Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kožný problém
Autor Zpráva
KatarinaB20
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 08:55
- Nahlásit

Dobrý deň! Môže psovi vyvolať zmena krmiva (Canutra namiesto Acany) vypadávanie srsti, lupiny a hnisavé rany na koži?
Mám sa vrátiť k pôvodnému krmivu? Ďakujem.

Evicka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 09:02
- Nahlásit

Těžko říct, může jít o alergii na některou složku potravy v garanulích Canutry , která nebyla v Acaně. Někteří psi jsou na náhlé změny krmiva citliví. Pokud je pes na Acanu zvyklý, dobře ji žere, tak jste neměla experimentovat a nechat mu původní značku krmiva.Pes není jako člověk, že potřebuje změnu jídla a jíst něco stále dokola se mu nelíbí, ba právě naopak. Teď to chce veterináře a dát na jeho rady.

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 09:04
- Nahlásit

Vypadávání srsti nebo lupy klidně - ale hnisavé rány těžko - jdi na veterinu!

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 10:02
- Nahlásit

KatarinaB20
taky mi přijde, že problém tvého psa bude někde jinde a s krmením to souviset třeba vůbec nebude.... to co popisuješ mohou být příznaky různých závažnějších onemocnění - nečekej na rady a běž na veterinu!

KatarinaB20
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:07
- Nahlásit

Ďakujem za rady. Už som s ňou bola u 3 veterinárov, dali jej nejaký protizápalový liek, ale nič nezaberá. Už to trvá 2 týždne. Naozaj neviem, na koho sa mám ešte obrátiť. Tie hnisavé ranky sa už zahojili, ale stále sa drbú. Beky mala zapálenú kožu všade na tele - našťastie to už zmizlo. Veterinári mi hovoria len to, že áno, môže to byť od krmiva a hotovo. Nič viac. Teraz som sa vrátila k Acane a zostáva mi iba dúfať, že nastanú pozitívne zmeny. Ak nie, určite pohľadám nejakého "ozajstného" veterinára. Lenže u nás je to ťažké - bývam v malom mestečku a dovolenku môžem dostať až o taký týždeň - dva. Ešte raz vďaka.

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:14
- Nahlásit

Katarino, nezoufej - kožní problémy jsou skoro vždy na dlouho. Jestli Acana vyhovovala neměň ji, ale můžeš zkusit jehněčí. Ty jsou pro alergické citlivky lepší.

jana33
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:47
- Nahlásit

Katarino, taky doporučuju jehněčí variantu, náš labroš má po kuřecím taky problémy se srstí a kůží, ale co je na jehněčí Acaně, je vše OK. Jinak ty hnisavé ranky mohli být způsobeny druhotnou infekcí. Ale asi bych taky na veterině chtěla udělat zkoušku na demodexe.

stremka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:48
- Nahlásit

KatarinaB20
určitě si nech udělat stěry a ať to pošlou do laboratoře.Můžou to být roztoči okem neviditelní.Když to má zapálené na celém těle tak už to není sranda.Jeď k nějakému vetovi který je odborník na kožní choroby a ne na vesnici.Nic proti nim ale nemají takové zkušenosti.

Evicka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 11:51
- Nahlásit

Katarino, měli jsme jednou alergii na potravu a právě díky drbání a svědění kůže se vytvořila mokvavá ložiska. Takže by to z té náhlé změny klidně mohlo být. Možná některá barviva, konzervanty nebo něco, co je v novém krmení, tak nevyhovuje. Zkus se vrátit k Acaně, ale nedávej jí nic jiného, žádné doplňky, pamlsky, striktně jen granule. A pokud se bude drbat, tak jí kolem krku budeš muset dát límec. Tím, že si to škrabe do krve, tak si tam může zanést nějakou další infekci a mohlo by se to ještě zkomplikovat. Límec se dá vytvořit i doma, a to z tvrdého kartonu, který vystříhneš do tvaru kruhu. Poloměr musíš zvolit dle velikost psa, tak, aby se přes něj nemohl škrábat a kousat. Uprostřed vystříhneš opět kruh a navlečeš mu to na krk. Pak existují i plastové, ty by snad mohl mít veterinář, ale to není tak jisté. Já doufám, že se to spraví. Držte se. Kožní problémy jsou vždycky komplikované a jejich diagnostika a léčba také.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání