Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vyléční - léčitel - alternativní medicína
Autor Zpráva
Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 08:56
- Nahlásit

Zkoušel někdy někdo touto metodou vyléčit svého psa??? A mělo to nějaký výsledek, tedy zlepšení? Spousta lidí se tako léčí, někdo se výlečí, někomu se jen uleví, na někoho to třeba nepůsobí vůbec. Já jen, že to již zkouším se svou čubinou. Pomalu spějeme k artróze patních kloubů zadních končetin. Vet doporučil operaci, ale jiný vet řekl, že cena neodpovídá adekvátnímu výsledku. Tak mě jen zajímá, zda má někdo s touto metodu nějaký úspěch, buď na sobě či svém miláčkovi. Moje máma se tomuto léčení věnuje již několik let, ale přeci jen není to takový odborník, ale zatím to od soboty zkoušíme. Pak až se domluví se svým učitelem, velkým mágem (který to prý u lidí umí vyléčit, nebo spíš zastavit), tak půjde čubina k němu! No zkusit se má všechno že, případně na operaci můžeme jít kdykoli.

Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 09:09
- Nahlásit

O psovi vyléčeném léčitelem jsem dosud neslyšela, ale o lidech ano a sama jsem byla úspěšným pokusným králíkem, takže říkám, zkusit se může všechno, ale medicínské postupy bych kvůli alternativní medicíně vůbec nezavrhovala.

Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 09:33
- Nahlásit

Garfield
Já samozřejmě klasické medicínské postupy nezavrhuji, však jsem psala, že na operaci může jít vždycky. Ale nejprve zkusíme tuto možnost a uvidíme. Sama máma mi řikala, že na operaci stejnak bude muset jít, že je tato léčba pouze taková úleva od bolesti.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:38
- Nahlásit

Já mám čerstvou zkušenost s alternativní léčbou a akupunkturou.Mám No 18 měs,.od 5 měs. růstové problémy,střídavě kulhala na všechny nohy.V 9 měs. RTG,prý panostitida a DKK,ale zas nic tak hrozného,na dnešní dobu prý v normě.Po půl roce navrhoval vet kontrolní RTG.Zrovna to vyšlo,že čuba už zas cca 3 týdny kulhala na zadní.Tentokrát jsem jí nedala nic,že uvidím co a jak.Po RTG bylo řečeno,že nález je celkem stejný,žádné artrotické změny,prostě žádná trága.Na bolest by prý ani nic nedal a nechal to být.Já to vydržela ještě týden a pak mi hráblo.jelikož to bylo furt stejný.Šla jsem na veterinu,aby jí píchli Metacam a dali mi Ještě Movalis asi na týden.Když prý to nepomůže,navrhl vet denervaci.To mě nenadchlo,v 18 měsících a s nic extra nálezem mi to přišlo dost radikální.Dostala jsem kontakt na pana Sychru,který léčí i koně a zvířata.Nic mi nesliboval,říkal,že se někdy může stát,že to nezabere.Dal jí nějaké bylinky co jí nejvíc seděly a jednu akupunkturní jehlu asi na 10 minut.To bylo v 16 hod. a už večer se mi čuba zdála lepší,ale myslela jsem,že je to spíš zbožné přání.Nicméně do 3 dnů bylo po obtížích a čuba je jak nová.Byly jsme tam ješte za týden na akupuntuře a stav je stále dobrý.Možná je to náhoda,ale spíš ne.Taky nezavrhuju klasickou medicínu,ale než bych nechala psa operovat(když to teda není tak akutní),zkusím vše včetně zaříkávání.

Petra
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:41
- Nahlásit

určitě to zkuste já znám několik hmatů akupresury pro koně na koliku a pomáháto

Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:47
- Nahlásit

davidkova renata
My zatím zkoušíme reiky nebo raiky, nevim jak se to píše, absolutně se v tom nevyznám. Máma jí jakoby předává energii do nožiček a celkově jí zahřívá ty špatná místa a vyhazuje je pryč. Hodně laicky popsáno. Zajímavé je, že na to různě reaguje čubina, něco se jí nelíbí, chvílema je jí to příjemné a tak. Tarinka druhá čubina si natáhla stehení sval a tak jí také nahřívala a ta držela jak přibitá, jakoby věděla, že se jí potom bude chodit líp. Ne že by okamžitě přestala kulhat, ale chodilo se jí líp.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:59
- Nahlásit

Jo,to mi taky někdo nabízel,určitě to špatný nebude,ale pak z toho sešlo.Já teda bych zkusila všechno možný,protože když to nezabere,určitě to neuškodí.Pokud to fakt není něco akutního,chemii a operaci můžeš nasadit vždycky.
kolikrát stačí uvolnit nějaký spasmus a tělo si pak poradí už samo.Mě stál vet tisíce(a vo tom to je!) a nic.Je pravda,že dělal RTG,to bych si bez toho zas netroufla,ale jinak nic ..
Jestli jsi z Prahy,můžu ti poslat kontakt když budeš chtít.

Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:02
- Nahlásit

davidkova renata
Díky, jsem od Prahy, zatím na léčbu mám mámu a pak to zkusí její učitel. V případě neúspěchu bych tě o ten kontakt požádala a zkusila zase jiný léčitele.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:05
- Nahlásit

Meggi
Ok,kdyby něco ,písni a držíme palečky,ať je vám brzo líp!

Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:12
- Nahlásit

davidkova renata
Díky moc!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání