Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Barva nosní houby
Autor Zpráva
ola
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 09:11
- Nahlásit

Moje boxice,která by měla mít černou nosní houbu, má teď už nějakou dobu jakoby narůžovělý střed čenichu?! Na podzim to neměla! Čím to je? Žádné zdravotní problémy nemá. Zmizí to samo? Je to přes zimu normální? Co mám přidávat za vitamíny atd.,aby byl čenich opět krásně černý??? Předem díky za odpovědi vás zkušenějších!

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 09:27
- Nahlásit

Nejsem vůbec zkušenější, ale shodou okolností jsem v sobotu mluvila z jednou známou. Její 5ti letá maltézačka má čenich růžovej skoro jako štěnda než se jim dobarví. Ptala jsem se jí čím to je. Ona mi říkala, že ho má odřenej. Ale to se mi moc nezdá. Nevypadal odřenej, ale jakoby vybledlej. Tak nevím.

ola
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 09:44
- Nahlásit

Já si taky myslela,že si ho odřela. Všude čuchá,ale taky občas vyhrabe nějakou tu "zákopovou" jámu a v ní pak ňufe čumákem. Jenže od toho to asi není. Povrch čenichu jinak vypadá normálně,jen ve středu je jakoby narůžovělé srdíčko?!

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 11:07
- Nahlásit

Olo,skoč do zveráku a kup mořské řasy.Přípravků je víc,měli by ti poradit aspoň tam,případně ti je objednat,nebo je bude mít veterinář.Přidávají se do krmiva a určitě zlepšení zaznamenáš.

Mirka
# Zasláno: 5 Dub 2005 12:07
- Nahlásit

Mám úplně stejný problém. Mám jezevčíka a ten má prostředek čumáčku taky světlý. A bylo mi řečeno, že se s tím moc dělat nedá. Přidáváme mořskou řasu od firmy Sanal ale ta je prý slabá tak budu kupovat jinou, ale teď si nevzpomenu na firmu. A ještě to chce chodit hodně na sluníčko, to prý také pomáhá. Já už jsem se taky ptala všude možně, protože mě to dost trápí, protože jsem kvůli tomu dostali na výstavě velmi dobrý a bylo to právě kvůli tomu nosu. Kdybyste na něco přišli tak by mě to taky zajímalo.

ola
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 16:58
- Nahlásit

Všem díky za rady!!! Mořskou řasu koupím,jen nevím který výrobek by byl nejlepší. Ptala jsem se dokonce u nás v lékarně a tam mi nabídli přípravek s obsahem chlorely-ovšem se skořicovou příchutí. Vznesla jsem dotaz,zda není i bez skořice. Prý ano,ale proč?! Když jsem řekla,že čubě by asi skořice nejela,tak na mne lékárnice zírala s pusou dokořán. Myslíte,že nevadí,že je to přípavek pro lidi? Snad by to mělo být o to lepší nebo ne?(Střední balení stojí cca 220,- Kč.)

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 17:02
- Nahlásit

Radeji kup zvireci .... nemohu si vzpomenout, ale znama jeden takovy pripravek davala - zkusim se zeptat na zancku. Sannal je vyborny mimo jine i na srst. Ale je opravdu slabsi. Ale hledejte, urcite neco objevite. I kdyz pokud chybi pigment zcela, nikdy to nebude ono. Jsou totiz menave cumaky, ktere po urcitou dobu roku jsou tmave, pak treba pored haranim zesvetlaji a pak zase ztmavnou. Zeptejte se chovatele, jestli se to zrovna ui vaseho zvirete nemuze vyskytnout. U maltika, ktery ma svetly cumak bych to videla spis jako problem s pigmentaci, ktery u nich muze byt ....

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 17:32
- Nahlásit

Sanal jsou spíš bombony než vitamíny.Někde jsem četla,že jsou dva druhy řas a na pigmentaci jsou ty druhý,bohužel nevím jaký,myslím že zelený.Ještě se to chce poptat.Zkusila bych i toho veta.Jinak jsem viděla na výstavě,jak holčina maluje čumec čivavě řasenkou.

ola
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 18:23
- Nahlásit

Řasenkou? Tak to je dobrý! To já bych boxerce musela čumec namočit do krému na boty ! To by ovšem bylo opatření jen do chvíle,než by mrskla jazykem. Jinak mně to samozřejmě nevadí,ale koncem dubna máme jít na svod dorostu,tak mám obavy,že nás za to "vykopnou"

haha
# Zasláno: 5 Dub 2005 18:27
- Nahlásit

no čumák bych mu řasenkou fakt nebarvila , některý je maj černý jiný růžový muj pes má černej z růžovejma flekama a myslim že je mu to fuk i tak je hezkej

Mirka
# Zasláno: 5 Dub 2005 20:54
- Nahlásit

Když jsme byli na svodu tak si toho ani nevšimli a do posudku nám napsali, že nos je v pořádku. Ale na výstavě to docela zkoumali, takže nám napsali nedostatečná pigmentace nosní houby a ocenění velmi dobrý.
Já jsem taky přemýšlela, že mu to nečím natřu. Tu řasenku jsou zkoušela, ale vůbec nedržela, nebo prý natřít lihovou fixou, ale do toho se mi moc nechce.
Zítra nebo pozítří jdu k veterináři koupit si tu řasu tak se kouknu co to je za značku a kdyžtak napíšu.

Locco
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 22:16
- Nahlásit

Nase telatko si na podzim sedrelo cumak o drevena vrata za kterymi byl jedly chlupaty pes. I kdyz se to pak konecne zahojilo, ma to misto ruzove. Nastesti nam to opravdu nevadi chov se ho netyka

ola
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 08:40
- Nahlásit

Zjistila jsem z netu zatím dva přípravky,které doporučují pro lepší pigmentaci, a to "PRO" ŘASA (125g za 150,-) a Gelacan plus champion (150g za 190,-),takže mrknu u nás v zoo obchůdku,co mi řeknou tam a uvidím. Každopádně svod je za 14dní a to je asi krátká doba na to,aby čumec zčernal! Je zvláštní,že ještě na podzim ho měla krásně černej?! Depigmentace nosní houby je už od štěněte nebo se to dá "získat" i postupem času?

Mirka
# Zasláno: 6 Dub 2005 09:30
- Nahlásit

Můj pes ho měl jako štěňátko úplně černý. Ale říká se, že některým psů zesvětlá přes zimu - tzv. sněhový nos a pak v létě když je hodně sluníčka tak zase zčerná.

ola
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 14:05
- Nahlásit

Tak jsem zajela k vetovi a ten mi poradil Biopolym (www.bioalgeen.cz). Bohužel ho zrovna neměl,ale objedná mi ho a příští týden si ho vyzvednu. Prý měl v ordinaci golden retrievra,kterýmu zrůžověl celý čenich a po tomhle výrobku (pochopila jsem,že to jsou kapky) byl OK. Takže,kdo měl o tohle téma zájem,tak to je tak vše co jsem zjistila. Jinak všem díky za rady! Přeju hezký den vám i vašim chlupatým miláčkům.

Mirka
# Zasláno: 6 Dub 2005 19:42
- Nahlásit

Já jsem byla taky u veta a ten mi doporučil mořskou řasu od firmy Canina, ale bohužel ji taky neměl takže si tam budu muset někdy dojít.

ola
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 13:08
- Nahlásit

Pro Mirku :
Tak dnes jsem si k vetoj zajela pro ten Biopolym. Je to lahvička cca 150ml a stála 90,- Kč. Po otevření jsem zjistila,že to teda dost nechutně smrdí,ale dává se toho poměrně málo,tak to snad čuba nepozná! Uvidíme jestli to bude mít pozitivní vliv na ten její čeníšek! Doufám,že jo! Taky mi vet radil,abych dávala mrkev! Tu tedy dávám,ale ne pravidelně. Pokud si dobře pamatuju,tak ty máš jezevčíka,takže můžeš dávat mrkve taky kolik chceš. Jinak se prý nemá dávat moc mrkve psům se světlou srstí,protože pak "oranžovatí",což u nás zrovna vůbec nevadí. Spíš naopak!

Mirka
# Zasláno: 12 Dub 2005 17:39
- Nahlásit

Já jsem taky jednu dobu dávala mrkev a docela hodně. Nos mu sice neztmavnul, ale byl krásně hnědý a lesklý.
Já ještě tu řasu nemám, pořád to u veta vázne, tak jsem si ji objednala na netu, ale nevím kdy přijde. Stějně mu do výstavy čumák neztmavne, jedeme 23.4. a 30.4. tak doufám, že si toho rozhodčí nebudou moc všímat.

Anonymní
# Zasláno: 12 Dub 2005 18:12
- Nahlásit

Mrkev obsahuje karoten a kůže (i srst) se po ní barví do oranžova.Čumák po ní nezčerná.To se říkávalo dříve,než k nám dorazila zmíněná řasa.

ola
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2005 19:27
- Nahlásit

Pro Mirku :
My jdeme 23.4. na svod,takže když koukám na datum vaší výstavy,tak to bude pro nás všechny náročný den! Přeju vám ať dopadnete co nejlépe! Já teď do čuby láduju ty kapky (kape se to na granule-sežrala je bez problému-pro přehlušení zápachu jsem přidala kousek romadúru !),mrkev a pangamin,aby srst byla nej... Je nádherně lesklá a na sluníčku zrovna hází prasátka,takže taky doufám,že to na svodu ocení a na čumec moc koukat nebudou!

Mirka
# Zasláno: 15 Dub 2005 08:29
- Nahlásit

Ola:
ten pangamin si koupila normálně v lékárně? Je stejný jako pro lidi?

Denisa
# Zasláno: 15 Dub 2005 12:08
- Nahlásit

Čau Olo: hele já mám dost známých co mají psy, kterým přes zimu taky zesvětlá nosan, čumák teda a jak začne svítit slunko, tak zas zčerná krásně. Podpořit to můžeš těma přípravkama, ale hlavní bude asi to sluníčko, oni taky ládovali vším možným a stejně se to upravilo pořádně až se sluníčkem. Giordiska to min. rok taky měla trochu. Tento rok možná taky mírně, ale neřešila jsem to. Teď to má o.k., ale ona má i méně pigmentovanou masku, to sis jistě všimla, na svodu si toho všimli, že ji nemá tak tmavou jak by měla mít, ale no problem a na výstavě to rozhodčímu taky nevadilo, nic neříkal a dostala CAJC!? Tak já bych to tak neřešila...

Jo lihovou fixou, fuj teda, když si k ni čuchnete jak to smrdí a dráždí sliznice očí a nosu, to teda chudák bafan...

ola
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2005 16:38
- Nahlásit

Pro Mirku: Pangamin normálně v lékárně. Dokonce mi nabízeli různé varianty (s Pupalkou atd.),ale vzala jsem čistej. Čuba mi ho zblajzne jako bonbón! A fakt má srst lesk a blesk!
Pro Denisu : Že by měla Giordi světlejší masku? To bych vůbec neřekla! Vždyť je tak nádherná! Co se týče lihových fix a podobně,tak na to kašlu. Stejně se furt oblizuje,takže by to bylo na nic! Bohužel si ale myslím,že lidi dělají s psiskama i horší věci,když jsou na výstavy...

Mirka
# Zasláno: 23 Dub 2005 17:58
- Nahlásit

Ola:
Tak jak jste dopadli na svodu? My na výstavě výborně. Ikdyž máme čumák pořád světlý, tak si toho rozhodčí ani nevšiml. Byl jiný rozhodčí tak jsme měli kliku. Takže jsme dostali výborný posudek a CAJC.

malika
# Zasláno: 24 Dub 2005 19:25
- Nahlásit

ola
změna barvy nosní houby je přes zimu úplně normální jev. nosní houba totiž obsahuje pigment úplně stejně jako lidská pokožka a tak přes zimu světlá stejně jako třeba lidem opálení... uvidíš že stačí pár procházek až bude sluníčko a pejsek bude mít čumák zase pěkně černej. ničim bych to nepatlala(mořský řasy a tak...) pokud se to nezmění tak spíš zajdi k veterináři, může jít o plíseň...

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2005 19:50
- Nahlásit

Pro Mirku :
Na svodu to dopadlo super! Jsem šťastná jako blecha. Pochopitelně si světlejšího čenichu posuzovatel všiml,ale pravil,že pokud budeme chtít absolvovat výstavu,tak spíš koncem léta nebo před zimou-že už bude čenich černý jak má být! Moc se mi ulevilo-sice každý říkal,že svod je banalita,ale já z těch nervů dostala opar! Jinak moc gratuluju k špičkovému ocenění na výstavě!!! Myslím,že zástupců tvého plemene je taky docela dost,takže to výstavní ocenění je pro tebe určitě velký úspěch-a pohlazení na duši,co? Ještě jednou velká gratulace!
Pro Maliku : Nevím,jestli u stejného plemene k tomu má některý jedinec větší sklon a jiný ne,ale sousedi mají boxiše bez PP,který je pořád doma (v zimě,v létě) a ten má čenich černej jako uhel?! Tou řasou jí to nemažu,ta se v kapkách přidává do krmení. (Smrad to je děsnej,ale čubě to snad i voní )

Mirka
# Zasláno: 24 Dub 2005 22:15
- Nahlásit

Ola:
Tak to je super, že vám to takhle dopadlo. Já myslím, že je taky v tom na jakého narazíš rozhodčího. Jestli to berou jako velkou vadu, nebo jestli je pro ně důležitější jestli má pes úplný chrup atd.
Takže přeju hodně štěstí na výstavě, až na nějakou půjdete. My jedeme zase příští týden do Prahy a pak Litoměřice, tak to máme nabité.

ola
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 08:16
- Nahlásit

Ahoj všichni,tak jsem včera přidala do krmení poslední kapku toho přípravku z mořské řasy. Výsledek? Nic moc. Spíš nic,než moc! Frňák je stále světlejší. Přidávám i mrkev do žrádla atd. a přesto si střed čenichu urputně zachovává svoje narůžovělé srdíčko! Na sluníčku (pokud nějaký je) je pořád,takže si čenich "opaluje",ale změna k lepšímu žádná. Tak poraďte-je na to ještě nějaký fígl???

Ala
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 08:54
- Nahlásit

Ola:
Tenhle dotaz jsem našla na stránkách jedné vet. kliniky.

) Depigmentace nosu

Dobrý den. Mám fenku maltézského psíka skoro 2 roky starou(1rok a 8 měsíců) a teď jí začal blednout čumák, jako by se jí z čumáku sešoupávala černá barva. Mohli byste mi prosím napsat čím to může být není třeba nemocná. Dekuji

Depigmentace nosu jak ji uvádíte může mít spoustu příčin a většina z nich je benigních(tzn neškodných). Existují samozřejmě i choroby projevující se mimo jiné i odbarvením nosu, ale většinou jsou provázeny i ostatními příznaky ať lokálními či celkovými(eroze na čumáku i na jiných přechodech kůže ve sliznici, pruritus, celk. skleslost, …). Toto je potřeba rozlišit a nejlépe to posoudí váš veterinární lékař po kl. vyšetření a vaší anamnéze. Pokud se žádná tato choroba nepotvrdí je pravděpodobné, že kromě barvy nosu nic jiného vašeho psa trápit nebude. Toto odbarvení může pokračovat postupně stárnutím zvířete nebo se může cyklicky objevovat a mizet i v závislosti na ročním období. Na tuto benigní formu depigmentace se doporučuje max dotace vit. B12 a kyseliny listové.

Mirka L
# Zasláno: 23 Kvě 2005 07:44
- Nahlásit

Ola
nám už nos po těch řasách docela ztmavnul. Ještě není úplně černý, ale rozdíl je hodně viditelný, že už to tolik nebije do očí. Na výstavě už nikdo nic neříkal. Tu řasu, ale přidávám pořád. Píšou tam, že rozdíl je vidět nejdřív po šesti týdnech.
Ale našla jsem černidlo speciálně na nos.
http://shop.schnauzer.cz/view_product.php?product=KW_145

ola
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 08:04
- Nahlásit

Ala,
ptala jsem se na kombinaci B12 a kys.listové a lékárnice se mi zeptá dealerů. Mám se přijít tenhle týden zeptat,tak uvidím. Jinak díky!
Mirka L,
včera jsem musela uznat,že je čenich maličko tmavší než byl,ale je to asi i tím slunkem. Přesto si objednám další lahvičku řasy,když je to přírodní,tak to čubině neublíží. Není to ani až tak finančně náročný! Ta barva na čenich je teda pěkně drahá a navíc já jsem takovej ten poctivej moula,co by to asi ani na výstavu nenatřel,aby neměl špatný svědomí !

Mirka L
# Zasláno: 23 Kvě 2005 09:26
- Nahlásit

Já bych to asi taky nenatřela, na to jsem taky až moc poctivá, protože bych se bála, že ta barva pak pustí a byl by problém. Ale právě mě to docela překvapilo, když jsem to černidlo objevila.

ola
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 11:59
- Nahlásit

V jaký formě přidáváš tu řasu? Taky jsi koupila ty kapky-ten Biopolym? Nebo něco jinýho? Já teda dnes koupila ještě B12 s kyselinou listovou,tak uvidím. Čuba bude z rodiny nejzdravější!

Mirka L
# Zasláno: 23 Kvě 2005 12:34
- Nahlásit

Já přidávám řasu od firmy Canina. Jsou to normální zelený prášky. A každý den mu dávám čtyři prášky. Sice tam píšou pro malá plemena tři prášky, ale prý se to může podle potřeby zdvojnásobit.
Tady je kdyžtak odkaz, mají to tam i ve formě prášku.
http://www.nutripets.cz/project/item.asp?idi=16

ola
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 13:34
- Nahlásit

Ahoj Mirko L.
tak jsem si ty tablety objednala. Vzala jsem to střední balení-holt boxer toho potřebuje bohužel víc ! Uvidíme! Včera čuba ryla frňákem po zahradě a vůbec nebylo vidět,že ho má světlejší. Pak si olízala tu hlínu a bylo po parádě...

ola
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 09:50
- Nahlásit

MIrko L
Děkuju,děkuju,děkuju! Dobrá rada nad zlato! Konečně se mi ten čas,kdy "čumím" do netu vyplatil! Dle tvých zkušeností jsem koupila řasu od firmy Canina,a zatímco ta "moje" předchozí smradlavá vodička neměla absolutně žádný efekt,tak tady už vidím opravdové zlepšení. Nechci tu dělat reklamu,ale tento výrobek opravdu zabírá! Ještě pár dní a šňupák bude krásně černý! Takže ještě jednou : ohromný dík!!!

Mirka L
# Zasláno: 15 Čen 2005 14:04
- Nahlásit

Ola
Tak to je super!
To jsem ráda, že čumáček černá. My už ho máme skoro černý. Ale ty řasy budu přidávat pro jistotu pořád. Asi zmenším dávku, ale nechci to podcenit.

ola
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2005 08:19
- Nahlásit

Mirka L
Nedá mi to,abych tě neinformovala,že čumák už je úplně,ale úplně dopigmentovaný,tudíž krásně černý. Už žádné narůžovělé srdíčko uprostřed šňupáku... Je to cca 5-6 týdnů,co jí tu řasu dávám a opravdu to funguje. Takže ještě jednou moc a moc díků ! Přísloví : Dobrá rada nad zlato! se opět potvrdilo! Díky a pozdravuj svého hafíka!

Mary
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2005 13:24
- Nahlásit

Jen maličké doplnění k tématu, chlorela je sladkovodní řasa. Nevím, jestli má stejně silné účinky, jako mořská.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání