Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / studium v Brně pes v Plzni
Autor Zpráva
kočlík
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 15:38
- Nahlásit

mám možná trochu nehodící se dotaz, ale chtěla bych se zeptat jesti někdo nemá zkušenosti s tím, že by odešel studovat do jiného města a psa nechal doma. I když mi to trhá srdce půjdu studovat do brna a pejska musím nechat doma, myslíte si že to psychicky zvládne, já jsem jediná kdo se o něho stará, mamka s ním sice občas chodí ven, ale vetšinou je pesan se mnou a mám ztrach aby z toho neměl nějaké velké trauma, propřípadě jak by se s tím mohl vyrovnat... samozdřejmě, že se budu snažit být doma co nejvíc, ale minimálně půl týdne budu v brně... moc bych si ho chctěla vzít sebou, kdybyste náhodou měl někdo nějaký typ na bydlení s pejskem tak se taky prosím ozvěte...

kokoška
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 15:44
- Nahlásit

kočlík
brňáci ti určitě poradí, tuším, že Wami nebo někdo měl psa na kolejích - určitě to lze nějak zařídit. pejsu doma nedoporučuju nechat, strašně se odcizíte - já odešla za prací a vidět psa jen o víkendu je strašně málo, už jsem nebyla jeho panička a docela mě to bolelo.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 15:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

kočlík
No, ja v brne studuju, ale starsiho psa jsem puvodne taky nechala doma - jenze to bylo potreba, mama je sama a potrebuje na baraku hlidace. Slo to, ale ted uz bych to resila jinak.

Momentalne studuju jeste porad a psa mam v Brne s sebou. Ja sice bydlim u pritula, ale neni problem si v Brne sehnat privat, kde se da byt se psem. Jen ti poradim - zacni ho shanet uz ted, v zari a rijnu byvaji ty nejlepsi uz rozebrane... Pocitej s tim, ze mozna budes muset dat nejakou kacku vic (cim levnejsi podnajem, tim hrosi podminky), na koleje se psem nesmis.

Casove se uz i denni studium da zvladat v pohode i se psem, pri kreditovem systemu si seminare a prednasky prizpusobis, jak je potreba...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 15:59
- Nahlásit

wami
Ja sice bydlim u pritula, ale neni problem si v Brne sehnat privat
uz jsem myslel, ze napises, ze neni problem v Brne sehnat pritula s bytem ...

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:42
- Nahlásit

kočlík

Jak máš starého pejsana?
Připojuji se ke Kokošce.Taky jsem měla labrouše a když jsem šla na VŠ,tak jsem ho nechala u našich.Ne kvůli bydlení,protože mám vlastní byt,ale kvůli tomu,že si v Brně nezvykl.No a teď už musím konstatovat,že je to pes mých rodičů.Ze začátku jsem to těžko nesla,ale když vidíš,že pes tím vůbec netrpí a vlastně tě ani nepotřebuje,tak jsem se s tím srovnala.Co taky jinýho.Loni jsem ho měla hlídat,tak jsem si ho vzala opět do Brna a musím říct,že jsem se s ním radši vrátila k našim a do práce dojížděla (naštěstí bydlí kousek).Byl zvyknutý na svoje a jinde se mu nelíbilo.
Mám ho ráda a kdyby něco,tak si ho okamžitě vezmu,ale už to dávno není můj pes.

Co se bydlení týče,tak sehnat privát i pro psa určitě nebude problém.Jak radila Wami,shánět už teď.

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 17:25
- Nahlásit

kočlík
Já studuju v Praze a bydlím u Ostravy. Cllif je přes týden doma s našima a snáší to v pohodě. O víkendu se mu snažím co nejvíce věnovat, abych mu ynahradila, že s ním přes týden nejsem. Myslím, že to zvládne i tvůj hafík

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 17:33
- Nahlásit

suesie
Já studuju v Praze
tak potom nerozumim tomu, ze jsi jeste neprisla na zadny nas sraz v Praze poradany ....

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:34
- Nahlásit

Jirikovo
To bych to teda měla v příštím semestru honem rychle napravit, viď?

michalm
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:49
- Nahlásit

hele ale v praze je na kolejich halda pesanu, nevim teda jestli vsude, ale minimalne na jiznaku jo....

michalm
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:51
- Nahlásit

spis to bude asi o lidech, protoze co vim, tak obcas sou tam vztahy na triluzacich hodne drsny tim spis kdyz jsou dva se spolecnou socialkou a kuchyni a vsechno zensky, nepral bych ani nejhorsimu nepriteli

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:56
- Nahlásit

suesie
no to kazdopadne, nebo si pro tebe dojdeme na koleje... jen nam budes muset rict na jaky

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:58 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit

michalm
No já bydlím zrovna na jížáku. Nejen, že mám spolubydlící, co psy moc nemusí (ale jinak jsou celkem v pohodě), ale taky jsem po většinu týdne od rána do večera ve škole, takže by Cllif zrovna nadšenej nejspíš nebyl.

michalm
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 07:49
- Nahlásit

suesie
tak to uz je pak tezky jenom vim, ze tam psu je halda a bez problemu...

kočlík
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:30
- Nahlásit

Jenže můj problém je i v tom, že nejen pes ale i můj přítel jsou "plzeňáci" a v tom případě budu jezdit co nejvíc domů a kdybych si vzala pese sebou, tak bych zase na druhou stranu nemohla jezdit domů za přítelem, strašně mě to drásá nervy, chudinka můj malej pejsánek... je to GR, takovej pes všech pánů, tak si myslím, že by to mohl zvládat docela dobře, ale fakt nevim... uvidíme jak se to vyvine, stejně bych chtěla být na koleji tak třeba po roce tam přítel půjde se mnou a tím pádem si tam budu moct vzít i to moje zlatíčko , ten první ročník nejak přežijeme a od druháku si zkusím přednášky a cvíčka naflákat tak bych byla v brně minimálně, ale děkuji za rady moc si toho cením

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:36
- Nahlásit

kočlík
a kdybych si vzala pese sebou, tak bych zase na druhou stranu nemohla jezdit domů za přítelem

proc...? To nejak nechapu...

Ja bydlim 200km od brna, domu jezdim skoro kazdy vikend, momentalne docela casto i s obema psy, cestu vlakem berou oba v pohode, jsou zvykli... A kdyz nejedu domu, jedu jinam, cestujeme furt, proc by melo caste cestovani vadit tvemu GR...?

Hele, je to tvuj boj. Chces-li psa v Brne, da se to. Chces-li ho nechat doma, i to se da. Pes zvladne oboji, je jen na tobe, pro co se rozhodnes...

abby
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:49
- Nahlásit

kočlík

Já teda nevím o žádných kolejích v Brně,kam by mohl pes.Nejde jenom o spolubydlícího,ale vstup na koleje se kontroluje (většinou) a jak chceš propašovat takovýho hafana to vážně nevím.

kočlík
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:57
- Nahlásit

abby
pašovat ho nechci, to vím, že tam být nesmí

Wami
můj pesan ale není zvyklej cestovat, maximálně půl hodky v tramvaji a to je tak všechno a trávit čtyři hodiny na cestě z Brna do Plzně je náročný i pro mě natož i pro něj, když musí pořád neco dělat, nevydrží chvilku v klidu a v Brně by mi ho na víken nikdo nepohlídal... je to složitý

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:00
- Nahlásit

kočlík
je to složitý

no, bud hledas problemy, nebo reseni...

Me se mladej pes ve vlaku obcas v tech vedrech poblije - nehledam zpusob, jak necestovat, ale zpusob, jak to resit. Vozim v baglu haldu papirovych uterek...

Proste bud chces mit psa s sebou a naucis ho cestovat (kdyz my zvladame 3,5 - 4 hodky, co byste to nezvladli vy - a to jsem jezdile se stenetem od dvou mesicu, to byla teprv hyperaktivni koule!), nebo ho chces mit doma a smiris se s tim, ze ho uvidis jen o vikendech...

abby
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:03
- Nahlásit

kočlík

A jak je ten tvůj starý.jestli je to ještě štěně,tak si zvykne.Nebo jsi ho na to měla připravovat,když jsi věděla,že to nastane. teda my to tak děláme.Chceme,aby všude jezdila s náma,takže ji to učíme od malička.

Určitě se neboj,že to bez tebe nezvládne.Pes je v tomhle odolnější než člověk.a bude ve svém prostředí,takže pokud se mu budou vaši věnovat,tak si toho ani nevšimne

A až budeš v Brně,tak dej vědět a můžem někam zajít i s pejsanama (nebo bez nich).

kočlík
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:35
- Nahlásit

abby
tak jo až budu v Brně tak se ozvu...
aspoň se tam s někým seznámim, už se tam docela těšim, je to zajímavý město, kde tam bydlíš? já budu na Královo poli

abby
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:08
- Nahlásit

kočlík

Já bydlím na Kamenném Vrchu.Ale chceme se stěhovat,takže vlastně nevím
Jestli si sebou vemeš nakonec do Brna pejska,tak ti ho klidně někdy pohlídám.Není problém.

A těš se,VŠ je super

kočlík
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:45
- Nahlásit

abby ty taky studuješ? a co?

abby
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 17:23
- Nahlásit

kočlík

Já už mám dostudováno(2 roky).Naštěstí.Ale vzpomínákm na to moc ráda.I když na to zkouškový moc ne.
Já byla na MZLU, ekonomie.
Co sis vybrala ty?

kočlík
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:32
- Nahlásit

abby
Já jdu za oborem, který je psíkům nejbližší - vzali mě na VFU - veterina, takže když to vyjde tak vám tady za pár let budu pomáhat řešit zdravotní problémy vašich miláčků

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 15:18
- Nahlásit

kočlík

Já myslím,že v některých věcech budeš moct pomáhat už po pár přednáškách.
Hlavně,ať se ti tam líbí

Už sis promyslela,jak to uděláš se svým psem?

kočlík
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:37
- Nahlásit

Pesan zůstane u rodičů, už to tak nějak samo vyplynulo, myslím si, že to pro něho bude lepší, protože tam bude mít víc svých lidí a bude doma, než aby si zvykal na jiný město a lidi, stejně se budu snažit být doma co nejvíc... a za druhé je to i z finančních důvodů...přeci jen kdybych ho tam chtěla mít a pak bych s ním jezdila domů, tak by se mi to docela prodražilo, budu mít problémy sama se sebou a penězma natož ještě se psem, vím že to zní blbě ale bohužel je to tak...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání