Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pelichání psa
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:57
- Nahlásit

Ahojky,můžete mi doporučit něco na vyčesávání pelichajícího psa.Jedná se o Retrívra a Labrouše.Díky
PS.:Labrador opravdu dost pelichá a klasický kartáč na to nestačí.

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:10
- Nahlásit

abby
Vím, že spousta lidí si na krátkosrsté psy jako je labrouš nemůže vynachválit tzv. pilku, resp. vypadá to jako ohnutá pila a dá se to sehnat v chovatelských potřebách.

Na goldena ti neporadím, sama s tím bojuju, byt teď momentálně plný psích chlupů, že by se z toho dal udělat min. jeden svetr.

Ale přidávám mořský řady (prodává to Beaphar, jméno Algolith) a pak se to docela zlepší...

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:14
- Nahlásit

abby
Na labroše jedině trimovací pilka - je to super! Ovšem chlupů tě to samozřejmě nezbaví,to tě u labroše nezbaví nic!

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:17 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Jandula

Mě právě zlaťák zatím moc nepelichá,ale ten labrouš,to je fakt síla.Zkusím koupit tu pilku.Vím,jak to vypadá.Na zlaťáka jsem si koupila něco takového,ale nevím,jestli správně.

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:21
- Nahlásit

abby
Tak to nevím, já používám hřeben s protáčecím hrotem a pak kartáč, ale i když toho spoustu vyčešu, tak pelíchá... Nejhorší to bylo včera, když mi naši potvoru odvezli a já se dala do úklidu auta, protože ho budu prodávat, nejsou ani tak nejhorší ty klasický dlouhý chlupy, který se chytají na všechno, ale krátký chlupy z čumáku, který se zapíchnou do všeho a nemůžeš to odstranit... Doma se mi válí chuchvalce chlupů, to bych mohla luxovat třikrát denně, jen co vyluxuju, už mám zase na podleze nános...

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:23
- Nahlásit

Takže si mám koupit tohle

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:24
- Nahlásit

Jandula

A jak to vypadá hřeben s protáčecím hrotem

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:34
- Nahlásit

abby
jo to je přesně ono

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:38
- Nahlásit

jana33

A to používáš v komninaci s kartáčem.Jako nejdřív pilkou a pak kartáč?

kokoška
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:40
- Nahlásit

minulý týden jsem viděla reklamu od firmy ETA na vysavač na psí srst přímo ze psa, doporučovali to pro alergiky.Bylo to v nějakém babském časáku. V duchu jsem se smála, jaké kraviny lidi nevymyslí (mám nelínající plemeno) a nevěnovala tomu pozornost, ale třeba by to fungovalo

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:43
- Nahlásit

abby
Já používám tu pilku a nakonec ho jen přejedu klasickým štětinovým karátčem,který už vlastně jen smete vypadaný chlupy,který mu zůstali navrchu v kožichu. Ale je to děs,jak jsou letos ty hicy,tak mi přijde,že je to línání ještě horší než normálně

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:48
- Nahlásit

jana33

Já to právě chci koupit našim.Mám pocit,že ten jejich pelichá celý rok.Ale tenhle to už opravdu trvá nějak dlouho.Pokoušla jsem se ho česat tím,co mám na zlaťáka (1. obrázek),ale nic moc.
Musím jim i koupit novej kartáč.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:49
- Nahlásit

kokoška

ETA je dobrá značka.Mám od ní nějaký blbůstky do domácnosti.Nejdřív mi to přišlo zbytečný,ale nemůžu si to teď vynachválit

Nevím,jak by to šlo aplikovat,bojí se vysavačů

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:55
- Nahlásit

abby
Tyhle kartáče jsou na nic,ta pilka je fakt dle mých zkušeností nejlepší,on ten labroš taky bývá časo vyfocený na obalu.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:01
- Nahlásit

jana33
A jakej kartáč používáš ty?

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:05
- Nahlásit

no to není klasickej kartáč na vyčesávání,je to už jen na "ometení" vypadá jako kartáč na koně na hřebelcování nebo na boty chlupy vyčesává ta pilka

kokoška
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:19
- Nahlásit

abby
já přece nekritizuju značku
ale vysavač na psa, to mi přišlo skoro jako vtip

dejavu
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:51
- Nahlásit

tady to maj o neco levnejsi...
http://www2.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGood sID=SE01212501

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:55 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

kokoška

Tím jsem jen chtěla říct,že pokud by to bylo od ETY,tak bych se nad tím možná zamyslela
Ostatní Teleshop. výrobky me spíše odpuzují

mám nelínající plemeno Šťastná to žena

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:00
- Nahlásit

jana33

Třeba něco takového

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:13
- Nahlásit

abby
ne umělohmotný,má to normální štětiny,jako kartáč na šaty zase narážím na svou neschopnost sem vložit obrázek,tak aspoň odkaz
http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=2 864

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:19
- Nahlásit

jana33

Jo,něco takového jsem myslela.Musím mu to koupit.jen doufám,že nebudu jedniná,kdo ho s tím bude dělat.Pučila jsem našim tu trimovačku a nakonec ji odvezla domů,protože jsem řekla,že se to nemusí dělat denně,takže to nedělali vůbec

michalm
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:06
- Nahlásit

abby
cauky, tak jsme tady potkali Berusky sestricku (jsou od sebe opravdu temer k nerozeznani, na nekterych fotkach problem, ve tme si je pletem totalne ) a maji na ti tu pilku z 2. obrazku, nemuzou si ji vynachvalit, takze budu taky kupovat.

abby
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:04
- Nahlásit

michalm

Jé,tak ji pozdravuj.A Berušku samozřejmě taky
Já si tu trimovací pilku chtěla koupit na výstavě (jak byla teď v Brně),ale doporučili mi právě tu první (rádýlko),že ta druhá se spíše hodí na kratší srst.Jak jsi viděl Abby,tak ona tu srst ještě nemá moc dlouhou (i když se čím dál víc osrsťuje).Ale na tu delší srst na podsadě a na ocase je to super.Na srst na hřbetě je to na nic
Stejně to musím koupit na toho labrouše,tak to vyzkouším a kdyžtak si ji oupím taky.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 19:27
- Nahlásit

POradíte co dělat s kožními problémy u 8 leté feny dalmatina? Stále má červenou kůži - úplně nejčervenější pokud zmokne - veterinář radí krmivo s vyšším obsahem vitamínů, ale krmíme Pro Planem losos nebo jehně. Nevím, které krmivo by bylo lepší?

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 08:21
- Nahlásit

Vlasta
dalmatini, aspon ti, co jsem pozorovala v utulku, dost casto trpi na alergii na potravu, projevujici se prave takhle, jak pises, resenim bylo jim davat hypoalergenni stravu, vetsinou v podobe dietnich granuli, ktere se daji sehnat jen u veta. K dispozici tam mivaji nekolik druhu, Purinu - zde mas prehled dietnich znacek Puriny co na co je http://www.vetinfo.cz/pvd.html, pak Eukanuba, Calibra a dalsi, chce to vyzkouset, po cem ti prosperuje, zalezi nejen na mase, ale taky jakou snasi nejlepe prilohu, nekteri psi nesnasi soju, jini kukurici.

kočlík
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 11:21
- Nahlásit

teda pokud můžu poradit tak já našeho zlaťáka vysávam normálním vysavačem bez nástavce jen tou trubicí a pes je moc spokojenej

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 12:59
- Nahlásit

teda pokud můžu poradit tak já našeho zlaťáka vysávam normálním vysavačem bez nástavce jen tou trubicí

taky to tak praktikuju, jen stáhnu výkon

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 13:18
- Nahlásit

Je to divný, já vím, ale nám se opravdu strašně spravila srst (snad během 7 dnů) po vymačkání análních žláz. Línání ustalo, srst získala úžasný lesk a po vykoupání jemnost a vůni, která zůstala. Před tím vykoupání pomohlo třeba jen na 3 dny.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 13:21
- Nahlásit

Garfield
nee, divný to není, i tohle se může stávat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání