| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2005 19:03
- Nahlásit
prosím o radu. dneska jsem blbě vytáhla mému psovi klíště, zůstala mu tam hlava i s předníma nohama a teď už to nejde za nic na světě vytáhnout. Hned jsem to zakapala jodisolem, ale bojím se že mu to začne hnisat, nebo že dostane nějakou infekci, poradte co mám teď dělat?
|
haha
|
# Zasláno: 4 Dub 2005 19:09
- Nahlásit
no stalo se mi to kolikrát ,udělala jsi dobře s tím jodisolem, jestli klíště není nakažený možná to vyhnisá ale většinou se nestane nic, jestli nakažený je tak je to průser ať se utrhlo nebo vyndalo vcelku.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2005 19:50
- Nahlásit
handula
Taky se mi to stalo a poprve jsem bezela k veterinari. Ani ho nevyndal, rekl, ze to nevadi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Dub 2005 21:49
- Nahlásit
Za pár dní to zkus vymáčknout.Většinou se to podebere a pak se to vymáčkne jako uhřík.Pokud je to vydesinfikované,nemělo by se nic stát.Nejhorší je takto pořádně zakouslé klíště ze psa dolovat,to může dojít ještě před utrhnutím k vymáčknutí obsahu klíštěte do ranky psa.
|
moll
|
# Zasláno: 6 Dub 2005 08:06
- Nahlásit
Osvědčilo se mi použití jodisolu ještě před vytažením klíštěte. Zakape se, chvilku se počká (klíště zatím zoufale třepe nožkama v posledním zápase o život) a po tak 1 - 2 min se dá mrtvé klíště bez potíží vytáhnout, protože už uvolnilo kusadla.moll
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Dub 2005 08:27
- Nahlásit
Taky se nam to parkrat stalo, po poradne dezinfekci ta hlavicka uschla a casem sama upadla,ale nikdy se nestalo, ze by se zbytek podebral.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Dub 2005 23:40
- Nahlásit
Dky všem za rady, zdá se, že to bude v pořádku. Ty klíšťata jsou letos fakt hrozný, tahám denně nějaký a to má protiklíštěcí obojek od Bayera. Asi budu muset změnit značku.
|