Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / štípnutí vosou
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:03
- Nahlásit

Berryho cca před půl hodinou štípla vosa - těsně nad oko. má to nateklý,oko neotevře,je to tak trochu alergik (alergie kožní,potravní) - poraďte,co dělat,aby otok splasknul? Díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:07
- Nahlásit

Chladit, pokud máš doma nějaký antihistaminikum, tak mu ho dej - tavegyl, claritin, zodac.........

Mar3
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:09
- Nahlásit

fromeli
bohužel nemáme doma nic-nikdo u nás není nijak alergickej nebo citlivej
chladím,ale moc to nepmáhá

díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:11
- Nahlásit

Mar3
vosa by snad nemusela být takový problém, snad...

Kdyby začal blinkat nebo se Ti něco nezdálo, raděj jeď na veterinu. Co třeba zkusit nějakého souseda?

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:13
- Nahlásit

Jinak nám vet řekl kontrolovat barvu sliznic (doufám, že to píšu správně). Ale Michelle alergická je.

Mar3
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:14
- Nahlásit

fromeli
hmm ve 22:13 by mě poslali víš kam.......nic,jdu chladit a pozorovat...díky za pomoc...

Mar3
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:15
- Nahlásit

fromeli
barvu? a jaká bude když to bude špatně????

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:17
- Nahlásit

Mar3
no právě to doluju z makovice, ale myslím, že říkal koukat do tlamy na barvu pysků, aby barva nešla do modra, nenatýkal jazyk.......

hmm ve 22:13 by mě poslali víš kam
zoufalá doba si žádá zoufalé činy.

Jdu držet palce do postele, kde mám vyhřívací jezevčí dečku
Tak š´tastné splaskávání.

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:30 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Mar3
neplašákuj !!!!! držim palce, ať do rána splaskne !
Já myslím, že se kontroluje rekace sliznice po stlačení, jak je prokrvená a zda se rychle vrátí do původní barvy, taky celková barva.

younglady
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 23:47
- Nahlásit

Mar3
Narovinu já být tebou tak sem hned na veterině. Abbynu štípla vosa jednou do čenichu - na veterině jí dali injekci a měla to v pohodě do dvou hodin. Kámoščinýho psa píchla vosy, dala mu jen dithiaden a měl to nateklý dva dny.

Mar3
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 07:05
- Nahlásit

younglady
hmm já mu nedala nic.......ale teď ráno už to oko trochu otevře, má tam boulu ak blázen,to jó,ale už né tak nafouklou,oko 3/4 už otevře.....tak snad to bude dobrý.....

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 15:50
- Nahlásit

tak jak je Berroušovi?

younglady
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:55
- Nahlásit

Mar3
tak snad bude pesan v pohodě. Pokud by se ti to ale stalo znova a to někde v oblasti čenichu nebo krku, tak rychle vyraž na veterinu. Jistota je jistota

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 16:57
- Nahlásit

tak jsem našla téma, kam napsat to, co se nám přihodilo o víkendu....Sice nás neštípla vosa, ale moc k tomu asi nechybělo...
Náš mlaďoch má děsnou zálibu v lovení jakéhokoli hmyzu. Pokud to jenom leze, nemá potřebu si s tím hrát a rovnou to sežere, ale pokud "to" lítá, snaží se o stošest, aby příslušného hmyzáka ulovil... Už bych ani snad nespočítala vosy, které mu v mé nepřítomnosti či nepozornosti padly za oběť a poštípán byl přitom jen asi 4x... Včera ale ulovil sršně! Nenačapala jsem ho při činu, jinak bych mu to pochopitelně včas zatrhla. Mám panickou hrůzu z toho, co by se mohlo stát, kdyby dostal pigáro do čumáku či do krku....
Miláček byl ale naštěstí rychlejší než ta lítací potvora....mrtvolku doslova čerstvě "vykuchaného" a oslintaného asi 4cenťákového sršně jsem našla na zápraží ve vchodu do domu. Už jsem se viděla na veterině se psem, ale na té mrtvolce bylo vidět, že to žihadlo ani nestihl vytáhnout...díkybohu...
Tak se ptám....Taky máte takhle pošahaný psy, nebo mám takového cvoka jenom já?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 17:23
- Nahlásit

Evik
Jé, já to taky dělám-teda Aša, probůh. Ve čtvrtek jsem si dělala s Buckou mini stopečku a pak dostala Aša lekci poslušnosti, aby na mě nezapomněla, jenom jako chůzi u nohy, obraty, sedni lehnia podobné ci*ovinky. A při štěkání na povel kolem nás letěla vosa, hned bylo po štěkání i po celé poslušnosti, začala klapat po vose, nereagovala na oslovení jménem, pak ji chytla, spapala, odříhla si a začala se ošívat a ohánět se po vlastním boku, kam ji před půl rokem píchla vosa, když jim rozrýpala hnízdo to bylo zas na jaře u rybníka, chtěla skočit do vody, ale potkala vosí hnízdo v zemi. Já to nevěděla, tak jsem ji tam nechala rýt, ale začaly vylítávat vosy. Aša se má, má srst, i když zrovna línala. Já s Marcelem jsme se dali na úprk a volali k sobě Ašu, ale ta musela papat vosy pak teda s kňučením přiběhla, vytahala jsem jí vosy z boku-na každém boku jedna, a šli jsme pryč. Od té doby když jdeme kolem toho místa, ošívá se po bocích a kouká si na ně jednou v lese kolem nás lítala vosa, Aši tentokrát zdrhla, ale najednou cítím bolest a mrazení v podpažku-měla jsem krátké tričečko, a vosa si vesele dřepí s žihadlem v téhle citlivé oblasti. Marcel se mi smál-buď ráda, že tě nekousl zajíc, v tu chvíli vyběhl z podrostu Aši před čumákem a ona samozřejmě za ním co se týče vos je Aša fakt akční. A když jsme hubili vosy, které se nám zahnízdily v baráku blízko jejich kotce, to byla taky sranda, musela jsem ji dát dovnitř a dva dny pak zbloudilé vosy přilítávaly k hnízdu, tak Aša nemohla být v boudě Týjo, ale naštěstí musím zaklepat ŤUK ŤUK sršeň tady ještě nebyl.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 17:29
- Nahlásit

Mucholabka

tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo má psa "hmyzolova"
Náš Akouš taky jednou vyhrabal vosí hnízdo...pomáhala jsem tetě o senách a Akou ši mezitím rejdil po louce a hrabal myšky...já v domnění, že hrabe myš, jsem ho právě taky nechala, ale zrovna to byly vosy...Taky dostal do kožichu....do čumáku naštěstí žádnou, ale z kožichu jsem mu je vymotávala pár minut a sama přitom taky dostala....
Akušák je ale nepoučitelný a kdyby nějaké hnízdo našel, šel by do toho znova tupounek

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 17:43
- Nahlásit

Evik
Akouš je ten mladší? V tomhle je můj pes taky neopučitelný. Máme my dvě štěstí, že ti čoklíci nejsou na hmyz alergičtí bychom se asi nedoplatily.
My máme zahradu bez plotu deset metrů od hlavní cesty, strejda zahradu bez plotu hned u cesty a navíc panickou hrůzu ze psů-spíš se jich štítí. Před chvilkou jsem slyšela slaboučké "Mucholabko?" Kouknu z okna, co kdo chce, a tam Aša pochoduje a občůrává a strejda stál jak prkno s rukama nahoru Ony mají vzadu svůj koteček s boudičkou, ale pár planěk ještě chybí, děláme to z bývalého záhonku na okurky už od května a furt nejsme schopní to dodělat. Jenže Aša jak teď hárá je nejaká všímavější a šla na výlet
Jednou šla takhle na výlet v noci a uvelebila se u hlavních dveří. Ještě že jsem odcházela z baráku jako první

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 07:04
- Nahlásit

Mucholabka

jojo, Akouš je ten mladší. Griffča starší - to je ten útulkáček.
Akouš si co se týče hmyzu samozřejmě dá říct, když jsem u toho, stačí mi jedno důrazné "NEsmíš!" a nechá hmyzáka naživu...sice krouží kolem, ale netroufne si přes zákaz....Pokud u toho ovšem nejsem....tak by se klidně lovem těch hmyzů uživil
Griffča naštěstí hmyz nebaští...ten má zas zálibu ve slimácích a hlemýždích Pár už mu jich taky padlo za oběť.....poprvé, když musel držet dietu z důvodu průjmu, a tak dostával jen "suchou rýži", kterou ovšem odmítal jíst....tak šel na šneky...No a při dalších příležitostech už jen tak asi pro "chuť"

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání