| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:26
- Nahlásit
Ahoj, omlouvám se za trapný název, ale nevím,jak to stručně pojmenovat.
Moje pejsa (boloňský psík 10 měs.) vydává už delší dobu divné zvuky nosem. Možná bych to přirovnala k tomu, když člověk má rýmu a vtahuje to do sebe (ale dost hlasitě). ( ) Nebo když něco překáží v nose a snažíme se to "vtáhnout do sebe".
Není to ani při nějaké zátěži, prostě někdy se zastaví a vtahuje do sebe, jak kdyby tam něco měla. Ale je to už delší doba, co to dělá. Nejdřív mi říkali, že to nic není, ale mě to nedá a raději se ptám.
Je potřeba jít k veterináři? Nemáte s tím někdo zkušenost? Nedělá to váš pes taky?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:28
- Nahlásit
Verca
Jestli se nepletu, tak to co popisuješ je psincový kašel. Může to být však i problém se srdcem nebo hrtanem, což je u štěnda hóóódně nepravděpodobný.
Na psincový kašel existují léky, ale obvykle přejde sám, když má pes klid a je v teplém nevlhkém prostředí. Nehonit. Nechat týden odpočívat.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:28
- Nahlásit
Verca
to je to měkké patro - náš pes to má taky (resp. má to hodně psů) - nějak jim to jako spadne, nebo něco . . . ale když se to do chvilky spraví samo, je to prej v pohodě a nemá se s tím nic dělat
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:30
- Nahlásit
Verca
nebo teda podle toho jak to popisuješ, by to mohlo být ono...dělá to vždycky jenom chvilku, pár vteřin a pak dobrý? (a pak třeba za pár dní, nebo další den zase se mu to na pár vteřin stane?) a kdy se mu to stává - když leží, spí, je v klidu, nebo když lítá??)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:37
- Nahlásit
podle mě taky-měkké patro....náš haf to dělá taky.....pokud to není denně a rychle "nabere dech"- tak se s tím nic nedělá....
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:42
- Nahlásit
Hm, určitě to vypadá hrozně, ale myslím, že to je docela normální. Naše grifonka to čas od času dělá taky - a je zdravá jako řípa.
Ono upřímně řečeno, někteří lidi to dělají úplně běžně a nikdo s nimi nejezdí k vetovi - a taky to vypadá a zní hrozně
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:46
- Nahlásit
Verca
Veru, souhlasím, taky si myslím, že je to to spadené měkké patro...
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:51
- Nahlásit
spadené měkké patro
na psa spadlo poschodie a preto zle dycha. A ked nebude padat casto, tak sa nic nedeje. To su mi veci
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:00
- Nahlásit
popoluško )))) že by jinej kraj,jinej mrav, i když je to jen "za rohem" ? )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:18
- Nahlásit
popoluska
no k veterináři s tím rozhodně nejezdíme )
Verca
já jsem ješě na intercanisu viděla,jak se te stali bíglovi a jeho páníček mu stiskl čumák (hnedka za černým čumáčkem chytl vpravo avlevo-nahoře, stiskl(jdržel to tak,jak si držíš nos,když smrkáš) - hnedka pustila dobrý...já jsem to zkusila as idvakrát taky - když to mýmu psovi trvalo strašně dlouho,než začal dýchat normálně a pomohlo to okamžitě.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:23
- Nahlásit
Mar3
Jako přímo za tou nosní houbou?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:29
- Nahlásit
Syska
jo jo (no ty konkrétně se musíš trefit - páč k hlavě už je jenom centimetr a hubenější prsty určitě nemáš!!!
dávala sis někdy na svůj nos jako malá kolíček nebo takovýto co padá ze stromů,rozloupneš to na dvě půlky a nalepíš? tak přesně tam,kde ti to na nose drželo se to zmáčkne tomu psovi (hnedka za tou nosní houbou) - nebo teda takhle to udělal ten borec tomu bíglovi na intercanisu a já to zkusila a vážně to pomáhá..
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:54
- Nahlásit
Díky moc.
Možná to fakt bude to spadlé patro. Přesně ani nevím, kdy se jí to stává, ale určitě to není v klidu, ale ani ne třeba v běhu. Třeba když jsme šli ven a vylezla z výtahu, tak jí to chytlo (možná z radosti), většinou, když si hrajeme, je dovádivá a tak. Třeba se přetahujeme a ona pustí a pak než vyskočí, tak jí to chytne. Netrvá to nikdy dlouho, ani ne každý den. Je to celkem na můj vkus často, ale zatím jsem to neřešila. Je čilá stejně , nic se neděje, tak jsem to tak nechala.
Garfield
Teda já si kašel spíš představovala, že pes nějak chrchle, kašle pusou...Ale fakt nevím, portože se v těch nemocích nevyznám. Ale to by podle mě trvalo nějak moc dlouho ten psincový kašel. Určitě to netrvá měsíc, ale déle.
Mám ještě takový dotaz:
pes od mých rodičů nějak lape po dechu, chrchlá, jak kdyby mu v krku něco překáželo. Stává se mu to, když se zadýchá, blbne s dalším psem a tak. Možná to je něco jako kašel (trvá to chvíli, jen pár sekund, jak kdyby třikrát zakašlal a to pokaždé). Nevím. Ale trvá to dlouho, snad rok.
Je třeba jít k vetovi?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:03
- Nahlásit
Mar3
Hmm Marťo, kolíček jsem si na nos nedávala a ty vrtulky taky ne!! Asi jsem teda v tomto za tebou pozadu... A ty máš jako nějak extrémně hubený prsty nebo coooo?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:05
- Nahlásit
Syska
Ty sis nedávala vrtulky na nos????? Už s tebou neztratím ani slovo!!!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:07
- Nahlásit
Syska
no tak vzhledem k tomu,že tvůj pes má čumák dlouhej cca 0,5 cm,tak si nemyslím,že to můžeš zmáčknout někde jinde než těsně za nosní houbou
jo a teda pozadu seš dost,protože neznám dítě,co by to nenosilo - asi u vás v "bílkách" ste byli nějací zaostalejší,nebo co...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:15
- Nahlásit
Mar3
Verca
Holky teda, dělala jsem všecko, žrala šťovík, zaječí zelí, trhala akátový listí a kopretiny...ale ty vrtulky jsme jenom roztáčeli, aby se motali při letu, na nos jsme je nedávali...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:24
- Nahlásit
Syska
a žralas aji lepidlo nebo písek??? (pak po kom ten můj pes je,že??
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:25
- Nahlásit
Mar3
Ne, já jsem akorát čuchala kanály, protože mně voněly...
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:30
- Nahlásit
Verca
Ahojky Verčo, měla jsem u pesana stejný problém, veterinář mi řekl, že to může být srdíčko (projevuje se kašlem) nebo úplně normální nachlazení v těhle vedrech (pes je uhřátej a napije se, vykoupe v rybníce apod.) a doporučil mi dávat rozpustné céčko a pomohlo to , během týdne je po kašli. Třeba to bude u vás něco jiného ale zkus.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:51
- Nahlásit
Amir
¨no zkusím to céčko, to jí neublíží. A kolik toho mám asi dát? Má 4kg. Půlku?
Jinak díky
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:13
- Nahlásit
Verca
Zkus šumivej tak čtvrtku tabl. do vody, nebo kdyby to nechtěla pít, tak půlku tabletky C 250g přímo do pusiny.Byla bych ráda, kdyby to pomohlo )
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 13:15
- Nahlásit
moje psina uz take nejakou dobu tak zvlastne chrchla, nebo chropti, kdykoliv a jeste jsem nezjistila jestli to dela pusou, nebo nosem, ale v noci je to docela neprijemny , to me uplne vzbudi! vzdycky to delala, kdyz tahala na voditku, tak to jsem chapala, ale kdyz to dela i bez nejakeho drazdeni krku, tak tomu fakt nerozumim...
zkusim to céčko...
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:40
- Nahlásit
Barica
Ty máš jorkšírka, že ? Ono to bude asi způsobeno padáním měkkého patra. To se těmto pejskům stává. Nebude to nachlazením.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 09:42
- Nahlásit
Ano, mam jorkšíra... Děkuji za info, alespon vím, že to není nic nenormálního , na konci září má jít na trhání zubů, tak už jsem se chystala, že řeknu vet, ať si dá pozor, jestli třeba nemá slabé srdíčko ...
A co to měkkné patro vůbec znamená? Jak ji to padá? Pak se to zase rychle upraví samo? Je to zvláštní...
|