabletek. Ale s tím odebíráním misky, to je vážně těžké. Já jsem ráda, že cokoli sežere. Vždycky to byl děsný nežravec, ale tak před měsícem jakžtak žrala - jedná se o fenku, ten první příspěvek jsem myslím psala všeobecně, jako že jde o psa, ale nemyslela jsem tím pohlaví, takže už jsem se začala radovat, že to snad půjde, ale pak přišlo hárání, které se tedy protáhlo a od té doby jsou problémy snad ještě větší. A to se nám také blíží výstavy, takže odebírání misky zatím zavrhuji, už teď z ní koukají kosti. Kolik tak těch tabletek bys doporučovala (váha tak 40 kg)? Díky Mája
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 12:46
- Nahlásit
Já mám zhruba desetikilového psa a pokud podávám zvýšenou dávku, tak dávám 3-4 tablety 2x denně. Takže v tvém případě bych zkusila rozdělit do dvou dávek tak po 8-10 tabletkách. Rozhodně ji nemůžeš předávkovat. Ale tvé potíže mohou pramenit i z nějakého fyziologického problému, možná s nějakou hormonální nerovnováhou, zkusila bych se poradit s veterinářem.Tím nidky nic nepokazíš a budeš mít jistotu, že tam není vážnější problém. Jiné příznaky na ní nepozoruješ? Májo, víš co taky někdy dělám. A to se teď možná někomu bude zdát jako drstický přístup, ale já to mám osvědčené, ale jen na přechodnou dobu. Prostě fenu krmím. Některé naše chovné feny přestanou třeba třetí den po porodu úplně žrát a nechcou nic, já si nemůžu dovolit u kojící feny, aby nic nejedla, a tak , jak jsem připravovala kaši pro své malé dítě, tak to dělám i pro ni, jen hustší konzistenci, aby to tolik nestékalo ze lžíce. Uvařím prostě libové i tučné maso, přílohu, zeleninu a všeco rozmixuju, přidám vitamíny, ale na takovou konzistenci, kterou fena jen polyká a nekouše a nenutí ji to zadržovat v tlamě. No a pak si dám na misku a krmím jako na běžícím páse. Ono po třeba dvou dnech takového krmení je zase všechno v normálu. Rozhodně to není standartní způsob a já ti neradím, že to máš používat, jen jsem to dala jako příklad, co mě nouze donutila vymyslet.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 00:38 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit
Májo,
já jsem zatím nikdy neměla nežravce, ale mohla by jsi zkusit recept známého, který takto rozjídá a vykrmuje psy, pokud má s nima stejné problémy jako Ty. Mrkni se na tuto stránku
http://erbak.com/PES/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=100&star t=240 a příspěvek z 20.3.05 11.38hod. Pokud bys něčemu nerozumněla, klidně tam vznes dotaz.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 08:04
- Nahlásit
Taky jsem si to přečetla, rozhodně je to zajímavý recept. Stojí za pokus. Sádlo je vynikající samo o sobě, energetická bomba, já ho vždycky jen rozpustím a zaliju s ním granule a nechám opět ztuhnout. Taky to docela funguje.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 08:23
- Nahlásit
Díky všem za rady. Ten příspěvek na stránkách p. Desenského jsem si přečetla, zní to zajímavě, ale nevim, nevím. Určitě to zkusím, ale připadá mi to spíš pro psa, který je sice hubený, ale má o jídlo zájem. Ne jako ta moje koza, která přijde k misce, jen k ní čuchne a zase odejde. Ale prostě za zkoušku nic nedam. Ještě jednou díky. Mája
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 08:37
- Nahlásit
Májo,
jak už psala Evička, zkus zajít i na tu veterinu, nechat udělat testy zda fenka opravdu netrpí třeba nějakou hormonální poruchou ....psalas, že hárání trvalo moc dlouho.... Jedna moje kámoška má čubinu, která žere strašně málo těsně před háráním a v jeho průběhu do ní to jídlo musí vysloveně cpát....po hárání má ale vždycky po problému..... Vždycky je lepší vynaložit trošku penízků za veta "zbytečně" a mít pak jistotu, že je vše v pořádku, než něco zanedbat a pak si to vyčítat....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 08:50
- Nahlásit
No, kvůli hárání jsme na veterině byly. Bylo mi sděleno, že se jedná o trv. rozštěpenou říji, kdy fenka odhárá (to bylo její první hárání) a pak si dá pár dní pauzu a začne znovu. Takže hárala v kuse (bez těch 3 dní) 2x hned za sebou. Ale to jí dělali pro jistotu sono dělohy a cytologické testy a vše bylo v pořádku. Ona totiž strašně špatně žere pořád, ale teď po těch hárání mi připadalo, že se to ještě zhoršilo. Možná jen je z toho všeho unavená (i když venku se to nijak neprojevuje) a že až se zklidní hormony, že to vrátí alespoň do starých kolejí. Začala jsem jí dávat ten Pangamin a budu přidávat tu sůl eventuelně vegetu, jak radil p. Desenský, snad jí to zvedne chuť do žrádla. Mája
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:01
- Nahlásit
Májo, přemýšlela jsem, co ještě dělám nebo jsem dělala, když některý pes nechtěl žrát. Tak jsem prostě ty granulky házela na zem, na psa, zase je brala a nutila jsem psa zábavnou formou hry, aby je snědl. Přesně jsem spočítala, kolik granulí pes snědl, pak si je odpočítala a převážila a hned jsem věděla, podle doporučeného dávkování, jak na tom pes je a kolik toho sežral. Taky to docela zabíralo.Ale to už jsou všechno jen babské rady. A s tou solí opatrně.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:28
- Nahlásit
Mě ještě napadlo, Májo, jestli má Tvoje fenka chuť do práce, tak jí zkus krmit třeba při cvičení -- za splněné povely (při jídle žádné hopsání, ale jen tak sedni, lehni, vstaň, chůze u nohy)dávej místo pamlsků to jídlo - jestli je na těch granulích, tak jí místo jedné jako pamlsku dej celou hrst....třeba to taky pomůže - držím palce
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:54
- Nahlásit
Bohužel, granule nežere vůbec. Mája
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:02
- Nahlásit
Ahojky všichni,my máme úplně stejný problém s naší mastifkou,prostě nežere.Děláme všechno pro to aby do sebe něco dostala dáváme jí zátěžové granule,přidáváme konzervy,tvaroh atd..,ale nic na ní nezabírá.Je jí také 15 měsíců a váží 59kg což je málo.Nepomáhají ani ostatní psi okolo,prostě si to klidně nechá sežrat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:29
- Nahlásit
Lidi, mně je Vás líto, já to ze svého úhlu vůbec nedokážu pochopit, když někdo napíše, že mu pes nežere..... Já mám doma dva nenažrance, kteří by mi občas sežrali i ty granule nejraději i s rukou.......
Už mě fakt na vaše problémy nenapadá nic jiného, než že když se pes do žrádla během chvilky nepustí, sebrat mu to a nechat ho prostě vyhladovět....pud sebezáchovy psu nedovolí vůbec nežrat (leda by byl nemocný).....když pes celý den nedostane žrádlo, pak prostě něco bude muset sníst.....
Jinak Májo, tak při tom cvičení fenku krm tím, co má ráda, ať do ní dostaneš aspoň něco......
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:58
- Nahlásit
Tak jsem od rána zkoušela vaše rady.Ráno dostala půl odměrky granulí a do nich syrovou rybu,koukala na to divně,sežrala tak 3/4 porce a teď jsem dvakrát dala trošku sádla(tak půl kávové lžičky)a to jsem u ní za 10 měsíců neviděla sežrala všechno a ještě na mě koukala jestli bude nášup,ale mám strach abych to nepřehnala.Nemůže jí to sádlo nějak ublížit?
Evik
Já mám 8 psů a taky se mi nikdy nestalo,že by nežraly,ba naopak, museli jsme je držet zkrátka aby nebyli jak koule,ale tohle je opravdu extrém.Pud sebezáchovy snad nemá žádný,když jsem jí sebrala žrádlo tak třeba dva dny nežrala(normálně jí kručelo v břiše),tak jsem opět zkoušela různé konzervy(psí),vařené maso,aby alespoň trochu snědla.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 15:11
- Nahlásit
Dávky sádla postupně zvyšovat. Je to čistý tuk a u psů, kteří na něj nejsou zvyklí by mohl způsobit průjem. Ale rozhodně půl kávové lžičky je málo, měla si zkusit dát na začátek alespoň dvě polévkové. A jsem ráda, že to funguje. U mě tohle nikdy nezklamalo. Dokonce se musím přiznat, že u aktivních psů používám raději tento způsob krmení než super granule. Zatím se mi to vždycky osvědčilo. A jako vedlejší produkt jsem vysledovala zlepšení kvality srsti- krásný lesk.Alespoň na naše hlaďáčky to takhle funguje.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 15:14
- Nahlásit
Hanka
Tak, Hanko, gratuluji k prvnímu úspěchu.
Sádlo ji určitě neublíží, kór v tomto množství. Maximálně může mít ze začátku běhavku, než si organismus zvykne. Zkus ji do žrádla dávat také česnekové tablety (běžně v lékárně). Podporují trávení, čistí organismus.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 15:16 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit
Hanka
A s tou srstí má Evička pravdu. Mě se na ni osvědčil olivový olej,
ale to asi není váš problém.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 15:38
- Nahlásit
Kdysi k nám do rodiny přišel pes,krásný ale vyhublý.Chovatelka se odstěhovala za hranice,psa si vzala jiná a hledala nového pána.Tak se ocitl u nás.Říkala jsem si,zvykne si,trochu ho vykrmím a zkusíme výstavy.Dříve nebyly granule,pejskům se vařilo a dost chutně.Ale on sežral s bídou půl misky a odešel.Po měsíci u nás vypadal pořád stejně a výstava se blížila.Začala jsem ho docpávat piškotama,cpala jsem mu je jak huse.Na výstavě nám napsali pes ve vychrtlé kondici.To mě dostalo a tak jsem přistoupila na radu jednoho chovatele.Rohlíky(dnes bych použila granule),rozpustit sádlo(bylo to několik lžic),zalít rohlíky a když to ztuhlo,nacpat do krku.Musím říct,že jsem měla psa mezi nohama a on si to nechal cpát do krku bez nějakého odporu.Dělala jsem to tak asi tři týdny(k tomu si sežral svojí půlmističku žrádla)a potom nastal zlom.Psovi se roztáhl žaludek,začal sám víc žrát a po tom sádle se krásně zakulatil.Na další výstavě už byla kondice v pořádku.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 15:46
- Nahlásit
Díky moc,jen doufam,že jí to nepřestane chutnat,ona je opravdu hroznáááá.Dám vědět jak pokračujem.
Evicka
Chtěla jsem se tě na něco zeptat.Mám ještě jednu mastifku je jí 9 měsíců a kousek.Asi před 3 týdny měla takový hnědý výtok,myslela jsem,že začne hárat,ale ono nic a včera jsem s ní šla na procházku a potkali jsme známou ze psem,on k ní přišel začal jí olizovat a naskakovat.Myslíš,že může hárat aniž by to bylo vidět????
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 15:56
- Nahlásit
Jo, každé hárání může být trochu jiné a průběh u každé fenky naprosto individuální. Naše babka se hárala normálním způsobem(výtok) jen asi 4 dny, pak to ustalo, ale naši psi šíleli ještě další dva týdny. Takže možná tím,že je tvoje fenka ještě tak mladá, probíhá hárání trochu jinak než až bude starčí. Takže na ni dej velký pozor. Tahle velká plemena dospívají fyzicky dosti pozdě a nežádoucí krytí by se moc a moc podepsalo na jejím zdravotním stavu a fyzické kondici.
Jo a Hani, jinak nejsem veterinář, ale za ta léta se psy jsem si musela lecos vydumat sama a na lecos přijít taky sama, včetně různých fíglů a vychytávek. Někdy je zdravý selský rozum podložený trochou znalostí lepší než sebelepší odborná příručka. Tak ať se daří. Jo a chutnat jí to asi nepřestane, ale až se to zlepší, tak jí dej pauzu. Nebo potom můžeš zkusit třeba olej, nejlépe slunečnicový. Ovšem ten má proti sádlu tu nevýhodu,že se dá olízat, aniž by musela granule pozřít. Ale je to pozitivní změna, protože každý tento tuk (sádlo,olej)má trochu jiné nutriční vlastnosti.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 16:19
- Nahlásit
Evicka
Nechtěného nakrytí se nebojím,celej den je na zahradě nebo doma a večer chodí spinkat do stáje která se zamiká a když s ní jdu na procházku tak jí mám na vodítku.
Vím,že nejsi vet.,ale máš určitě vic zkušeností než já a tak líná huba holí neštěstí.Díky moc za rady a můžu se zas na tebe obrátit až si nebudu vědět s něčím rady???
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 16:48
- Nahlásit
No samo, jak už jsem někde psala, tak rozdávat rady začátečníkům mi dělá obrovskou radost a taky to pěkně lichotí mému egu. Takže jen s důvěrou.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 16:49
- Nahlásit
Jo a mám tam taky uvedenu soukromou mailovou adresu, takže můžeš i tam. Ahoj.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 20:06
- Nahlásit
No, alespoň někomu ty rady trochu pomáhají, viď Hani. Já totiž to sádlo, nebo olej do žrádla přidávam běžně a mrcha stejně nežere. I když dneska večer to docela slupla. Měla kuřecí kůžičky, to aby to bylo tučnější, pár biskupů a ještě kousek stehna, no vařeného masa bylo asi 300 g a k tomu 2 a půl rohlíku. Nechala jen trošičku. Před tím háráním mi žrala i v noci - ráno nechtěla, takže na noc mám připraveno trochu granulí s trochou hovězího vývaru. Tak pevně doufam, že to taky sežere. Uvidíme. Ráno napíšu. Mája
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 07:28
- Nahlásit
Tak noční žraní se nekonalo. Ani k tomu nepřišla. Asi v půl druhý mi vzbudila, jak přelézala z chodby do ložnice, tak jsem se šla podívat na misku a tam vše. Tak jsem se naštvala a trochu jsem jí dle vašich rad nacpala do krku. Alespoň trošku. Ráno jsem jí zkusila dát pár piškotů, ale ani se jich nedotkla. Přitom včera ráno jich hrstičku slupla. Tak jsem jí je tam nechala na zemi a doufam, že než přijdu z práce, že alespoň to sežere. Já už se z ní zbláznim. Mája
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 08:32
- Nahlásit
Májo, pokud jí takhle vyvařuješ a ona nic nechce, tak jediný způsob, který ti v tomto případě radím, pokud je fena stoprocentně zdravá , je dát jí hladovku. Jednodenní jí absolutně neublíží, za jeden den nezhubne a občas taková očista těla je vhodná nejen pro člověka, ale i psa. Takže jí dej večer poslední krmení. Co sní, sní, pak jí to vezmi a celý následující den jí nic nedávej, max. nějaký energetický nápoj pro psa. Až další den ráno jí předlož dávku krmiva, ale běžnou, nijka zvýšenou. Pokud vše sežere, je to fajn, večer dej taky obvyklou dávku. Uvidíš, co to udělá. Prostě se toho neboj a zkus to. Já tuhle hladovku občas protáhnu třeba na 36 hodin. To by potom žrali i suchý chleba. To víš, že mám co dělat, abych to vydržela, ale pak se chuť k jídlu vrátí, pes se cítí něco jako nedožranej a bagroval by od rána do večera. Zdravému jedinci taková hladovka neuškodí. Jen pití, aby bylo dost.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 09:12
- Nahlásit
Energetický nápoj pro psa? Co to je, to jsem ještě neslyšela. To se koupí normálně ve zveráči? Mája
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 09:42
- Nahlásit
Májo, já to možná nesprávně napsala, je to iontový nápoj pro psy, koupila jsem ho u veterináře, ale bohužel si nepamatuju, jak se jmenoval. Je doporučován po operacích, v rekonvalescenci, po léčbě antibiotiky a celkově pro posílení organizmu. Možná i v lespší prodejně s potřebami by něco mohlo být.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 09:44
- Nahlásit
Dneska zrovinka jdem na veterinu na očkování, tak se samozřejmě chci na to žraní poptat a zeptám se rovnou i na ten nápoj. Díky.Mája
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 11:43
- Nahlásit
Májo,
ten nápoj je i pro lidi a jmenuje se Geladrink, u psů se to snad jmenuje Gelacan....
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 12:12
- Nahlásit
Ne, ten jsem nemyslela, je to naprosto něco jiného a je to skutečně pro psy výborné. V tomto případě by bylo podávání Gelacanu zbytečné, pes nemá žádné pohybové potíže. Ale tu hladovku jí teď, když jdete na očkování nedávej, zbytečně by si jí oslabila organizmus. Počkej tak dva týdny, až se jí imunita vrátí do normálu.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 18:24
- Nahlásit
Ahojky,tak to sádlo opravdu zabralo,dneska zase sežrala tři porce ani si nedovedete představit jak mě to potěšilo,dneska jsem jí byla u řezníka koupit další šišku sádla,dělá tady hrozně dobrý.Za týden jedem na výstavu do ČB tak jsem zvědavá co nám řeknou.Takže všem moc moc DÍKKKKKKKK
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 07:46
- Nahlásit
My také jedem za týden do ČB na výstavu a už to tuším, co nám řeknou, že by měla přibrat. A to jsem koukala na obsazení kruhů a zrovinka je přihlášeno 7 fen. Takže váham, jestli máme vůbec jet.
Jinak na veterině mi včera potvrdili, že ta nechuť k žrádlu opravdu teď nejspíš souvisí s tou hormonální změnou a dokonce mi jí ani nenaočkovali, že je to brzo po tom hárání. Což mi samozřejmě vůbec nenapadlo, no jo, člověk se pořád učí. První pes je první pes. Jo, ještě jsem se stavěla ve zverimexu pro maso a jen tak namátkou jsem se ptala na nějaké zátěžové granule, kdyby si přeci jen dala říct. Měla jsem jí s sebou, když jsme pak jely na tu veterinu, a co myslíte? V tom obchodě neodmítla ochutnat jedinou granulku, vypadala jsem jak blázen, když jsem tvrdila, že mi granule nejí. Doma k nim samozřejmě jen přičichla a odešla. Takže dneska ráno jsem se opět nakrkla a 100 g namočených granulí jsem jí zacpala do tlamy. Mája
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 08:21
- Nahlásit
Já taky jedu do českých Budějic na výstavu, vystavujem v sobotu teriery a Vy? Hanko a Májo? můžem si dát scuka.
Jo a kde se dá najít to obsazení kruhů. Docela bych se tam taky ráda jukla.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 10:31
- Nahlásit
Ahojky,my vystavujeme až v neděli,takže na sebe asi nenarazíme.
Český Budějovice - www.intercanis.cz
a jestli pojedeš i do Prahy,tak ty najdeš na www.czkynologie.cz,ale je to tam nějaký divný.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 10:48
- Nahlásit
My jedem taky v neděli - mam cane corso, takže to se vážně nepotkáme. Jedině s Hankou. Ale já budu stejně tak nervozní, že možná nevydam ani hlásku. Mája
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 10:57
- Nahlásit
Jo, teď jsem koukala ještě na tu Praha a maj to tam vážně nějaký divný. Za prvý mi to z Hanky odkazu vůbec nejde otevřít, takže tady dávam ještě jeden, z toho mi to šlo, http://www.vystavapsu.cz/ a za druhé se musí otevřít zvlášť obsazení kruhů a zvlášť obsazení tříd a tam to už vůbec nechápu - konkrétně u těch CC, možná je to jinde uvedené srozumitelněji. Mája
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 12:26
- Nahlásit
Tak to je vážně škoda, sice v neděli budeme taky v tom kraji, ale na zámku Ohrada máme speciálku, tak Vám budu alespoň držet palce. My tam jdeme se psem do třídy vítězů, je tam sám, takže není co řešit. To na speciálku jsem zvědavá víc. Navíc máme na obou výstavách zahraniční rozhodčí, v sobotu Rakušanku a v neděli Ira. Tak se těším. Holky, tak se držte.
A titul CC znamená čekatelství Klubového šampiona, takže se zadává pouze na Klubových výstavách. Takže to rozhodně není případ MVP Praha. Hlavně klid, dívat se pozorně kolem sebe, jaké fígle používají jiní, pokud možno stát co nejblíže stolku rozhodčích, aby vám neuniklo nic z jeho rozhodování a pokud bude své posudky říkat nahlas, tak nic lepšího si nemůžete přát.Hlavně držte své psy v klidu a nenervujte. Všechna nervozita se přenáší na vašeho psa. Nejlepší je mít ho po celou dobu v přepravce, pokud je na ni zvyklý. No však si pak napíšem, jak jsme dopadli.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 12:47
- Nahlásit
Jé, jestli jsi narážela na to moje CC, tak to byla zkratka pro Cane Corso. Jinak dík za rady, ale právě s tou nervozitou mám děsný problém a ta moje je na mně docela dost závislá, tak z toho mam pěknej vítr, abych jí nějak moc nerozhodila. Zatim jsme absolvovaly jen jednu výstavu a to klubovou na Mácháči. Jenže tam to bylo takové volné a když už to se mnou začalo pěkně lomcovat, šla jsem se uklidnit stranou na deku. Ještě ke všemu posuzoval Hořák (tedy nevim jak vy, ale co jsem zjistila, tak většinou ho moc nemají rádi), ale mě tam strašně pomohl tím, jak si ze všeho a ze všech dělal srandičky. No, teď rozhodně žádné extra umístění nečekam. Fakt je kost a kůže. Mája
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 12:57
- Nahlásit
Májo, tak aspoň vidíš, jak jsem pitomá a jakým směrem se ubíraly moje dedukce. No je fakt, že u tvého plemene by měl být feny pořádný kus. Díky té hubenosti bude mít handicap, no tak uvidíš.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 13:37
- Nahlásit
Mě se tam připletlo do adresy to "ALE",takže se omlouvám.
Májo,neměj vůbec strach,oni tě tam neukousnou a pokud budeš chtít tak se můžem někde sejít.Já mám mám taky molosa Anglickýho mastifa.Pojedeš na klubovku do Mlad. Bol. 14.5??
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 14:17
- Nahlásit
Sejít se klidně můžem, koukala jsem vy máte kruh 9, my 8, tak to možná budem vedle sebe. Do MB nejedem, my máme výstavu v Plzni, což je od nás kousek, tak pojedem tam. Mája
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 14:24
- Nahlásit
Tak fajn,mě určitě poznáš,budu mít tu nejmenší feňuli a číslo 1732.Holky jak to vlastně posuzujou ,když mám Bettku o 4měsíce mladší než jsou ostatní v kruhu??
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 14:27
- Nahlásit
Hani, v jaké jsi třídě? To může být rozhodující.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 14:37
- Nahlásit
V mladých,mám bude 10měs. a tim ostatnim 14-15měs.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 14:49
- Nahlásit
No podle mně to už v té konkrétní třídě dle věku nerozdělujou. Ale já byla zatím jen na jedné výstavě, na té klubovce, jak už jsem psala a tam naší madam bylo 8 měsíců. Ale ty fenky byly v té třídě celkem stejné. To bylo v dorostu a tam je kratší rozmezí 6-9 měsíců. V těch mladých je to horší. Teď jsme taky v mladých, ale Ebi bude 15 měsíců, i když tím nežráním na to nevypadá. Mája
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 15:03
- Nahlásit
No já byla taky jen na jedný,sice mezinárodce,ale tam jsem byla v dorostu a hlavně sama,teď tam budem tři,no možná dvě,protože fenča mamči začne asi každým dnem hárat(ta napravená nežravka,když jí naučíme žrát,že nejni tak hubená,začne hárat,má to máma,ale pech).Od Václavíka jsem měla posudek dobrej všechno nej.
|
Mája
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 08:37
- Nahlásit
Tak jsem to dopracovala tak, jak jste mi tady psaly a radily, tedy jí to cpu do čumy. A musim říct, no možná jsem si to jen vsugerovala, protože to chci vidět, ale řekla bych, že už je to na ní maličko poznat. Namočim 2 rohlíky do sádla a přidam trochu vývaru a to jí nacpu ráno a večer, pak jí dam jen tak maso. To většinou zdlábla, tedy alespoň teď přes víkend. No a uvidíme, možná koncen týdne přidam ještě půlku nebo celý rohlík a to by bylo, aby se jí ten žaludek neroztáhl. I když manžel mi straší, aby to takhle nebylo napořád, ale já pevně doufam v to s tím roztažením žaludku a že pak začne sama.
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 10:10
- Nahlásit
Ahojky,mě se čubina taky zdála za dva dny taková oplácanější,to je tím sádlem.Tak vydrž a uvidíš,že na výstavě to bude dobý.
|