Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ještě nehárala
Autor Zpráva
ovcackove
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:48
- Nahlásit

Přeji pěkný den. Mám dotaz, ohledně hárání fenky. Je to ovčanda a ještě se nehárala. Je ji 19 měsíců. Veterinář říkal, že je to v klidu, že má ještě čas. Já bych chtěla vědět, zda existuje nějaké vyšetření, zda s tím máte někdo zkušenost. Její sestra se hárala už v 9 měs., jsou pořád spolu (sestra se hárala už 2x)a tahle zatím nic. Děkuji mnohokrát za odpověď.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 16:09
- Nahlásit

naše daisy začala hárat v 14 měsících... je to hodně individuální... stejně jako s ženami

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 16:25
- Nahlásit

ono je to skutečně individuální a u větších plemen fenky často hárají později, ale kdyby se fenečka nerozhárala do dvou let, možná už by stálo za to navštívit veta a nechat udělat vyšetření, jestli má ty "ženské orgány" všechny OK. Už jsem to tu v jiném fóru psala....moje kamarádka má fenku velkého plemene a kolem druhého roku věku fenky jí taky bylo divné, že ještě nehárala, šli k vetovi a ten zjistil, že se fenka narodila bez dělohy.....
Tím tě ale nechci strašit...stejně jako u lidí jsou případy, kdy žena dostane první měsíčky třeba až v 18 letech, tak i u psů se vyskytují případy opožděného hárání. Má to co dělat s hormony.

leon
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 16:42
- Nahlásit

Nám taky veterinář řekl, že máme čekat, že to je různé, někdy to přijde i po roce a půl. Prý máme čekat, někdy fena prý hárá ve dvou letech. Do dvou let se prý nemáme nějak vzrušovat, teprve pak by se muselo udělat vyšetření. Taky mám obavu. Mé fence byl rok, její sestry z minulého vrhu háraly v sedmi, v osmi měsících a ona pořád nic.Docela mi straší Evik.
Nejdivnější je, že minulé pondělí se objevila malá načervenalá kapka a od té doby nic, nerozhárala se.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 17:43
- Nahlásit

leon

i to první hárání může vypadat všelijak. Je to fakt o hormonech. Vždyť se jenom podívej na lidi...kolik ženských trpí hormonálními poruchami, na jejichž základě třeba menstruují příliš často nebo zase téměř ne...intenzita je také skoro u každé ženy jiná. No a stejně tak je to s těma čubama....Taky má každá ten hormonální cyklus trošku jinačí a nelze to paušalizovat a myslet si, že když sestry té Tvé háraly v 7 měsících, tak že ona není normální
Nedělejte z toho hárání takovou vědu. A to s tím, že fenka té mé kámošky nemá dělohu, s tím jsem nechtěla nikoho strašit. Co vím, nevyskytuje se to u psů příliš často, stejně jako u lidí je těch případů pomálu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 18:30
- Nahlásit

Zrovínka v sobotu mi známá na klubovce říkala, že její fenka ještě nehárala, a to má dva roky.

leon
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 19:13
- Nahlásit

Evik
Já už jsem tak zblblá, že už si přeju jen aby začala hárat i za cenu, že nepojedeme na výstavu do MB
No nějak to snad dopadne a někdy začne, holt se zatím nebudu vzrušovat.

ovcackove
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:49
- Nahlásit

Mnohokrát všem děkuji za odpovědi a za podporu. Budeme tedy čekat a uvidíme. Ještě jednou díky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání