| Autor |
Zpráva |
Pet
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:02 - Změnil/a: Pet
- Nahlásit
Muj 5lety trpaslici jezevcik zacal posledni dobou odlehcovat zadni levou koncetinu. Pri hrach se psy, nebo pokud jde na voditku u nohy, tak to nedela, ale kdyz jde na volno a neni zrovna necim zaujaty, chodi po trech - zadni levou nadlehcuje a nedoslapuje na ni. Pry by se mohlo jednat o luxaci pately. Nemate s tim nekdo zkusenosti? A jaka je lecba?
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:11
- Nahlásit
Pet
mohlo jednat o luxaci pately
může a nemusí a každý, kdo ti odpoví tahá možné diagnosy z klobouku, přesný důvod kulhání Ti řekne jen veterinář, pak je možno ptát se po zkušenostech
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:25 - Změnil/a: Pet
- Nahlásit
jindriska
A o co jineho se tedy muze jednat? Zadne poraneni koncetiny nemel, je v dobre kondici, osvaleny.
Ptam se pouze informativne, k vetovi samozrejme pujdeme. Chodime do Brna k MVDr. Snasilovi, takze tam by rozhodne nemel byt problem.
Sonduji spis lehce dopredu, abych vedela na co se prip. pripravit.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:42
- Nahlásit
Pet
A nemohl si treba do tapky zapichnout osten.Jsou to potvory a dokazou zalezt tak,ze nejsou videt
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:55
- Nahlásit
Můj Píďa nosíval zadní tlapičku. On má problémy s plotýnkou, tak myslím, že to má z toho. Ptala jsem se kdysi veta, a on řekl, že to malá plemena dělávají, ať to neřeším, pokud s tím nemá jiný problém. Nikdy jsem to ale u jiného psa neviděla, až teď čtu, že nejsme sami.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 22:17
- Nahlásit
Pet
Dlouho jsem tohle řešila s naší fenkou. Zkušený veterinář pozná luxaci pouhým vyšetřením, není třeba žádný rentgen. Náš veterinář luxaci vyloučil hned a to skáče po třech docela často a od mala. Takže jsme vysledovali, že má citlivější lůžko jednoho drápku. Pokud má drápek delší a je nucena více se o něj opírat při chůzi tak poskakuje po třech. Když má drápky čerstvě ostříhané, tak to tolik nedělá.
Jinak to může být cokoliv, jak píše třeba abby zapíchnutý osten. Veterinář nám říkal, že i malý střep zaroste tak dokonale do polštářku, není vidět ani na rentgenu, ale přitom při určité poloze při došlapu píchne. Může to být opravdu cokoliv.
Držím palečky, ať to není nic vážného.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:41
- Nahlásit
Pet
Neskočil třeba nějak špatně? naše fenka jako prcek taky špatně skočila z postele a týden si takhle nadlehčovala zadní nožku. byli jsme u veta, ale samozřejmě pokaždé, když se měla projít po ordinaci, aby se na ní vet podívat, chodila předpisově. Jen co jsme vyšli ven, už zase hup hup...Po týdnu to přestalo.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 08:02
- Nahlásit
Pet
nám když se objevilo kulhání, tak to bylo od bolavých zádíček, nebo teď kulhá kvůli zánětu v patě, kde je ten nešťastný tíhový váček a fenečka si zase natáhla sval při divokém skoku za balónkem a taky nožku nazdvihovala. Nebo právě když měl osinku, na to bacha, mršky prorůstají dále do nohy. Hodně štěstí, ať to nic není.
|
Pet
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 08:41
- Nahlásit
Moc diky Vam vsem.
Neni to nic z posledni doby, nejaky mesic uz to u nej pozoruju, ale driv jsem tomu prilis pozornosti nevenovala, svadela jsem to prave treba na citlive kolem drapku, nebo odreny polstarek atp. Ale nic takoveho-akutniho-to nebude. Kdyz jde v klidu, beha po zahrade, hraje si- aniomylem nenadlehcuje, ale takove to klusani na volno po nejake lesni ceste, to nadlehcuje.
Ani bych se u jezevcika nedivila, ze to muze byt zacinajici problem s plotynkami I kdyz on je jeste na jezevcika mlady, bezmala 6 let, to nic neni. A skace jak camrda, tak snad ne
Uvidime, moc diky za zkusenosti, dam pak vedet co nam bylo.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:33
- Nahlásit
Pet
O odlehčování zadní nožky u malého plemene bych mohla psát romány. Fakt je, že to chce veterináře, ten by měl vyloučit ortopedické problémy a to ostatní se obvykle časem vyřeší samo. Když nebudete mít jistotu o správnosti diagnózy, navštivte jich víc, náš problém se vyřešil po roce a kolečku u pěti vetů.
|