| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 22:58
- Nahlásit
Byla jsem nechat udelat starsimu psovi krevni obraz (je v poradku ), v ramci zvatlani s veterinarem prisla rec i na antiparazitika. Prislo mi zajimave, ze:
- v exspotu a duowinu je naprosto totozna ucinna latka (a skutecne JE ucinna, ja pouzivam duowin a mam psy naprosto bez klistat, vet na sveho psa pouziva exspot )
- na frontline jsou uz klistata rezistentni, takze tento pripravek je nejlepsi proti blecham, ale jako prevenci pred klistaty se pouzit moc neda
- advantix je vzhledem k pouzite ucinne latce zbytecne predrazeny
A - to me zaujalo nejvic - mate-li kocku a psa, tak proti klistatum se u kocky da pouzit JEDINE FRONTLINE (stejne neucinny, jako u psu), OSTATNI SPOT-ONy JSOU PRO KOCKU SMRTELNE JEDOVATE! Pry staci dat kocce kapku za krk a veterinar bude mit co delat, aby ji zachranil...
Berte to tedy jako varovani...
---
Vite take o necem podobnem?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 23:28
- Nahlásit
wami
To teda nevím, u nás běhají kočky s obojky a žijou...Frontline obojek nemají........pravda je, že nám jeden vet radil nechat kočku oočkovat na všechna možná i nemožná onemocnění a zdůvodňoval to neúčinností spotů, obojků a sprejů. Prý to u koček funguje trochu jinak...hlavně se kočky pohybují většinou jinde než psi, takže na ně tahle havět leze víc.
Ale vážně netuším, jestli je to pravda.Nějak mně nenapadlo se ptát.
Jinak se můžu zkusit poptat, co doporučují dávat kočkám...čistě pro zajímavost
To že jsou v určitých oblastech klíšťata rezistentní na Frontline, to visí i u nás na veterině. Někdo ale říká, že účinkuje stále stejně. Tak jestli to nebude opravdu místní.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 06:35
- Nahlásit
Mě doporučovala vetka pro kočky spot-on Frontline (prý se pro kočky nic jiného nevyrábí) a zatím neměli jedinou blechu ani klíště. Jinak s Duowinem pro psa mám taky velice dobrou zkušenost. Teprve až teď - po 2 měsících od podání měla první klíště. Musíme koupit další. Ale 2 měsíce na klíšťata a min. 3 měsíce na belchy je dorbý, né?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 06:38
- Nahlásit
Tak já s klíšťatama problém nemám, a´t dám Advantix, Exspot, Duowin (tam tedy trvalo několik dní než nastoupil účinek), ale dávám jen na počátku sezony, jinak stačí obyčejnej pangamín, dlouhodobě podávanej.
Ale blechy, to je něco jinýho, když už je psice přitáhla, tak jediný co zabralo pořádně a rychle byl BIOKILL.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 07:17
- Nahlásit
brut
běhají kočky s obojky a žijou...
Ano, obojky mit muzou, tam jsou jine ucinne latky...
Vet mluvil konkretne a vylucne o spot-onech, docela me prakvapilo, jak rozdilne ucinky to muze mit...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 08:18
- Nahlásit
pro kočky taky může být Stronghold. Jinak nám Frontline vůbec, ale vůbec nezabral. Na chatě jsem vybírala jedno klíště za druhým, vydala jsem se na několika kilometrovou túru do lékárny, tam měli jen Frontline (pěkně drahý) a po aplikování jsem opět vyndavala jedno klíště za druhým.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 09:58
- Nahlásit
Nám taky Frontline moc nefunguje. Používám resp. střídám Expot a Advantix. Duowin jsem u nás na veterině prostým okem neviděla.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 10:50
- Nahlásit
wami
To je přesně to, o čem mluvil vet u nás. Já teda nemám Sněhulku naočkovanou vůbec a ani jí nedávám spot, protože mi neběhá venku ( teda jednou za čas vyběhne na dvůr, to se lekne a pak zase dost dlouho trvá ,než se odváží znovu jít ven). Tak jsem se o to nijak nezajímala.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:34
- Nahlásit
wami
to jsi ale asi nebyla u Chyby, že ne?!
na frontline jsou uz klistata rezistentni, takze tento pripravek je nejlepsi proti blecham, ale jako prevenci pred klistaty se pouzit moc neda
právě s tímto jsem za ním došla a smál se až se za břicho popadal, že prej kam na to chodím na ty lidová moudra... já ho totiž zásobuju vždy takovýma "co se povídá"...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:37
- Nahlásit
Denisa
Chyba na frontline sice neda dopustit, ale nam uz ten duowin objednava bezne a neprotestuje (sam zkousel na svych psech a potvrdil ucinek ).
Ne, byla jsem v Karvine u Voriska, taky uzasny clovicek...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:42
- Nahlásit
wami
...mně ještě před měsícem říkal, že mu z Duowinu olezli psi, ale já to střídám a teď zrovna mám Duowin, předtím Advantix, předtím Frontline... a olezlou G. nemám ani z jednoho
jen s tou rezistencí mu to přišlo velmi vtipné...
|
Puna
|
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:48
- Nahlásit
wami
my máme teď na Tvou radu Duowin a super, ani jedno klíště, předtím jsme měli Frontline, ale spray a to nic moc...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:59
- Nahlásit
ezistencí
no a přitom mi tohle říkal i veterinář
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 18:30
- Nahlásit
Denisa
mu to přišlo velmi vtipné...
no, ja ho mam rada a v leccems mu verim... Ale co se Frontlineu tyka, dam na to, co tvrdi vsichni koncovi uzivatele (+ koneckoncu nekteri veterinari)
Puna
Tak to jsem moc rada, ze jste spokojeni!
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 20:01
- Nahlásit
Já byla nejspokojenější s Duowinem, fungoval dlouho a dobře, ted ale neměli, tak mám Exspot, dneska jsem ho dávala(1 dávku), ale jaksi se mi nák nedařilo, tak uvidím, jestli bud fungovat Mám koupenou ještě druhou dávku, ale tu chci až zas pak použít, u Duowinu ta jedna stačila, to bylo fakt supr, ale u Exspotu no nevim nevim...jsme na hranici....zas ale ty prachy
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 20:25
- Nahlásit
wami
Zajímavý, my máme Frontline a působí tak z 90%, pesan má klíšťáků mnohem míň naž s obojkem, ten nám nefungoval vůbec,ale přece jen občas nějaké (pěkně nacuclé Frontline neFrontline) najdu...Asi se vetrinářky poptám jestli nemá ten Duowin...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 21:36
- Nahlásit
My používáme sprej Frontline a funguje nám opravdu na 100%. Po dobu působnosti nemá pes jediné klíště. Jedenkrát jsme měli i Advantix a taky 100%. A to je u nás klíšťat celkem dost. Když nenastříkám psa znovu po 4-5 týdnech, denně z něj tahám min 3 klíšťata.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 22:19
- Nahlásit
suesie
Když nenastříkám psa znovu po 4-5 týdnech, denně z něj tahám min 3 klíšťata.
Ne, ze bych chtela delat reklamu, ale ten Duowin vydrzi 2 mesice, ke konci tretiho uz obcas nejake kliste objevim; jinak u nas je primo stredisko, odkud se klistata mnozi... A to mi psi plavci vicmene kazdy den...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:13
- Nahlásit
No nám jakýkoliv přípravek (Duowin jsme ale ještě nezkoušeli) vydržel maximálně měsíc, a to ke konci s tak 2 kl. denně
No nám pomohlo bezpečně - dohola vytrimovat a jedna dávka advantixu kvůli nohám a břichu
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 10:41
- Nahlásit
wami
Tak to je super. Dík za tip. Až nám doje Frontline, vyzkoušíme.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 18:55
- Nahlásit
Taky se přidávám s chválou Duowinu.Používáme ho už třetí rok a naprostá spokojenost.Výrobce sice udává účinnost na klíšťata měsíc, ale stejně jak psala Wami, tak vydrží v klidu dva měsíce.No a navíc má i přijatelnou cenu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 18:58
- Nahlásit
dohola vytrimovat
Ach, co to má znamenat?
|