| Autor |
Zpráva |
Barica
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:12
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenosti s nějakými přírodními či bylinnými přípravky proti blechám a klíšťatům? Neexistuje nějaký prostředek založený třeba na kombinaci nějakých esenciálních olejů, které by udělaly stejnou službu, jako ty věčné chemickké frontliny apod.?
Někde jsem četla o teatree oilu v kombinaci ještě minimálně s jedním olejem, ale žádné zkušenosti s tím zatím nemám...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:20 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Barica
já dávám dlouhodobě pangamín, od klíšťat máme pokoj, ale ze zkušenosti na blechy to nefunguje. Tam nám zabraj až biokill.
Jinak myslím, že ty oleje jsou z rozmarýnu a citronely, máty a myslím toho tea tree
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:26
- Nahlásit
existuje přípravek s názvem Verminex, který je čistě na přírodní bázi palmového a eukalyptového oleje. Klíšťata a blechy si na něj nedokáží vytvořit rezistenci, při styku s přípravkem se udusí. U dlouhosrstých psů ovšem přípravek zanechává bílé stopy na srsti a po každém koupání či zmoknutí se musí obnovovat
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:30
- Nahlásit
Jeden recept mám, ale sama používám pipety - víceméně z pohodlnosti
Takže tady je:
2 citróny
2 lžíce rozmarýnového oleje
0.75 l vařící vody
Postup - citrón rozkrájet a rozmačkat, přimíchat rozmarýnový olej, přelít vodou a nechat 24h stát; pak se přecedí do rozprašovače a můžeš používat. Ještě lze přidat i cedrový olej. Jo a je to jen proti klíšťatům.
Pak taky existuje rostlina, která prý odpuzuje hmyz (údajně i jako živá na zahrádce): Blešník úplavičný (Pulicaria Dysenterica)
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:35
- Nahlásit
RoSa
ten je pěknej Tedy ten recept
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:41
- Nahlásit
fromeli
no však jsi Ty s tou citronelou a rozmarýnem nebyla od něj až tak daleko
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:47
- Nahlásit
Já jsem nedávno koupila z Baron.cz kapky Melaflon, zatím klíště žádné a fenka hezky voní
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 15:42
- Nahlásit
Barica
proti klíšťákům Teatree Oil (funguje i u lidí, stačí potřít "pulsující" místa na těla jako třeba parfémem, i když to tak nevoní ...), ale blešky nevím zda funguje...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 15:50
- Nahlásit
fromeli
Co je vlastně ten pangamin?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 15:52
- Nahlásit
Mucholabka
vitamin B (kvasnice...)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 15:56
- Nahlásit
blanulinka1
Aha. Já vždycky dávám b-komplex. Ono to jako pomáhá proti parazitům?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 16:03
- Nahlásit
jj, nějak jim ta krev nechutná...neptej se mě proč, nejsem chemik či co, ale je to tak, i u lidí ..., vedlejším účinkem ale může být přibírání na váze...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 16:10
- Nahlásit
Já vždycky dávám b-komplex.
Mucholabka
já dávám pangamín bifi plus, je to i na střeva a to plus je pupalka
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:20
- Nahlásit
tak jsem si objednala kapky Metaflon a pevne verim, ze budou spolehlive fungovat ! cenove vychazeji hooodne slusne, oproti Frontlinu apod...
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 08:21
- Nahlásit
Jsou třeba ty kapky nebo ten recept bezpečné pro březí fenu? Chemické spot-ony se mi zdají nebezpečné tak nevím co zvolit, hlavně teda proti klíšťatům, kterých je teď spousta všude.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 08:35 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
ahoj, mně jedna chovatelka poradila eukaliptový olejíček nakapat na obojek a fakt to pomáhá ale bacha, je pro psy jedovatej, takže my ho máme opravdu jenom na obojku do lesa
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 13:19
- Nahlásit
ankaras
Díky za odpověď. A co ten teatrea? To je taky tak stim? A jak až moc jedovatý?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 19:34
- Nahlásit
decka diky,potrebuju neco pro hajana a kiltix mi vubec fakt nepomohl,z hajana to pekne pada ty klistata a ten ten teatree olej,nevadi to psovy,treba,ze ho to nespali na kuzi?dik za odpoved a podivam se jeste na ten metaflon
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 21:47
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s obojkem či spotem od Héry?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 07:17 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
abych řekla pravdu tak netuším jak moc je jedovatý, mně to bylo tak řečeno, tak my nakapali na obojek tak 5 kapek a dávam pozor aby třeba při nasazování jí nepřišel do čumáku, jinak sice to není přírodní , každému pomáhá něco jiného, pořád jsem nevěděla co koupit, ale nakonec jsem koupila BOB MARTIN je tam 6 tubiček , takže je to na tři měsíce a vyšlo 450
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2009 10:25
- Nahlásit
Kelly
s obojkem či spotem od Héry?
já se spotem pro štěně. Já i kluk - tejden vyrážku a kašel. 5ti měsíční štěndo nežralo, jen spalo 1,5 dne. Hroznej smrad. Klíště bylo stejně. Stříkáme biokill (s blechou na obrázku) a zatím dobrý.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:22
- Nahlásit
já používám ode dneska Héry line on,má to účinkovat proti klíšťatum blecham komárům.. jsem zvědavý na účinek.líbí se mi že na návodu není zmíněn jediný nežádoucí účinek naproti frontlinu kde jich byl kotel-letěl do koše,navíc co mě zarazilo že se u něj(frnt) nedělaly žádný testy bezpečnosti přípravku nebo co,humus.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 21:51
- Nahlásit
Na udajne alergickou fenu pouzivam Bylinný obojek Trixie a kdyz pomalicku prestava fungovat pridam na obojek znamku AromaPet Flea and Tick Control a pak kdyz to prestava fungovat vymenim obojek a pak znamku...
Zadna alergie se neprojevila a takto to i funguje.
Kamarad pouziva jen obojek a je spokojeny. U meho druheho psa tento obojek vubec nefungoval.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 13:53
- Nahlásit
tak musím říct že ten můj přípravek vážně funguje. od aplikace jediný klíště krom jednoho který sem dneska našel ještě nezakously
|
ťapka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:08
- Nahlásit
my používáme obojek Herba Max a je to úplně v poho! používám ho jak u malé fenky teriéra, tak u našeho velkého křížence Maxe (něco jako labrador), blešky žádný i když si neustále hrajem s ostatními pséky, klíšťata taky dobrý. Cena je taky dobrá a hlavě žádná chemie! Kupuju ho na http://www.chovatelske-potreby-cb.cz/krmiva-pro-ps y/antiparazitni-obojek-herba-max.html
|