Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / včerejší skóre: zánět v patě, nádor u řit.otvoru
Autor Zpráva
jindriska
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 08:01
- Nahlásit

Ahoj, nepotýkáte se s těmito diagnózy někdo? Pomalu nevíme, co dřív léčit.
1.) Matýskovi zjistili zánět tíhového váčku v oblasti paty, boule velikosti meruňky, bolavé, ošklivé. Dostal antibiotika, mažeme a když se to nezlepší, či se to bude po krátké době opakovat, je nutný chirurgický zákrok. Velcí psi se s tím prý potýkají spíš na předních nohách.
2.) a dále se mu pod řitním otvorem udělala bulka, myslela jsem si hemeroidy a on je to nádor, u starších pejsků prý častá záležitost. Máme čekat, zda se to bude zvětšovat, pak se to bude řešit. Taky to často praská a i když se odstraní, zakrátko se dělají nové. Takže jediným řešením je kastrace, Matesovi je 11 let.
Máte s tím někdo zkušenosti? Jak jste to léčili a jaké jsou vyhlídky? Děkuji, já z toho Matýska šedivím. O vánocích se mu šíleně zvětšila prostata, což se projevovalo krvácením z penisu, před 3 měsící jsme doléčili zánět průdušek. Aspoň, že to jeho srdíčko se už nezhoršuje, zato zubní kámen jo, achjo.

Meggi
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 08:36
- Nahlásit

jindriska
Co ti na to říct nevím, zkušenosti nemám! Ani jeden z našich dandíků takto netrpěl, ale taky se nedožil 11 let. Myslím, že na dandíka je to krásný věk. Kamarádka, měla s Lumpem ještě větší trable, zlomený ocásek, cukrovka atd. Takže nejen, že do schodů tahala kočátek, ale musela vynášet i psa. Asi by bylo nejlepší se obrátit na chovatele dandíků, zda by věděli něco víc o těchto trablech s dandíky. Toto plemeno je již na vymírající listině. Zkus paní Lachmanovou.

jindriska
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:01
- Nahlásit

Meggi
Myslím, že na dandíka je to krásný věk
malý pejskové se dožívají v klidu 14 let, tak sakryš proč na dandíka je 11 až až? To je nespravedlnost. A napíšeš mi prosím nazev chov.stanice paní Lachmanové? Jednou jsem psala na web dandíků, ale odpovědi se mi nedostalo, ale kam si již nepamatuji.
Že je dandíků tak málo, je opravdu velká škoda. Nevím, jestli jsem ti to nepsala, ale minulý rok v létě se procházím po Zahraďáku a z jedné zahrádky na mě vyběhlo asi 6-7 dandíků!! Málem jsem omdlela radostí a s úsměvem měsíčka na hnoji jsem tam stála a stála a koukala a koukala, krásný zážitek.
Jinak o nošení mi něco povídej, jeho zádíčka už asi nebolí, zato paničky ano.

Meggi
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 12:46
- Nahlásit

jindriska
Písnu ti to na mail, zda máš furt stejný!

jindriska
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:02
- Nahlásit

Meggi
mám, díky.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:39
- Nahlásit

jindriska
Ahoj, omlouvám se, že se vměšuji do rozhovoru, ale zajímá mě jestli Zahraďák je Zahradní Město na Praze 10. Já tam bydlím už skoro 20 let a dandíka jsem tam neviděla ještě ani jednoho tak jsem zvědavá.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:52
- Nahlásit

jindriska
Ahoj, omlouvám se, že se vměšuji do rozhovoru, ale zajímá mě jestli Zahraďák je Zahradní Město na Praze 10. Já tam bydlím už skoro 20 let a dandíka jsem tam neviděla ještě ani jednoho tak jsem zvědavá.

jindriska
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 09:07
- Nahlásit

dorfa
ano, je to Zahradní město. Jedna dandice bydlí u ul. Zvonkové - barva hořčice a to stádečko dandíků jsem viděla v baráčcích pod Jabloňovou u Květu. Ovšem jen jednou, jinak jsem tam opětně jen jednou, viděla jednoho . No a my jsme v Záběhlicích, kousek od Zvonkové.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:05
- Nahlásit

dandík je dandie dinmond teriér?

Meggi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:07
- Nahlásit

Mucholabka
Ano DANDÍK, DANĎÁK JE DANDIE DINMONT TERIER. Kouzelnej viď!!!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:12
- Nahlásit

Má pěknou hlavičku. Naživo jsem ho ještě neviděla. Tady v Ostravě lidi moc takové méně obvyklépsy nepreferujou. Tady je to samý namnožený maltézák-nic proti maltézák, ale když neváží 10 kilo, nešilhají, a nejsou kudrnatí. Mohli byste sem hodit nějakou fotku dandíka?

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:20
- Nahlásit

tak zkouška vložení fotky:

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:27 - Změnil/a: jindriska
- Nahlásit

tak se povedlo a tady je můj Matýsek:

a oba:

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání