Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nevím, jak to pojmenovat - potahování nosem?
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:26
- Nahlásit

Ahoj, omlouvám se za trapný název, ale nevím,jak to stručně pojmenovat.
Moje pejsa (boloňský psík 10 měs.) vydává už delší dobu divné zvuky nosem. Možná bych to přirovnala k tomu, když člověk má rýmu a vtahuje to do sebe (ale dost hlasitě). ( ) Nebo když něco překáží v nose a snažíme se to "vtáhnout do sebe".
Není to ani při nějaké zátěži, prostě někdy se zastaví a vtahuje do sebe, jak kdyby tam něco měla. Ale je to už delší doba, co to dělá. Nejdřív mi říkali, že to nic není, ale mě to nedá a raději se ptám.
Je potřeba jít k veterináři? Nemáte s tím někdo zkušenost? Nedělá to váš pes taky?

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:28
- Nahlásit

Verca
Jestli se nepletu, tak to co popisuješ je psincový kašel. Může to být však i problém se srdcem nebo hrtanem, což je u štěnda hóóódně nepravděpodobný.

Na psincový kašel existují léky, ale obvykle přejde sám, když má pes klid a je v teplém nevlhkém prostředí. Nehonit. Nechat týden odpočívat.

Mar3
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:28
- Nahlásit

Verca
to je to měkké patro - náš pes to má taky (resp. má to hodně psů) - nějak jim to jako spadne, nebo něco . . . ale když se to do chvilky spraví samo, je to prej v pohodě a nemá se s tím nic dělat

Mar3
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:30
- Nahlásit

Verca
nebo teda podle toho jak to popisuješ, by to mohlo být ono...dělá to vždycky jenom chvilku, pár vteřin a pak dobrý? (a pak třeba za pár dní, nebo další den zase se mu to na pár vteřin stane?) a kdy se mu to stává - když leží, spí, je v klidu, nebo když lítá??)

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:37
- Nahlásit

podle mě taky-měkké patro....náš haf to dělá taky.....pokud to není denně a rychle "nabere dech"- tak se s tím nic nedělá....

Markét
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:42
- Nahlásit

Hm, určitě to vypadá hrozně, ale myslím, že to je docela normální. Naše grifonka to čas od času dělá taky - a je zdravá jako řípa.
Ono upřímně řečeno, někteří lidi to dělají úplně běžně a nikdo s nimi nejezdí k vetovi - a taky to vypadá a zní hrozně

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:46
- Nahlásit

Verca
Veru, souhlasím, taky si myslím, že je to to spadené měkké patro...

popoluska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:51
- Nahlásit

spadené měkké patro
na psa spadlo poschodie a preto zle dycha. A ked nebude padat casto, tak sa nic nedeje. To su mi veci

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:00
- Nahlásit

popoluško )))) že by jinej kraj,jinej mrav, i když je to jen "za rohem" ? )

Mar3
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:18
- Nahlásit

popoluska
no k veterináři s tím rozhodně nejezdíme )

Verca
já jsem ješě na intercanisu viděla,jak se te stali bíglovi a jeho páníček mu stiskl čumák (hnedka za černým čumáčkem chytl vpravo avlevo-nahoře, stiskl(jdržel to tak,jak si držíš nos,když smrkáš) - hnedka pustila dobrý...já jsem to zkusila as idvakrát taky - když to mýmu psovi trvalo strašně dlouho,než začal dýchat normálně a pomohlo to okamžitě.

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:23
- Nahlásit

Mar3
Jako přímo za tou nosní houbou?

Mar3
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:29
- Nahlásit

Syska
jo jo (no ty konkrétně se musíš trefit - páč k hlavě už je jenom centimetr a hubenější prsty určitě nemáš!!!
dávala sis někdy na svůj nos jako malá kolíček nebo takovýto co padá ze stromů,rozloupneš to na dvě půlky a nalepíš? tak přesně tam,kde ti to na nose drželo se to zmáčkne tomu psovi (hnedka za tou nosní houbou) - nebo teda takhle to udělal ten borec tomu bíglovi na intercanisu a já to zkusila a vážně to pomáhá..

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 13:54
- Nahlásit

Díky moc.
Možná to fakt bude to spadlé patro. Přesně ani nevím, kdy se jí to stává, ale určitě to není v klidu, ale ani ne třeba v běhu. Třeba když jsme šli ven a vylezla z výtahu, tak jí to chytlo (možná z radosti), většinou, když si hrajeme, je dovádivá a tak. Třeba se přetahujeme a ona pustí a pak než vyskočí, tak jí to chytne. Netrvá to nikdy dlouho, ani ne každý den. Je to celkem na můj vkus často, ale zatím jsem to neřešila. Je čilá stejně , nic se neděje, tak jsem to tak nechala.
Garfield
Teda já si kašel spíš představovala, že pes nějak chrchle, kašle pusou...Ale fakt nevím, portože se v těch nemocích nevyznám. Ale to by podle mě trvalo nějak moc dlouho ten psincový kašel. Určitě to netrvá měsíc, ale déle.

Mám ještě takový dotaz:
pes od mých rodičů nějak lape po dechu, chrchlá, jak kdyby mu v krku něco překáželo. Stává se mu to, když se zadýchá, blbne s dalším psem a tak. Možná to je něco jako kašel (trvá to chvíli, jen pár sekund, jak kdyby třikrát zakašlal a to pokaždé). Nevím. Ale trvá to dlouho, snad rok.
Je třeba jít k vetovi?

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:03
- Nahlásit

Mar3
Hmm Marťo, kolíček jsem si na nos nedávala a ty vrtulky taky ne!! Asi jsem teda v tomto za tebou pozadu... A ty máš jako nějak extrémně hubený prsty nebo coooo?

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:05
- Nahlásit

Syska
Ty sis nedávala vrtulky na nos????? Už s tebou neztratím ani slovo!!!

Mar3
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:07
- Nahlásit

Syska
no tak vzhledem k tomu,že tvůj pes má čumák dlouhej cca 0,5 cm,tak si nemyslím,že to můžeš zmáčknout někde jinde než těsně za nosní houbou

jo a teda pozadu seš dost,protože neznám dítě,co by to nenosilo - asi u vás v "bílkách" ste byli nějací zaostalejší,nebo co...

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:15
- Nahlásit

Mar3
Verca
Holky teda, dělala jsem všecko, žrala šťovík, zaječí zelí, trhala akátový listí a kopretiny...ale ty vrtulky jsme jenom roztáčeli, aby se motali při letu, na nos jsme je nedávali...

Mar3
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:24
- Nahlásit

Syska
a žralas aji lepidlo nebo písek??? (pak po kom ten můj pes je,že??

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:25
- Nahlásit

Mar3
Ne, já jsem akorát čuchala kanály, protože mně voněly...

Amir
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:30
- Nahlásit

Verca
Ahojky Verčo, měla jsem u pesana stejný problém, veterinář mi řekl, že to může být srdíčko (projevuje se kašlem) nebo úplně normální nachlazení v těhle vedrech (pes je uhřátej a napije se, vykoupe v rybníce apod.) a doporučil mi dávat rozpustné céčko a pomohlo to , během týdne je po kašli. Třeba to bude u vás něco jiného ale zkus.

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 14:51
- Nahlásit

Amir
¨no zkusím to céčko, to jí neublíží. A kolik toho mám asi dát? Má 4kg. Půlku?
Jinak díky

Amir
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:13
- Nahlásit

Verca
Zkus šumivej tak čtvrtku tabl. do vody, nebo kdyby to nechtěla pít, tak půlku tabletky C 250g přímo do pusiny.Byla bych ráda, kdyby to pomohlo )

Barica
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 13:15
- Nahlásit

moje psina uz take nejakou dobu tak zvlastne chrchla, nebo chropti, kdykoliv a jeste jsem nezjistila jestli to dela pusou, nebo nosem, ale v noci je to docela neprijemny, to me uplne vzbudi! vzdycky to delala, kdyz tahala na voditku, tak to jsem chapala, ale kdyz to dela i bez nejakeho drazdeni krku, tak tomu fakt nerozumim...
zkusim to céčko...

Evulik
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:40
- Nahlásit

Barica
Ty máš jorkšírka, že ? Ono to bude asi způsobeno padáním měkkého patra. To se těmto pejskům stává. Nebude to nachlazením.

Barica
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 09:42
- Nahlásit

Ano, mam jorkšíra... Děkuji za info, alespon vím, že to není nic nenormálního, na konci září má jít na trhání zubů, tak už jsem se chystala, že řeknu vet, ať si dá pozor, jestli třeba nemá slabé srdíčko...
A co to měkkné patro vůbec znamená? Jak ji to padá? Pak se to zase rychle upraví samo? Je to zvláštní...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání