| Autor |
Zpráva |
Matoni
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 20:30
- Nahlásit
Pořídili jsme si štěne yorkshirského teriéra. V srsti se mu objevují lupy. Poraďte co dělat. Asi nelze použít klasický šampon proti lupům. Problémem může být i koupání takto malých štěňat. Je staré 9 týdnů. Děkuji. Honza
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 20:34
- Nahlásit
Matoni
Je s PP nebo bez? Jaké byly podmínky prodeje? Viděli jste matku? Jaké byla barvy? Světlá? Jaké měla uši? Měli tam véce ras, nebo jen jorky?
Znám chovatelku, která štěňata vykoupala, než je prodala, protože měla lupy. U nového majitele chvíli v klidu, ale začaly se štěňatům dělat hot spoty, měly šíleně lupů a kůže byla v mizerném stavu. Jedno štěně jí vrátili, ona je přeléčovala antibiotiky, na mou radu dávala hypoalergenní dietu. Mou druhou radu zajít k vetovi neposlechla. Když bylo štěně jakž takž richtig, šlo dál...takže jsem se bohužel nedověděla, či to byl svrab, alergie, dermatitida nebo jiné potvorstvo. Určitě štěně nekoupejte v šamponu.
|
Matoni
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 21:21
- Nahlásit
Bez PP, matku jsme neviděli, paradoxně pouze otce. Štěně je tmavé, hlavičky náprsekna a nožičky světlé. Chovatelka prodávala pouze yorky (vícepočetný vrh).
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 21:27
- Nahlásit
Štěně je tmavé, hlavičky náprsekna a nožičky světlé
Takhle vypadá každý jork. Otec měl tu světlejší barvu žlutou, nebo sytě pálenou? Zřejmě měli důvod matku neukazovat. Řekli vám k tomu nějakou výmluvu?
|
Matoni
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 21:37
- Nahlásit
Matka byla jiného chovatele, souseda, rozdělili si štěňata. Sousedé byli v tu dobu na dovolené.
Otec byl šedočerný, spíše se žlutou barvou.
Fotografie Terinky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 21:42
- Nahlásit
Už to vidím, náprsenku má bílou...hm...řeknu vám na rovinu, není to zrovna kvalitní chov. Určitě to neříkám proto, že bych vás chtěla nějak ponížit, určitě máte svého psa hodně rádi, je jistojistě roztomilý, ale...jorka se už to moc netýká. A právě tito psi problémy s kůži mívají docela často, tady bych vám asi doporučila návštěvu veterináře. Čím krmíte?
|
Matoni
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 21:46
- Nahlásit
První granule jsme dostali od chovatelky /asi půl kilový pytlík, prý kupuje v Plusu - název neznáme/.
Koupili jsme granule pro štěňata, ale zatím jsme jimi nekrmili, pejska máme teprve od středy a na tyto je zvyklý.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 21:49
- Nahlásit
prý kupuje v Plusu - název neznáme
Tak ten název nemusíte ani hledat, v Plusu GRANULE obvykle nekoupíte. Jestli máte slepice, vysypte jim to. Vedle masa to ani nestálo. Dál tím nekrmte, potíže mohou být (pravděpodobně jsou) z těchto granulí.
granule pro štěňata
Důležité je, jaká značka, granulí pro štěňata je hodně. Nebo uveďte cenu. Jestli štěně s touhle srstí jedlo granule z Plusu, moc dobrý základ do života nemá a spíše bych se divila, kdyby lupy nemělo. Je pěkné, že vám ho dali až v osmém týdnu, to se u psů bez PP moc často nestává.
|
Matoni
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 21:56
- Nahlásit
Děkuji za radu.
My jsme včera koupili tři různá malá balení, abychom to vyzkoušeli, co bude chutnat:
- pedigree junior od 4 týdnů do 12 měsíců
- friskies junior od 6 týdnů
- pedigree complete junior
|
Matoni
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 22:04
- Nahlásit
Dnes jsme kupovali v zooprodejně ještě pád dalších potřebných věcí a paní nám radila granule 1st choice
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 22:14
- Nahlásit
Matoni
1st choice jsem u svého psa nikdy nezkoušela. Něco ke granulím Friskies, Darling, Pedigree-jsou všechny stejné, dkonce myslím i od jedné firmy. Vypadají dobře, že? Obsahují totiž barviva, konzervanty a sóju. Dělají se vyloženě ze zbytků a moučky. Maso ani neviděly. Mají pěkně barevné obaly a lákavou reklamu, ale není to potrava vhodná pro psy. Co můžu doporučit je Purina ProPlan-mají široký program pro štěňata, FirstMate, Royal Canin a granule v podobných cenových relacích. Opravdu nejsou levné, ale u taového psíka jako je jork byste to neměli moc pocítit. Možná i ten 1st Choice může být fajn. Mám psa alergika, dost dobré je i Bento Kronen, ale nedá se koupit všude. Taky Nutram. Je jich hodně a výsledek se dostaví až po nějaké době krmení. sobně svého alergika i ostatní psy krmím nejraději přirozenou stravou-pro vás bych navrhla vařené kuře, rýži, torchu zeleniny, špetku soli. Toho kuřete v dostatečném množství, čtvrtky už nejsou tak drahé, já tím krmím 40 kg psa.
|
Matoni
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 22:22
- Nahlásit
Máte pravdu, opravdu hezké obaly, nicméně o skutečném obsahu jsme nelěli zdání.
Mucholabko, moc Vám děkujeme za cenné rady. Pořídíme něco skutečně zdravého (a ne pouze soju s barvivy a moučkou). Na ceně až tak nezáleží.
Ještě jednou díky. Hezký večer.
|
Rita
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 13:18
- Nahlásit
Matoni
Mucholabka neuznává chov psů bez PP,proto ten její postoj ze začátku.Má ovšem pravdu v tom,že krmení je třeba změnit.Jorka jorkem dělá krásná srst,proto je důležitá správná výživa.Pro tak malého pejska kup granule vyšší kvality.(Proplan,RoyalcCanin,Eukanuba,Hills..)
Štěňátko vypadá na obrázku hezky,bílou náprsenku mají běžně i papírová štěnda a v dospělosti se v záplavě dlouhých chlupů ztratí.
Lupy můžou být u štěněte problém.Buď může jít o štěněcí lupy,kde stačí štěně postříkat norkovým olejem a vyčesávat,nebo může jít o napadení dravčíkem,což je zrovna u jorků dost časté.Dravčík se vyskytuje nejvíce na čumáčku a mezi ušima,nad ocáskem a za ušima.Pak je nutné pejska nastříkat napřílad Frontlinem.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 16:39
- Nahlásit
Taky jsem chtěla dodat, že je dobré přidávat pupalkový olej. Opravdu nejsem zastáncem "chovu" psů bez PP. A tím spíš ne u populárních plemen. Můžete se podívat do tématu o chovatelských stanicích čivavek, trošku jsem se tam rozjela ale opravdu tím nemám nic namířeno proti vašemu psovi.
Rita
No nevím, jestli se ztratí v takovém rozsahu. Jork by měl být správně ocelově modrý, ne šedivý s vybledlým pálením.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 16:41
- Nahlásit
náš mlsnej pes,kterýmu nic není po chuti (navíc alergik,takže taky nemůže všecko) má moc rád eukanubu jehněčí . . . takže vřele doporučuju!!! přešli jsme přes spoustu značek než jsme se ustálili na této....
|
Rita
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 17:03
- Nahlásit
Mucholabka
Můžu Tě ubezpečit,že i s tak velkou bílou skvrnou se může pes stát šampionem.Ocelově modrou barvu má pes až v dospělosti,musí se k ní dostat od černé.Na výstavách běhá dost jedinců,kteří mají i v dospělosti barvu černou.Rozhodčím to nejspíš nevadí.
U bezpapíráka bych ani tak neřešila barvu,jako spíš jeho zdraví.To je u psa na mazla nejdůležitější(když pominu povahu).
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 19:16
- Nahlásit
Někteří se k ní nikdy nedostanou a jsou rovnou šediví. Mají černé jen centimetrové konečky a další srst odrůstá opravdu šedivá.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 19:54
- Nahlásit
Přidávám se k ostatním, krmit kvalitním krmivem! Ale k těm lupám....náš pejsek měl jako štěně taky trochu lupy. U veta jsem to hned ukazovala a ptala jsem se , co s tím mám dělat a on řekl, že nic, že to množství je v "normě" a opravdu mu to pak samo zmizlo........Takže raději zajít k vetovi a ukázat mu to, než začít s nějakýma koupelema, sprejema apod.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 21:59
- Nahlásit
joli
no třeba mýho psa sem ze začátku krmila acanou - lupy měl taky,pak proplankou-furt je měl, potom firstmate-zmizely a teď po eukanubě má krásno usrst - tak třeba byto mohlo být i krmivem...každýmu sedne jiný........zám zase i psy,co maj nádhernou lesklou srst po proplance...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 06:35
- Nahlásit
No já bych v první řadě šla na veterinu, už jen proto, aby se vet na pejska kouknul, zda ty lupy nevěstí něco horšího. Sama mám hafu bez PP a nedělám si proto iluze.
Pak bych koupila kvalitní granule, pokud nechcete vařit. Myslím, že takový Nutram je vcelku kvalitní a za solidní cenu, navíc tohle by měl být malý pejsek, takže toho moc nezdlábne
Pupalka je dobrá, já na ní nedám dopustit, ale aby se po ní takhle malý spíš neposr..
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 17:24
- Nahlásit
Matoni: už když kupuješ štěně bez pp, počítej s problémy a zvlášt, když si nenecháš ukázat ani matku-pokud ti ji neukázali, tak to asi nebude úplně ok, ne? Už kvůli tomuhle přístupu bych to štěně nevzala ani zadarmo!
jinak na lupy docela pomáhá jednou denně lžíce olivového oleje do krmiva, ale mám podezření, že to nebude jen tak(už kvůli přistupu chovatele) takže bych navštívila veterináře
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 17:26
- Nahlásit
jinak souhlasím s Mucholabkou-aspon někdo tu jorkům pořádně rozumí
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 12:25
- Nahlásit
Matoni, Terinka je krásná. Určitě bych s ní nejdřív zašla k veterináři(já to tak udělala se všemi psy i když vypadali naprosto zdravě). S lupy jsem měla u mojí fenečky taky problémy(je s pp a z dobrého chovu). Koupala jsem ji v hodně kvalitním šampónu, ale přesto lupů bylo opravdu hodně. Pak jsem jej změnila a hodně se to zlepšilo(asi tak dva dny po koupání měla sem tam lup). Pak jsem přešla na šampón a kondicionér od Kw s čajovníkovým olejem a po lupech není ani památky. Zezačátku jsem krmila eukanubou, ale později i RC, Hills, The Best choice(teď jsme na Hillskách). Jinak na lupy ješte doporučují vykoupat v Nizoralu, ale osobní zkušenosti s tím nemám.
Malý bílý flíček má i náš momentálně nejmladší přírůstek, ale stejně i kdyby Terince nezmizel, tak to u ní bude jedno.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 09:15
- Nahlásit
Já mám také jorkšíra s PP a lupy, vyrážky a drbání řeším už 2 měsíce... Šampón Kw já tedy moc nedoporučuji, ale asi je to o tom, že stejně tak, jako každému psovi sednou jiné granule, tak každému sedne i jiný šampón... Já mám sice Kw mandlový, ale musím říci, že tak vysušené ruce, jako po tomto šampónu jsem ještě neměla...
Jinak, protože tady hodně řešíte, jaké granule jsou nejlepší, musím Vám napsat odkaz na jeden velmi zajímavý článek o granulích:
http://www.macich.cz/krmiva.htm - článek - "co se nachází v krmivu"
Po přečtení tohoto článku ztrácím veškeré iluze o granulích a to hlavně o těch nevíce doporučovaných - RC, Pro plan, Eukanuba apod., takové svinstvo už bych psovi nikdy nedala!!! Co se týče výskytu sóji, umělých konzervantů (způsobující právě lupy a vyrážky) apod., k tomu se ani nevyjadřuji, ale o konzervaci granulí tuky z restaurací a o obsahu vedlejších živočišných výrobků už si myslím své... Nehledě na "pravé výrobce granulí", kteří se tak lehce a ještě výnosně zbavují zbytků, resp. odpadků. Opravdu není od věci se občas zajímat, čím krmíme své psy...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 11:28
- Nahlásit
Barica
V tom článku není nic jiného, než co každý ví, že kvalitní granule jsou takové, ve kterých nejsou vedlejší produkty, ani moučka, ani soja.... atd.
A takové existují....
Značky zmíněné v články bych svému psovi taky nedala.
A zkus se zamyslet nad tím, proč člověk, který sám dováží a prodává určitou značku granulí si na své stránky dá článek hanící konkurenční značky.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 15:51
- Nahlásit
Neboj, nad tím jsem se už samozřejmě zamyslela, neboť u granulí, na kterých je tento článek, jsem zjistila, že právě obsahují umělý antioxidant?!, přitom tvrdí, že jsou úplně přírodní, bez umělých konzervantů a barviv... na můj dotaz mi výrobce tvrdí, že tento antioxidant jde vyrobit i přírodně?!
Můžeš mi prosím pro inspiraci prozradit, které granule máš na mysli ty? Já zatím znám jen jedny ...
|