Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Anafilaktický šok
Autor Zpráva
Dolly
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:47
- Nahlásit

Ahoj všem, tak jsme dneska s hrůzou zjistili, že naše malá potvůrka je zřejmě alergická na bodnutí. Šlápla si va včelu a po chvíli začalo zvracení a průjem (feňule má 2 kg a je jí 10 měsíců) nevíte co je v takové chvíli nejlepší podat?

viky
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:50
- Nahlásit

Dolly
zajed k vetovi. Nevim jak u psu, ale na alergicky reakce dava lekar kalciovku. Moje mati to ma z bylinek..

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:50
- Nahlásit

Dolly
vet by Ti měl napsat antihistaminika, my momentálně máme Tavegyl, tabletky. Nosíme všude s sebou.
Existují ale i kapky a injekce.
Na veterině jsme dostali i kalciovku do žíly, tedy ne my, ale fenka.

Zajdi za vetem, on Ti napíše a určí dávkování.

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:08
- Nahlásit

Dolly
Jak s pejskem to nevím jistě, ale kdosi tu psal už mnohokrát, že používají tataž histaminika jako u lidí. Já u sebe nosím injekci, jehlu a ampulku Calciovky. Mňam. Je hezké, že ji mám, leč neuměla bych ji použít.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:29
- Nahlásit

Garfield
Pokud to chceš do žíly, měla bys k tomu přibalit ještě gumové obinadlo a něco na vyholení místa vpichu, i když u ovčáka by to mělo být vidět i bez holení.

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:47
- Nahlásit

Mucholabka
...né, tu výbavičku mám ryze pro účely sama sobě si. Jako až mě něco džogne, tak abych si to do těch 2 minut než ztratím vědomí nějak aplikovala...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:55
- Nahlásit

Garfield
Jo táák když to bodneš pod kůži, vstřebá se to do 15 minut, ale nevím, jestli se kalciovka takhle vůbec vstřebává...

booobika
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 14:31
- Nahlásit

Ale pozor! Já mám tenhle problém v lidské formě, píchla mě vosa na Karlově Mostě, ztratila jsem vědomí, sanitka (do té doby nikdy nic takového). Uvnitř mi dali kalciovku, v nemocnici zase, a cítila jsem se mnohem hůř: je to reakce právě na kalciovku, někdo jí snáší špatně, musí se podávat hooooodně pomalu. To samé by to mohlo být i u zvířat.

Dolly
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 14:10
- Nahlásit

Díky vám všem po 2 hodinách byla lepší a včera řádila zase jako čert naši známí nají jezevčíka a toho bodla 2x a měl jednou takovou hlavu a stejný příznaky, naštěstí se z toho taky do dvou hodin dostal

Olina
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 16:02
- Nahlásit

Mého skoro 6-ti měsíčního knírka před třemi dny asi štípla včela-nevím. Najednou se na dvoře začal klepat, jakoby do něj někdo pouštěl 220V a vůbec nereagoval. Hned jsem volala veta a když jsem mu vylíčila, jak můj hafušák vypadá, hned se ptal, jestli ho něco neštíplo. Fakt jsem myslela, že je po něm. Vet poradil, abych ho nachala na místě, kam se položil a za hodinu mu zavolala, jak na tom je. Je fakt, že za asi hodinu a půl se Beník byl schopný napít a pozdě večer začal řádit - už to zase byl on. Ale žrát začal až další den. Zřejmě se k vetovi vydám pro nějaké antihistaminikum.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 20:29
- Nahlásit

Anafilaktický šok

Ah ah, ajajaj, kdy už to téma konečně zmizí? Píše se anafylaktický s tvrdým!!!!! Nemůžu se na to dívat!!! Jen jsem to teď trochu rozdýchala a sebrala síly to napsat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání