Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Cestovat s nemocným psem??
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 12:50
- Nahlásit

Mám takový dotaz, včera naše feňule měla zimnici a horký čumák, tak mi to nedalo a jela jsem s ní k vetovi, ten jí naměřil vysokou teplotu. Píchnul jí antibiotika a dnes jdeme na kontrolu a znovu na injekci. Problém je v tom, že máme jet na víkend do hor, kde máme zamluvený penzion a moc jsme se tam těšili. Feňule je zřejmě nastydlá, má zvětšené uzliny na krku. Vet mi výlet ani nezakázal, ani nepovolil, jen ji prý (když už pojedeme) nemáme zatěžovat dlouhými túrami. Ke všemu u nás začalo pršet a počasí je na nic. Nám to nevadí, ale mám starost o psa. Co mi poradíte? Nemám ji kam dát na hlídání a stejně by mi tam chyběla. Můžu jí výletem ohrozit? Vůbec nevím, z čeho může být nemocná, vždyť zas taková zima není a bydlí s námi v domě. Jen jsem si vzpomněla, že jsem jí před nedávnem vyndala několik klíšťat, může to mít souvislost s tou teplotou?? Vet mi k tomu nic konkrétního neřekl. Máme jet????????

dejavu
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 12:55
- Nahlásit

Souvislost s klistetem to mit muze, nechala bych ji udelat test na borelie a radsi s ni zustala doma, pokud bude brat ATB, tak je lepsi, kdyz ji bude lecit jeden doktor, kteremu veris.
Nemocneho pejska jsem nevozila na cesty, ale kdyz jsem nekam prevazela nemocne decko, ac bylo v suchu a teple, vzdy se mi prevozem zhorsilo.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 12:55 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Máme jet????????
Gája
to musíš rozhodnout sama
Já osobně bych jela jen v případě, že by tam byla poblíž nějaká vet klinika, vyžádala bych si u veta dokumentaci, co přesně ji ordinoval.
Ale pokud vet neví, co to je, tak bych asi víkend oželela.

Na druhou stranu, když nebude fence dobře, tak stejně hor neužijete.......

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:01 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

dejavu
fromeli
vet se vyjádřil ve smyslu, pokud bude mít nižší teplotu, tak by se to dalo... dnes jí chce píchnout ATB na 48 hodin a na neděli by mi pro ni dal léky... stále jsem na pochybách. Dnes ráno už vypadala mnohem lépe, jen se trošku chvěla, ale byla veselá a žrala.. Nechci si nic vyčítat, ale taky nechci zklamat manžela, kterému tento výlet slibuji celý rok. Děti jsou na táboře a tak jsme to trošku chtěli využít pro sebe, protože to tak nějak asi potřebujeme. Babo, raď!!

abby
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:10
- Nahlásit

Gája

Uvidíš sama,jak na tom bude. Ale Fromeli má pravdu,pokud jí nebude dobře,tak si ten výlet stejně nužijete.Zkus navrhnout manželovi jiný lákající program,který můžete dělta i doma

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:16
- Nahlásit

abby
Zkus navrhnout manželovi jiný lákající program,který můžete dělta i doma

.... tak to teda nevím jaký (kromě uklízení, vaření, žehlení, praní, sekání trávy, natírání plotu, stavění krbu.... můžeš mi poradit

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:26
- Nahlásit

Na hlídání ji nemocnou asi nikam nedáš.

Hafina
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:27
- Nahlásit

Gája
tento, ehm....koukat společně ne televizi???

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:29
- Nahlásit

Mucholabka
ani zdravou, s tím mám trošku problém...

Hafina
Výborně, to mně nenapadlo... nevíš co dávají???

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:48
- Nahlásit

ani zdravou, s tím mám trošku problém...
japato?

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:01
- Nahlásit

Mucholabka
áále, to víš, v nouzi poznáš přítele....
a v rodině pejskaře nemáme

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:03
- Nahlásit

tak na hotel s ní, ne?

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:08
- Nahlásit

Mucholabka
Už tam byla jednou a když by bylo nejhůř tak asi jo, ale raději ji taháme všude s sebou... ještě mám jednu fajn sousedku, ale nechci ji příliš využívat..., ale nestěžuju si a jsem ráda, když je s náma. V Chorvatsku s námi nebyla a pořád jsem ji měla v hlavě...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:12
- Nahlásit

Gája
to znám. Ale tahat s sebou němčoura je přece jen trochu větší zátěž- i pro nervy

abby
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:15
- Nahlásit

Gája

A co takhle celej den strávenej v posteli

Záleží,jestli jí nevadí cestování,cizí prostředí.pokud ne,tak ji sebou vem.Ale každopádně si zjisti,kde je tam nějaká veterina,kdyby se to zhoršilo.Ona bude určitě radši s váma než někde jinde.I když jí není dobře.A pejsani se z toho rychle vylížou

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:18
- Nahlásit

Mucholabka
Rozhodnu se podle toho, jak jí bude a ještě dám řeč s vetem.... Kdyby se jí přitížilo, nejedeme tak daleko. Cesta trvá tak cca 1 hoďku. Při nejhorším se vrátíme. Teď u nás zase vykouklo sluníčko, ještě to zvážíme...

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:22
- Nahlásit

abby
cestování jí vůbec nevadí, jezdí s námi od malička a zvládá to fakt dobře, navíc jedeme do krásné přírody a jak už jsem psala, když by bylo nejhůř, tak se vrátíme. Přes víkend u nás funguje pohotovost, ale stejně nevím, kdo bude sloužit. Tak je vlastně jedno, ke kterému vetovi půjdu. Je dost možné, že ten náš oblíbený, službu mít nebude...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání