| Autor |
Zpráva |
beatleman
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 15:51
- Nahlásit
Zdravím všechny, prosím o radu, mám 13ti měsíčního NO, do nedávna baštil jedna radost, od mala jsem ho krmil ACANOU, rostl a přibíral. Nyní, je to tak od července, začal hubnout, ACANA mu vůbec nejela. Veterinář udělal testy ze stolice a sdělil mi, že mu chybí jakási lákta, která napomáhá zpracovat bílkoviny. Takže prej přejít na jinou stravu s nízkým obsahem bílkovin. Hovězí mu taky prej prospěje. Je nějaká možnost jak mu ty trávicí látky dodávat externě? Prej takový léky nejsou. Zatím krmím Bonem Maxi, moc mu chutná a baští jak prokopnutej. Díky
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:39
- Nahlásit
Asi bych zkusila přejít na vařenou stravu.U vařené jde upravovat poměr bílkovinné složky(masa,vajíčka,tvaroh ap) a nebílkov.(těstovin,vločky)
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:49
- Nahlásit
beatleman
nechci ti mluvit do výběru granulí, ale Bono je krmivo vhodné tak leda pro potkany.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:55 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
Lájoš
tak to se pleteš, v polsku to zkoušely a nyní tam a v celém pobaltí hrozí ekologická katastrofa, protože tam vymřeli všichni hlodavci...prej nikdo neví proč
Jinak bílkoviny jsou tráveny v tenkém střevě pomocí proteázy, takže dle mého laického názoru by nebylo od věci přidávat k žrádlu třeba Kreon nebo Panzytrat podle stupně postižení pankreatu........aké je důležité, jestli to pan MvDR jen odhadl nebo nějak relevantně diagnostikoval....jaké vyšetření jste podstoupili???
Ale radil bych se obrátit na odborníka a zkusil bych tu doma připravovnou stravu.....
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:06
- Nahlásit
Trotelchen
To určitě nemohlo být způsobeno bonem . Před pár lety jsem chovala potkany ve velkém (pro labiny), při krmení granulemi ( zkoušela jsem králičí), zrním, nebo kuchyňskými zbytky měli ve vrhu tak 3-5 mladých a docela špatně zabřezávali. Pak jsme přešli na bono a naráz se začalo rodit okolo 10 mladých . V Polsku by tím pádem musela být populační exploze
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:16
- Nahlásit
Lájoš
NESOUHLAS, JD O TO, ŽE PO 50 GENERACÍCH DOJDE K TOTÁLNÍMU SELHÁNÍ IMUNITNÍHO APARÁTU A TOLIK GENERACÍ JSI URČO NEODCHOVALA
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:37
- Nahlásit
Trotelchen
jo, tak tím by to mohlo být
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 19:01
- Nahlásit
beatleman
matlali jsme tu nesmysly, tak vypichnu to důležité:
Jinak bílkoviny jsou tráveny v tenkém střevě pomocí proteázy, takže dle mého laického názoru by nebylo od věci přidávat k žrádlu třeba Kreon nebo Panzytrat podle stupně postižení pankreatu........aké je důležité, jestli to pan MvDR jen odhadl nebo nějak relevantně diagnostikoval....jaké vyšetření jste podstoupili???
|
beatleman
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:45
- Nahlásit
Jo přesně to ten doktor povídal o nějaký áze a že na to léky nejsou, že prej dietní krmivo s nízkým obsahem bílkovin. Prostě jsem mu přinesl hovno on to poslal do laborky a pak říkal že tuky tam nejsou coš je dobrý ale že mu schází ta proteáza. No já nevím jestli se tohle dá z hovna zjistit. Ale ještě půjdem na krev a tu budou dělat v laborcece kterou dobře znám a dělaj tam dobře. No to BONO objednávám přímo u výrobce, je to FIT MAXI, takže žádnej kaufland. Co ta nová řada No1 PREMIUM, naslišeli jste o ní něco???
|