Falco
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2006 17:01
- Nahlásit
Můj pes je am.kokršpaněl blond 9,5 roku. Má úplně světlou krémovou podsadu a zlaté až rezavé (na hřbětě) krycí chlupy. Stříhám ho strojkem cca 1x za 2-3 měsíce.
Naposledy jsem ho stříhala 15.6. Na konci června prodělal operaci nádoru v uchu, po které se dobře zotavil. Při tom jsme mu nechali odstranit velkou bradavici na zádech, operační místo bylo vyholeno až na kůži.
Dnes jsem ho ostříhala (krycí chlupy byly 2-3 cm dlouhé) a zjistila jsem:
1. Srst byla mnohem méně kvalitní než při minulém stříhání, i podstatně řidší.
2. Operační místo na hřbětě zarostlo podsadou velmi řídce, takže po ostříhání krycí srsti je patrné jako výrazně tmavší místo.
3. Na horní části krku se po ostříhání objevilo cca 10 skvrnek o velikosti čočky, kde je podsada výrazně tmavší (a zdá se mi řidší). Není tam žádná vyrážka, strupy a ani ho to nesvrbí.
Zdá se, že se v posledních měsících z nějakého důvodu zhoršila kvalita srsti. Krmím ProPlanem light kuře s rýží (lososa by taky rád, ale ten sklon k nadváze...), dostává Chasoton nebo Caniviton Forte a pupalkový olej (půl lžičky 1x za dva dny). Nejsem si vůbec vědoma žádné změny režimu, kromě té operace. Nebydlíme u vody, takže se venku nekoupal a doma ho koupu vždy jen před stříháním.
Je možné, že se to přes zimu zlepší (roste asi hustší srst)? Nebo je to už věkem?
Ráda si přečtu všechny vaše rady. Díky.
|