Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Délka hárání
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 12:13
- Nahlásit

Dá se říct,jak dlouho fenky hárají.Nikde jsem délka napsanou nenašla.Díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 12:14
- Nahlásit

abby
zhruba 3 týdny

abby
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 12:29
- Nahlásit

fromeli

díky Myslela jsem si,že tak 3-4 týdny.Včera jsem se o tom bavila s jednou pejskařkou na procházce,jejíž fenka taky poprvé hárá a ona tvrdila něco o 6 týdnech.Tak jsem se snažila najít odpověď v moudrých knihách,co mám doma a zjistila jsem,že tam nic takového není.

Shadow
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 12:59
- Nahlásit

taky bych se zeptala...Čárlís teďka hárá, je to první hárání, začla asi minulý úterý, takže dnes je to asi 13 den, ale už dobrejch pět dní z ní nic neteče, vůbec nic, je normální že to bylo takhle krátký?? Samozřejmě jí do konce těch tří týdnů hodlám dál hlídat a něchodit na cvičák..díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 13:16
- Nahlásit

Shadow
podle mě první hárání bývá často neobvyklé.

Shadow
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 13:20
- Nahlásit

fromeli
Dík, mám ještě teda pořád hlídat? nebo už ve středu můžu na cvičák??

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

Shadow
no já bych asi ty tři neděle hlídala.

A jak se k ní chovaj pejsci na procházce?

Shadow
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 13:35
- Nahlásit

fromeli
no my jich moc nepotkáváme, jsme vesnice, a chodíme po polích, loukách, lesích, ale mám strach protože na cvičáku je jeden strašnej puberťák je to přerostlá šeltie a pořád na ní naskakuje, proto jsme tam teď nemohli chodit, jinak tam nikdo tak nadrženej není...

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 14:41
- Nahlásit

abby
upřímknš první hárání je fakt mazec - moje feňule v podstatě hárala 3 týdny reálně (začala 1.7.) ale lehce barví a voní doteď - tzn. dva měsíce :/ Už to nebaví ani ji ani mě, holt když teď kamarádce hlídám psa a ten ji chce pořád zneužívat - naštěstí se nedá

abby
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 15:15
- Nahlásit

Shadow

U nás to je cca 12 dní a skoro celou dobu jen lehounce špinila.Ale posledních pár dní krvácí opravdu hodně.Nejhorší bylo,že nebyl vubec nateklá a nic,takže jsme na to přišli více méně náhodou.Ale ta feňule,co jsme ji potkali včera byla nateklá hrozně.

Ptám se víceméně pro to,že za týden jedeme na dovču.Takže doufám,že nebude už moc krvácet.JInak hlídáme ji pořád a jak hárá,tak k sobě ani psa nepustí.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 16:14
- Nahlásit

fromeli

díky Myslela jsem si,že tak 3-4 týdny.Včera jsem se o tom bavila s jednou pejskařkou na procházce,jejíž fenka taky poprvé hárá a ona tvrdila něco o 6 týdnech.Tak jsem se snažila najít odpověď v moudrých knihách,co mám doma a zjistila jsem,že tam nic takového není.

no 6 týdnů je takový blbý... na hárání dlouho na březost krátko ))

abby
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 16:15
- Nahlásit

milovnikpejsku

Ona ta fenka nehárala tak dlouho.Jenom si to ta holka myslela,že to tak dlouho trvá

wensday
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 16:20
- Nahlásit

Shadow
na cvičák ještě nechoď, naše daisa hárala 3 týdny / to jako že přestala barvit / a teď v neděli - 14 dní potom jsme byli na cvičáku a psi byli jako šílení. Cvičitelka říkala, že to cítěj až 3 týdny po hárání, stálo to za to, oni za ní chodili, ona byla nervní a pořád se po nich oháněla, takže jsme přestávky radši trávili v "izolaci", jinak by se tam snad porvali. A to venku na ni psi už nereagují.
Jinak vet říkal, to co jste tu už psali, že první hárání je prostě divočina a může bejt úplně jakýkoliv. tahle naše fena třeba první týden hárání vůbec nevoněla psům a to barvila normálně, my dokonce ten první týden byli na psím táboře a úplně v poho........

abby
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 16:51
- Nahlásit

wensday

My taky prvních deset dnů nic.Kdyby se nechovala jinak,tak na to ani nepříjdem.Psi po ní nejeli a vlastně to špinění ani nešlo poznat.Až teď se rozhárala.A to se měli pejsánci jako diví

JanaK
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 07:57
- Nahlásit

Prosím o radu - mám 19měs. jezevčici a hárala poprvé v roku letos v lednu, pak po druhé v červnu a dnes jsem ji v pelíšku objevila dvě kapky krve. Jsem vystrašená - copak už zase může hárat?? Máte někdo podobné zkušenosti??
Díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 08:00
- Nahlásit

JanaK
a myslíš, že nemůže mít nějaké zranění? Třeba rozříznutou tlapku nebo prostě něco, z čeho ta krev pochází?

Na další hárání by bylo brzo a asi bych raděj skákla na veterinu, kdybych zase nějakou kapku krve objevila.
A co jinak? Pije a čůrá normálně? Není víc unavená? Nemá teplotu?

JanaK
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 08:40
- Nahlásit

Fromeli:
díky za odpověď, neměla jsem po ránu mnoho času ji důkladně prohlédnout, ale zraněná snad není, jinak jsem u ní nic neobvyklého nezpozorovala. Včera byla v pohodě, chutná ji, pije a čůrá taky normálka. Uvidím odpoledne a kdybych ještě někde nějakou kapku našla, raději zajdeme na veterinu.

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:44
- Nahlásit

asi blba otazka....ale jak poznam ze vubec zacala harat...asi bych se mela stydet...sandynce je dneska 5let a zrovna by mela harat....ale nikde ani kapka, ani neni spinava, ani nijak zvetsena...jen se casteji lize. tak nevim jestli to teprv prijde nebo uz hara a jen se tak dokonale cisti ze sem an nic neprisla...posledni harani se nam asi o 2 mesice zpozdilo...

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:48
- Nahlásit

nika00
no naše holka se začne olizovat, venku značkovat a pak hárat
Jelikož s náma spí v posteli, nemám problém na to přijít.

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:52
- Nahlásit

fromeli
tak to zavidim....
sandy znackuje celej rok....
a i kdyz ma ty nejplodnejsi dny, tak se psum nikdy nenastavuje a vzdycky pred nima spis utika.navic psum voni taky porad i kdyz enhara......mam takovou putku takze faaaaaaaakt neviiim

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:59
- Nahlásit

znackuje celej rok
no naše občas taky značkuje, ale tohle je fakt na každým druhým metru

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání