| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 14:45
- Nahlásit
Cllif se byl teďka proběhnout venku. Běhal kolem přítele který jezdil na in-linech a asi měl naprasknutý polštářek a nějak si na té asfaltce strnul kousek kůže na tlapce, tak 1cm x 1cm. Krev mu z toho neteče. Co s tím? Mám mu to něším potřít, nebo něchat to jen tak? Neva že si to líže?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 15:03
- Nahlásit
suesie
vyčisti to desinfekcí, třeba Novikov nebo obyčejnou genciálkou, ta vysušuje, nebo betadinou. No a nech dýchat, pokud by se to začalo nějak špatně měnit, podebírat a pod. zajdi za vetem nebo zkus nejdřív heřmánkovou, měsíčkovou mast, framykoin. Pokud by to hnisalo, raděj toho veta.
Já tohle většinou čistím roztokem arniky nebo měsíčku a zatím to bylo vždy OK.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 15:07
- Nahlásit
fromeli
Díky, ty jsi moje záchrana. Vždycky když nutně potřebuju, poradíš
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 15:16
- Nahlásit
suesie
Já občas požívám slabý roztok hypermanganu. Taky vysušuje a většinou ho mám po ruce.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 15:20
- Nahlásit
brut
a kde se to dá sehnat? Mají ho v lékárně?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 15:38
- Nahlásit
suesie
určitě ho maj v lékárně.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 15:51
- Nahlásit
suesie
Dej mu ponožku, aby si to nerozdíral a nedostal infekci.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 17:45
- Nahlásit
suesie
Jednou si moje fenka roztrhla polštářek a to dost ošklivě. Tekla z toho hodně krev. Nechala jsem to tak, protože jsem viděla, že si to olizuje. Když jsem přišla k veterináři (až za dva dny), tak se na to podíval a řekl, že si to sama pěkně vydensifikovala a prý při menších ranách není potřeba desinfikovat. Psí sliny jsou dezinfekční. Jak myslíte, že si vlci apod. ošetřují rány? Nikdo jim nepomůže. (ale nechci samozřejmě mudrovat. )
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 18:32
- Nahlásit
Už jsme to omyli v hypermanganu a namázli betadinkou. Snad to bude v pohodě.
Cllif je strašněj herec, opět vypadá na umření
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 21:01
- Nahlásit
suesie
Ty se máš, strhnutou kůžičku. Ašenka začala mít dneska krev v moči a často čůrá. Nejdřív jsem myslela, že začíná hárat a značkuje, ale má ještě měsíc čas a navíc se teď poblinkala. Sice si zase hrála, ale mám obavu....musím s tím na veterinu.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 21:19
- Nahlásit
Mucholabka
Ježiš, chudáček malá. Snad to nic vážnýho nebude. Držím pěstičky ať to dobře dopadne.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 21:24
- Nahlásit
suesie
My pouzivame na podobne poranenia betadine a tiez nasadzujem ponozku, ak je rana v priamom styku so zemou.
Mucholabka
Drzime palce, nech to dobre dopadne!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 22:26
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to držíme palce, ať to dobře dopadne.
|