| Autor |
Zpráva |
KatarinaB20
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 08:55
- Nahlásit
Dobrý deň! Môže psovi vyvolať zmena krmiva (Canutra namiesto Acany) vypadávanie srsti, lupiny a hnisavé rany na koži?
Mám sa vrátiť k pôvodnému krmivu? Ďakujem.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 09:02
- Nahlásit
Těžko říct, může jít o alergii na některou složku potravy v garanulích Canutry , která nebyla v Acaně. Někteří psi jsou na náhlé změny krmiva citliví. Pokud je pes na Acanu zvyklý, dobře ji žere, tak jste neměla experimentovat a nechat mu původní značku krmiva.Pes není jako člověk, že potřebuje změnu jídla a jíst něco stále dokola se mu nelíbí, ba právě naopak. Teď to chce veterináře a dát na jeho rady.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 09:04
- Nahlásit
Vypadávání srsti nebo lupy klidně - ale hnisavé rány těžko - jdi na veterinu!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 10:02
- Nahlásit
KatarinaB20
taky mi přijde, že problém tvého psa bude někde jinde a s krmením to souviset třeba vůbec nebude.... to co popisuješ mohou být příznaky různých závažnějších onemocnění - nečekej na rady a běž na veterinu!
|
KatarinaB20
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:07
- Nahlásit
Ďakujem za rady. Už som s ňou bola u 3 veterinárov, dali jej nejaký protizápalový liek, ale nič nezaberá. Už to trvá 2 týždne. Naozaj neviem, na koho sa mám ešte obrátiť. Tie hnisavé ranky sa už zahojili, ale stále sa drbú. Beky mala zapálenú kožu všade na tele - našťastie to už zmizlo. Veterinári mi hovoria len to, že áno, môže to byť od krmiva a hotovo. Nič viac. Teraz som sa vrátila k Acane a zostáva mi iba dúfať, že nastanú pozitívne zmeny. Ak nie, určite pohľadám nejakého "ozajstného" veterinára. Lenže u nás je to ťažké - bývam v malom mestečku a dovolenku môžem dostať až o taký týždeň - dva. Ešte raz vďaka.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:14
- Nahlásit
Katarino, nezoufej - kožní problémy jsou skoro vždy na dlouho. Jestli Acana vyhovovala neměň ji, ale můžeš zkusit jehněčí. Ty jsou pro alergické citlivky lepší.
|
jana33
|
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:47
- Nahlásit
Katarino, taky doporučuju jehněčí variantu, náš labroš má po kuřecím taky problémy se srstí a kůží, ale co je na jehněčí Acaně, je vše OK. Jinak ty hnisavé ranky mohli být způsobeny druhotnou infekcí. Ale asi bych taky na veterině chtěla udělat zkoušku na demodexe.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:48
- Nahlásit
KatarinaB20
určitě si nech udělat stěry a ať to pošlou do laboratoře.Můžou to být roztoči okem neviditelní.Když to má zapálené na celém těle tak už to není sranda.Jeď k nějakému vetovi který je odborník na kožní choroby a ne na vesnici.Nic proti nim ale nemají takové zkušenosti.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:51
- Nahlásit
Katarino, měli jsme jednou alergii na potravu a právě díky drbání a svědění kůže se vytvořila mokvavá ložiska. Takže by to z té náhlé změny klidně mohlo být. Možná některá barviva, konzervanty nebo něco, co je v novém krmení, tak nevyhovuje. Zkus se vrátit k Acaně, ale nedávej jí nic jiného, žádné doplňky, pamlsky, striktně jen granule. A pokud se bude drbat, tak jí kolem krku budeš muset dát límec. Tím, že si to škrabe do krve, tak si tam může zanést nějakou další infekci a mohlo by se to ještě zkomplikovat. Límec se dá vytvořit i doma, a to z tvrdého kartonu, který vystříhneš do tvaru kruhu. Poloměr musíš zvolit dle velikost psa, tak, aby se přes něj nemohl škrábat a kousat. Uprostřed vystříhneš opět kruh a navlečeš mu to na krk. Pak existují i plastové, ty by snad mohl mít veterinář, ale to není tak jisté. Já doufám, že se to spraví. Držte se. Kožní problémy jsou vždycky komplikované a jejich diagnostika a léčba také.
|