Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / problém se srstí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
lenkasovisova
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:34
- Nahlásit

tříletá fenka leonbergra, má problémy se srstí. Vypadáto joko po kousnutí hmyzem, které si rozškrabe a poté to zahnisá. Problém se vyskytne vzdy v období po hárání. Blechy nemá a pravidelně používám FROLINE. Prosím poraďte někdo, jak se toho zbavit a necpat do psa antibiotika.
Díky moc

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:42
- Nahlásit

zkuste používat šampon, který nedráždí pokožku a je přímo určený pro pejsky, kteří mají citlivou kůži

lenkasovisova
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:45
- Nahlásit

Ten používívám, přímo od zvěrolékaře, ale přeto se to dvakrát ročně objevuje.Ale i přeto nemáte nějaký tip na šampón, už jsem vyskoušela kde co. Dík

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:49
- Nahlásit

a byli jste na vyšetření? Může to být i nějaká choroba vnitřních orgánů

lenkasovisova
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:53
- Nahlásit

Na vyšetření jsme byli, bylo nám řečeno, že se jedná o alergickou reakci na kousnutí blechy. Ale pes blechy nemá a boudu pravidelně každých čtrnáct dní desinfikuju.

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:55
- Nahlásit

tak mu zkuste na to dávat heřmánkový čaj, myslím, že tím nic nepokazíte

lenkasovisova
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:00
- Nahlásit

Díky, určitě to zkusím.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:16
- Nahlásit

Co žere? Moje oblíbená obligátní otázka.

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 06:26
- Nahlásit

lenkasovisova
co zkusit jinej přípravek na blechy? Třeba Biokill? Myslím, že bude šetrnější než Frontline.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:09
- Nahlásit

Já bych zkusila nejdřív vyměnit Frontline, mě se po něm pes taky šíleně drbal, stačilo začít dávat Advantix a máme pokoj.

Frog
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:16
- Nahlásit

lenkasovisova
Nekoupal se pejsek v poslední době? Mě říkala paní co má novofundlánďáka, že její fence se dělají tyhle stroupky a následně hnis po koupání. Že prý jak má dlouhé chlupy, tak se kůže pod nima zapaří. Že ji vždycky musí pořádně osušit. Nejvíc prý na to trpí na krku a hrudníku.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:09
- Nahlásit

Můj NO na to trpí na zádi a na hrudníku zespod. Má to z blbého žrádla, ale prý to může být i z travin a tak všemožně ze všeho

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:41
- Nahlásit

A já se přidám k Mucholabce. Co žere?

Psina trpěla problémy s kůží (a ušima) několik let. Plísně, záněty, alergické reakce na kousnutí blechou ... Po změně žrádla (vyloučení hovězího masa a žrádla, obsahujícího sójová svinstva a barviva) máme klid. Ne nadarmo se říká, že kůže je obrazem vnitřního stavu těla. Pes nemusí být vyloženě alergický, ale pokud mu nějaká složka potravy nesedí, oslabuje to tělo. A když se k tomu přidají hormonální změny při hárání, organismus si s tím prostě neporadí.

Heřmánkový čaj - zkuste ho opatrně, trošku. Někteří psi jsou na heřmánek alergičtí.

lenkasovisova
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 20:29
- Nahlásit

Všem moc děkuju, žere granule od Acany, pro velká plemena.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 21:14
- Nahlásit

Doporučila bych Bento Kronen nebo Pro Plan lososovou. Zkusit se může všechno.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 23:23
- Nahlásit

pro plan losos - moc mňam mňam mňam říkají naše labradoří holky

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 06:23
- Nahlásit

no a já bych řekla - masooooooooo

ita
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 11:36
- Nahlásit

tosca
*Po změně žrádla (vyloučení hovězího masa a žrádla, obsahujícího sójová svinstva a barviva) máme klid. *
...to jakože jiné granule nebo opravdové maso a přílohu?? řeším totiž kožní drbací problému už skoro půl roku...u psa

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 11:40
- Nahlásit

ita
řekla bych, že tosca krmí masem

ita
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 12:46
- Nahlásit

fromeli
jo, díky, už jsem se bála, že se dozvím, že na kožní problémy jsou přece -tydlety- granule, zaručeně vyrobené z kvalitního masa atd. Jenže po vyloučení hovězího masa zbývá kuřecí - to by šlo, je laciné. Nebo máte jiný tip?

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 12:49 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

ita
když sem uvažovala o alergii mé fenky, která nakonec nebyla alergií na žrádlo, ani žádnou jinou, tak mi vet řekl, že pokud chci začít "testovat" alergeny na normálním jídlem, je asi nejlepší začít rybou+rýží a pak postupně přidat jednu další věc a počkat a pak další a počkat.......

ita
a u Tvého hafa byl stanoven problém - hovězí maso?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 14:31
- Nahlásit

ita
Nevím jak tosca, já krmím alergičku masem a jsem v pohodě. Vlastně jo, vzpomínám, tosca asi taky maso. Ale můžu dávat všechny druhy. Kuřecí čtvrtky, hovězí moc ne, je drahé. Vepřové žebra holky milujou, můžou ukousávat a trhat maso. Vepřové hlavy jsou pro ně taky zábavné a masa je tam dost, lalok, najde se občas i levný bůček. A co je nejlepší, při granulích jsou opřád hladové, ale když se velká psice jeden den nacpe masem, druhý den si jen trochu ďobne a nacpe se zase až tak za tři dny.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:20
- Nahlásit

lenkasovisova
My měli teď v srpnu úplně stejný problém.Pejska jsme měli bohužel na hlídání 14 dní a přivezli si ho s tím co popisuješ. Odblešili jsme, vrátili se zpět na naši oblíbenou stravu(syrové maso) a pomohla tinktura z třezalky a nějaký zázračný krém pro lidi ( myslím, že s ozonem ), název přesně nevím.Po dvou dnech zmizeli ty pupínky a zhruby po týdnu i strupy.Už máme pokoj, ale myslala jsem, že se toho nezbavíme.

Barica
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 12:57
- Nahlásit

I ja ted resim stejny problem u jorksira, jednu chvili uz to bylo lepsi, ted je zase osypana a navic se strasne drbe..., zkousela jsem ji na to davat mesickovou tinkturu, ale ta to jeste vice rozdrazdila, budu muset vyzkouset trezalku!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:02
- Nahlásit

Pastelka
s ozonem? Hele sorry, nechci být hnusná, ale víš co je ozon? je to velice nestabilní plyn. Díky tomu může působit jako desinficiens na stejném způsobu jako peroxid vodíku-tipovala bych spíš něco na té bázi.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:04
- Nahlásit

Barica
ty tinktury se musej ředit!

Pokud si to dělala, tak beru zpět

Jinak pokud je to spíš suchá, nemokvá to, tak bych zkusila třezalkový nebo měsíčkový olej, to trochu i okolí zvlhčí.

booobika
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:03
- Nahlásit

Nedávno jsem tu řešila velice podobný problém. Pomohla mast Betadine v kombinaci s dezinfekcí a zklidňujícím heřmánkovým obkladem, převazovala jsem 2-3x denně. Do té doby nic a bylo to čím dál horší a hodně ošklivé.

Barica
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:52
- Nahlásit

fromeli

tak to jsem nevedela, ze se tinktury musi ředit, to my nikdo neřekl?! ach jo...
musim rici, ze jsem z toho uz docela silena, protoze nic nepomaha a je to cim dal horsi a ja se porad snazim oddalit to nasazeni antibiotik, ale kdybych alespon videla nejake zlepseni, preci ji nemuzu nechat takhle trapit?! ikdyz bych rekla, ze se drbe mene, ale vyrazky je stale vice...
nejvice asi pomaha hypermanganova koupel s kapkami grepu, ale nesmim to moc prehanet, jen 2x denne, jinak se ji to asi zapari a je to jeste horsi...
nejdriv to vypadalo, ze je to treba vysusovat - bila napln vyrazky - ale kdyz to vysusuju, tak je to horsi, tak jsem ji na to namazala od Biodermy lehky krem na ekkzemy (muzou to i miminka) ale vypada to, ze ani mastit to nelze, zase zhorseni, takze uz fakt nevim?!...

co je ta mast Betadine?

a kde se da sehnat třezalkovy olej? ja to zkoušela v lekarnach i bylinařství, ale nikde to nemají...

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:20
- Nahlásit

Barica
třezalkový olej nebo jinak Jánův olej kupuju v bylinkářství, tady v Praze ho maj (např. v Kotvě). Jinak bys mohla zkusit obchůdky se zdravou výživou apod.

pama
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:40
- Nahlásit

Barica
Já to mažu olejíčkem z grepového semínka. Kupuju v bylinkové lékárně, ale mohli by ho mít i v normální. Má antibakteriální účinky, mažu 1x denně a vždy to po 2-3 dnech zabere. Ale jestli už to máte dlouhodobě, navštívila bych veta.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání