| Autor |
Zpráva |
orisek
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:45
- Nahlásit
máte někdo zkušenosti se změnou povahy u kastrované fenky? Zdá se mi, že po kastraci ztratila energii, už tak neblbne, neplave, neskáče.....je prostě bez nálady....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:47
- Nahlásit
my o tomdle zrovna minulej tejden diskutovali na psím táboře , prej by se povaha neměla nijak změnit.... říkala zkušená chovatelka z vlastní zkušenosti.... tak nevim
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:51
- Nahlásit
máme 3 kastrované fenky a jsou pořád stejné ďáblice - operace na ně měla vliv jen než rozchodily narkozu
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:51
- Nahlásit
orisek
Mně se po kastraci stal z feňule hyperaktivní blázen... Ale podle mě je to hodně o přístupu majitele... Znám hodně kastrovaných fenek a všechny jsou to neuvěřitelný torpéda...
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:14
- Nahlásit
Tak má třeba jen nějakou depresi, snad to přejde....alespoň doufám....má 4 roky, tak si myslím, že ještě není tak stará, aby ztratila tu energii k životu co měla....Jinak máme ještě 7měsíční štěně a to je opravdu torpédo....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:36
- Nahlásit
orisek
Jak je to dlouho, co je po kastraci?
Nám veterinář říkal, že může trvat až rok, než se srovná hladina hormonů. Přece jen, je to velký zásah do organismu. Dalším problémem mohou být bolesti, ta rána je po kastraci dost velká.
V okolí rány mohou vzniknout srůsty, které při pohybu bolí. Kdo někdy absolvoval jakoukoliv operaci, ví o čem mluvím.
Jinak všechny tyhle "problémy" by měly časem vymizet. I ty srůsty se časem rozhýbou a povolí.
Jinak ta změna povahy u feny po kastraci bývá častěji v tom směru, že začne být "agresivnější" na psy. Ona se nechce nechat očichat a psi se ji snaží očichávat o to pozorněji, že se jim na ní něco nezdá. Ale tohle se dá zvládnout výchovou. Je třeba ji přesvědčit, že nemá tak panikařit.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 15:23
- Nahlásit
tosca
po kastraci je tak 3,5 měsíce, tak snad se to časem upraví....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 17:06
- Nahlásit
orisek
Jo, to je ještě celkem krátká doba. Je dobré fenku sledovat, pokud by se apatie zhoršovala, poradit se s veterinářem. Zjistit, jestli ji třeba něco nebolí, nebo se někde neobjevil nějaký problém.
My jsme třeba měli problém s nevstřebaným vnitřním stehem. Po půl roce se ji objevila na břiše zahnisaní dírka. Musela znovu pod narkózu, najít nevstřebaný steh a vyčistit to (rozřezaná zas přes půl břicha, ale aspoň už to nebyl řez až do břišní dutiny). To jenom jako upozornění, proč ji trošku víc hlídat. Vnitřní stehy se prý vstřebávají několik měsíců a pokud se nějaký zanítí, může to být příčinou problémů.
Pokud se jí mění nálada ve výkyvech, tak bych to tipovala spíš na ty rozhádané hormony a to by se mělo do roka ustálit.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 18:42
- Nahlásit
Znám tady na okolí fenku trpasličího pudla, která po kastraci docela ztratila jiskru a zbojácněla. Je to už několik let, jen se tak vedle kamaráda veselého nekastrovaného pejska plouží. Asi to bude jak který pes.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 21:41
- Nahlásit
Naše první fenka po kastraci - ale to už jí bylo nějak k sedmi letům - hrozně zpohodlněla a začala tloustnout.
Je pravda že byla ale o to víc dominantnější vůči druhým psům.
Nevím, jestli tam nehraje roli také to, že byla kastrována starší,
moje dcera dala vykastrovat fenečku asi na třech letech a je to stále stejný poděs.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 22:21
- Nahlásit
Moje feňule byla kastrována v šesti letech a stalo se z ní torpédo. Taky je hravější a celkově veselejší. Jinak neznám nikoho, komu by šla fenka horšímu. Snad to u vás bude tou operací.
|