| Autor |
Zpráva |
katluk
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 12:39
- Nahlásit
Přeji pěkný den. Potřebuji poradit ohledně šupin na nose psa. Máme 4-letého NO a dost často, hlavně v létě, se mu objevují na čenichu, na okrajích, zrohovatělé šupinky, které se někdy odloupnou a čenich zůstává narůžovělý. Žádné jiné zdravotní, ani psych. problémy nikdy neměl. Znáte někdo možnost, jak mu pomoci? Děkuji.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 12:45
- Nahlásit
katluk
Byli jste s ním u veta? Kámoščinému jezevčíkovi (tomu je ale už deset let) se začal také takto loupat čenich a veterinář kamarádce poradil, ať mu to maže roztokem Betadine. A za pár dní to pomohlo. Ale jestli se jedná o to samé i u tvého psa, to bohužel nemůžu posoudit. Můžeš to ale zkusit, Betadine je jemná desinfekce určená i pro zvířata, tak by mu to určitě nemělo uškodit. Dá se koupit normálně v lékárně a stojí asi kolem 50 Kč. Kdyby to nepomohlo, šla bych radši k vetovi.
|
katluk
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 12:50
- Nahlásit
Děkuji. Veterinář nám řekl, že je to zřejmě dědičného původu, že se s tím moc dělat nedá. Plíseň to není. A víc nic. Budeme muset zajít asi k jinému.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 12:57
- Nahlásit
katluk
Kamarádce veterinář řekl, že je to u jejího pejsy stářím a že se to bohužel u jezevčíků v pozdějším věku někdy objevuje. Ale tady předepsaná léčba Betadinem zabrala, i když tomu veterinář nedával moc nadějí.
U tvého pejska možná půjde úplně o něco jiného, je ještě mladý a je to jiná rasa. Každopádně bych vyzkoušela ještě jiného doktora, přesně jak píšeš . Kdyby ti neporadil ani ten druhý vet, zkus ten Betadine, myslím, že tím nic nezkazíš a třeba to pomůže .
Třeba ti tady někdo poradí i nějaké oplachovací kúry z bylinek, které by také mohly zabrat .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 14:53
- Nahlásit
katluk
Kámoška měla dogu,která něco podobnýho měla celý život.Ani se nepřišlo na to ,co to bylo.Vet jí radil mazat čumák třeba sádlem nebo prostě něčím mastným,aby to nepraskalo.
|
katluk
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 17:57
- Nahlásit
Díky moc za rady. Betadinku mám, tak to odedneška zkusím, tím nic určitě nepokazím. O sádle jsem už slyšela, ale připadalo mi to divné, vždyť si to bude pořád olizovat a ještě si nos více vysuží, nebo ne?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 20:05
- Nahlásit
katluk
No asi jak kterej,musíš mu to mazat nenápadně , a on si až tam nahoru jazykem nedosáh.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 21:12
- Nahlásit
katluk
Já si taky myslím, že to bude dědičné.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 06:26
- Nahlásit
Nevím jestli jde o totéž, ale známého labrador má také pořád jakoby vysušený a popraskaný nos. Prý to je alergie a nějaký vliv dědičnosti tam zřejmě také bude. Taky ten pes nerad a málo žere, což je pro LR velmi netypické.
|