| Autor |
Zpráva |
barby
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 13:28
- Nahlásit
Prosim Vas nemate niekto nejake "ludove rady" ako odvodnit psika? ide o yoksira so zvacsenzm srdieckom. strasne chrapci a zalieva sa vodou. u vet bol, ale chcela by som aj nejake prirodne recepty. dakujem pekne.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 13:32
- Nahlásit
barby
Obávám se, že kromě léků není nic. Léky psa odvodní a současně huntují ledviny. Ale asi není jiné cesty.
|
barby
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 13:50
- Nahlásit
Vsak to, ze vet jej predpisal nejake lieky na odvodnenie -neviem ake /je to kamaratkyn pes/, ale ona z toho vrcia krv - tak to vlastne nemoze, lebo jej to skodi. tak hladame nieco prirodne. Bez liekov sa jej zalievaju plucka a s liekmi vraca krv. tak je to take o nicom. a proste sa nejak nechceme zmierit s tym ze nic sa neda.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 14:42
- Nahlásit
barby
no nějaký bylinky se asi daj použít, ale u takhle malýho pejska si netroufnu nadávkovat.
Asi by šla Aralka vznešená (echinopanax elatum) - kardiovaskulární choroby, srdeční rytmus, vysoký tlak, močopudný účinek, počátky diabetu, tinktura se dávkuje 15-30 kapek za den u psů.
Bude toho víc, ale já teď spěchám z práce, vezmu si knížku dom a pokud budu mít čas, tak to sem dopíšu večer.
|
barby
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 15:48
- Nahlásit
Fakt budem vdacna za kazdu radu.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 21:17
- Nahlásit
Tak sem v knížce našla ještě tyto dvě bylinky, co se mi tak nejvíc pozdávají.
Kakaovník (theobroma cacao) - opět močopudný účinek, při otocích ledvinového a srdečního původu, stimuluje srdeční činnost...... tady se podává práškované semeno 0,1-0,25 g 2-3x denně
Přeslička rolní (eguisetum arvense) - močopudný a desinfekční účinek při srdeční nedostatečnosti projevující se otoky........ tady se připravuje odvar, dávka je 1-2g
Psala jsem raději i latinské názvy, aby nedošlo v překladu k omylu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 07:40
- Nahlásit
fromeli
Samotnou mě zajímá, jestli ty bylinky opravdu mohou pomoci. Ona voda na plicích je opravdu hnus, pejska absolutně vyřadí ze života, znemožní mu dýchání, způsobuje kašel, dávení, no zkrátka, jako když vám zaskočí.
Mám osobní psí zkušenost a dávky léků se musely rapidně zvyšovat až už to bylo neúnosné.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:56
- Nahlásit
Nechci vás děsit, ale voda na plicích je už velmi vážné stádium nemoci a je třeba zvážit, zda a jak dlouho necháte pejska trpět.
Z homeo je na srdíčko a odvodnění Virgaura D3, D4 (zlatobýl - Solidago virgaura). Jinak se dávají tablety Dimazon, to ale není homeo ani bylinky. Také je pak dobrý čaj z kopřivy a třezalky - je to tedy spíš na močové cesty, nicméně diureticky to působí a odvádí z těla nadbytečnou vodu a sůl, čímž odlehčuje srdci. Březový čaj čistí ledviny. Hlavně žádnou sůl!
|
barby
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:20
- Nahlásit
RoSa
psik sa zatial netrapi. je vcelku zivy na to ze je chory. beha hra sa, chuti mu papat, len ked vela beha tak chrci.
Dakujem za vsetky rady.
len teraz neviem kde zacat. )
a inac ked uz sa tak vyznate v tych bylinkach mohli by ste mi poradit aj nieco na kvasinky - to pre zmenu ma moj psik medzi prstami. A fakt dakujem za rady
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 11:57
- Nahlásit
Garfield
to nezaručím, čerpala jsem z knížky.
Osobně naštěstí s tímhle nemám problém, ale jinak na bylinky nedám dopustit.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:00
- Nahlásit
barby
koukni sem, docela se to tu řešilo
|